'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Τα όνειρα...

Τα όνειρα είναι δωρεάν

Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου

Oι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάθησαν άνετα στις κερκίδες, χωρίς οι φίλοι του Ολυμπιακού ν’ ασχοληθούν μαζί τους. Συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα μόνο υπέρ της ομάδας τους. Ούτε ένα ήταν υβριστικό για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη ή, όπως άλλες φορές έκαναν, για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Οταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ εμφανίσθηκαν στο γήπεδο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τους χειροκρότησαν. Μόνο λουλούδια δεν τους πέταξαν.
Στη ρεβάνς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν απαραιτήτως τη νίκη για να προκριθεί στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, η, συνήθως, «καυτή» Τούμπα έμοιαζε με εκκλησία.

 Ούτε ύβρεις ακούστηκαν ούτε κροτίδες και καπνογόνα έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο ούτε κομμάτια από τσιμέντο εκσφενδονίσθηκαν κατά παίκτη του Ολυμπιακού ενώ ετοιμαζόταν να χτυπήσει κόρνερ ή φάουλ.

Ανάλογη ήταν η κατάσταση στο  «Ειρήνης και Φιλίας», όπου ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στον αγώνα - ρεβάνς για το κύπελλο μπάσκετ. Δεν υπήρξε διάθεση για εκδίκηση για όσα άθλια συνέβησαν τον Δεκέμβριο στην Πυλαία και οδήγησαν στην εκκένωση των κερκίδων.

 Με αντίστοιχο τρόπο διεξάγονται όλα τα ντέρμπι σε όλα τα αθλήματα. Το φίλαθλο πνεύμα έχει κατακυριεύσει τους Ελληνες. Στην ουσία έχουν γίνει φίλαθλοι, που υποστηρίζουν και μία ομάδα. Μάλιστα, κάθονται μαζί, ενώ οικογένειες παρακολουθούν άφοβα τους αγώνες.

Η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να στηρίξει τον αθλητισμό. Δίνει ουσιαστικά κίνητρα στους νέους για να αθληθούν και προνόμια σε όσους διακρίνονται διεθνώς. Φυσικά –και ορθώς– τα προνόμια δεν είναι τα υπερβολικά του παρελθόντος. Αλλά και τα σωματεία, αυτά που όλοι αποκαλούν «κύτταρο του αθλητισμού», στηρίζονται εμπράκτως.
Ο λαϊκός αθλητισμός δεν αποτελεί έννοια ουτοπική για τους Ελληνες, αφού άνοιξαν οι αθλητικοί χώροι για όλους. Σε κάθε νέο σχολικό συγκρότημα κατασκευάζονται μικρό στάδιο και κλειστό γυμναστήριο, καθ’ ότι, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, «ο σχολικός αθλητισμός είναι στον πυρήνα του νέου σχολείου». Φυσικά, για να υπάρξει συνέχεια, θα αναμορφωθεί και ο πανεπιστημιακός αθλητισμός, που ώς τώρα, ουσιαστικά, ήταν ανύπαρκτος.
Η πολιτεία θα στηρίξει και τον πρωταθλητισμό χωρίς υπερβολές και χωρίς να επιδιώκει να κερδίζουμε πάση θυσία ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια. Γι’ αυτό, εν όψει του 2012, άρχισε να χρηματοδοτεί την ολυμπιακή προετοιμασία. Οι πρωταθλητές έχουν την ευχέρεια να κάνουν προπονήσεις και το πρωί. Οταν δε, εκπροσωπούν την Ελλάδα σε αγώνες στο εξωτερικό, δεν παίρνουν, πλέον, άδεια από την κανονική τους ή άνευ αποδοχών.

«Νίκο, ξύπνα, πρέπει να φύγουμε», ακούστηκε η φωνή της Αννας... 


«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά κι αρχή καλός μας χρόνος - υγεία, αγάπη και χαρά να φέρει ο νέος χρόνος» (Κάλαντα Ζακύνθου, έστω ετεροχρονισμένα). 


Και όσο για τα υπόλοιπα, ας κάνουμε όνειρα. Δωρεάν είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες