'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πίσω από τις κάμερες...





Πίσω από τις κάμερες



Στροφή στο παρελθόν

Οι προβλέψεις άρχισαν να επιβεβαιώνονται. Τα πρωταθλήματα του βόλεϊ και του πόλο δεν θα ολοκληρωθούν όπως άρχισαν. Ηδη από αρκετές ομάδες του βόλεϊ έχουν αποχωρήσει βασικοί παίκτες και παίκτριες, με συνέπεια να διαταράσσονται οι ισορροπίες. Στο πόλο μπορεί, προς το παρόν, να μην υπάρχουν αποχωρήσεις, αλλά έχουν αρχίσει οι αποχές από τις προπονήσεις. Κάτι που μάλλον θα επηρεάσει μελλοντικά την απόδοση των ομάδων. Πρέπει όλοι -και, κυρίως, οι αθλητές- να το συνειδητοποιήσουμε. Υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, αυτά τα δύο αθλήματα επιστρέφουν, αν όχι ακριβώς στην εποχή του ερασιτεχνισμού, σε περίοδο «ισχνών αγελάδων».
 Ν. Α. ΚΩΝ.
Ούτε σημαιοφόρος
Δύσκολη χρονιά θα είναι το 2011 για τον ελληνικό αθλητισμό. Πρόκειται για προολυμπιακό έτος και οι αθλητές μας θα διεκδικήσουν προκρίσεις, οι συνθήκες, όμως, είναι αντίξοες. Δεν αναφερόμαστε στα οικονομικά προβλήματα, αλλά στην απόφαση οι αθλητές που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών από την υπηρεσία τους για να αγωνισθούν ή να προετοιμαστούν στο εξωτερικό. Και υπάρχουν αθλήματα όπου κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Εάν δεν αλλάξει κάτι, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου δεν θα υπάρχει αθλητής μας ούτε για να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση.
Σπυρ. Σπαν.
Εχει μείνει στη μέση
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έπρεπε, σύμφωνα με τον Π. Μπιτσαξή, να επιλέξουν οι υπάλληλοι της ΓΓΑ αν δέχονται να επιστρέψουν χρήματα που εισέπραξαν από τη συμμετοχή τους σε επιτροπές και με τα οποία υπερέβησαν το 100% των τακτικών αποδοχών τους ή αν θα επιλέξουν τον δρόμο των διοικητικών δικαστηρίων. Ομως, όπως πληροφορούμαστε, οι διαδικασίες δεν έχουν περαιωθεί, οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν την ευθύνη στις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, ενώ καταγγελίες για επιτροπές της ΓΓΑ, μέλη των οποίων πληρώνονταν χωρίς να υπάρχουν πρακτικά συνεδρίασης, παραμένουν αδιερεύνητες... ΜΠΛΟΥ.
Το δίδυμο της επιτυχίας
Το μπασκετικό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν αναμένεται να διεξαχθεί υπό διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η «καυτή» ατμόσφαιρα θα συνοδευθεί από διαφόρου είδους ύβρεις, αντικείμενα, πανό κ. τ. λ... Η μόνη ελπίδα είναι οι δύο προπονητές, Ομπράντοβιτς κα Ιβκοβιτς, οι οποίοι είναι φίλοι και κουμπάροι. Βέβαια, τι μπορούν να κάνουν κι αυτοί, αφού οι «τυφλωμένοι» οπαδοί δεν... λογαριάζουν από φιλίες και κουμπαριές. Να πάρουν τις ομάδες και να φύγουν; Δεν μοιάζει με λύση, αφού μια τέτοια κίνηση θα επιφέρει αρκετές δυσάρεστες συνέπειες. Το δίδυμο αυτό μπορεί να μην είναι ικανό (από μόνο του) να εξαλείψει τη βία σε έναν αγώνα, ωστόσο, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, θα μπορούσε να βοηθήσει διαφορετικά το ελληνικό μπάσκετ. Η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην εθνική ανδρών είναι ακόμα κενή και σίγουρα αυτοί οι δύο τεχνικοί ξέρουν όσο λίγοι τον χώρο. Και δεν θα υπάρχουν γκρίνιες από τους φιλάθλους των «αιωνίων», αφού Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς έχουν την εκτίμηση όλων και η εθνική θα αποκτήσει δύο κορυφαίους προπονητές στον πάγκο της.
 Σ. Δ.

http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες