'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΑΟ απέκτησε ξανά το πάνω χέρι στον όμιλο...



Η επαναφορά του Παναθηναϊκού σε τροχιά διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου του στην Ευρωλίγκα, έγινε στη Μόσχα και με τον πιο πειστικό τρόπο, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια. Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν την παραπαίουσα ΤΣΣΚΑ (72-68), αν και σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, παρουσίασαν συμπτώματα επιθετικής δυσπραγίας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά χρειάσθηκε δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Περπέρογλου (64-68) και τον Διαμαντίδη (64-71) για να φτάσει στην πέμπτη νίκη του στη διοργάνωση.
Στην τελευταία φάση του αγώνα, ήρθε και το «δώρο» του άπειρου και προσωρινού προπονητή, Ντιμίτρι Σακούλιν, με την καθυστερημένη εντολή για φάουλ στον Διαμαντίδη από τον Μπίκοφ.
Η μια εύστοχη βολή του αρχηγού του «τριφυλλιού», ήταν αρκετή για την τελική διαφορά των τεσσάρων πόντων και να εξανεμισθούν τα τελευταία εννιά δευτερόλεπτα, με το άστοχο τρίποντο του Σισκάουσκας.
Ο Ομπράντοβιτς «κρατά» στα συμπεράσματά του από τον χθεσινό αγώνα που εξελίχθηκε σε επαγγελματική νίκη, την ηγετική εμφάνιση του Διαμαντίδη, αλλά και τη χαμηλή προσφορά όλων των ψηλών παικτών του στην επίθεση. Η απουσία του Μάριτς, δείχνει να είναι δυσαναπλήρωτη, ενώ το επιθετικό «κόλλημα» στα έξι πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, παραλίγο να εξελιχθεί σε «αυτοκαταστροφή», όπως με τη Βαλένθια. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε νικήσει ευκολότερα αν είχε λιγότερα από τα 14 λάθη που έγιναν, ενώ στην περιφέρεια υπήρχε μεγαλύτερη βοήθεια στον Διαμαντίδη.
Η ΤΣΣΚΑ δεν θυμίζει, πλέον, την κραταιά ομάδα των οκτώ συνεχόμενων φάιναλ φορ. Ο Σμόντις δεν έχει επανέλθει ολοκληρωτικά μετά την επέμβαση στη μέση του, ο Χόλντεν βρίσκεται σε κάμψη και ο Σισκάουσκας δεν μπορεί μόνος του, πλέον, να ανατρέπει την αρνητική έκβαση των αγώνων και φυσιολογικά, έρχεται και μαθηματικά ο πρόωρος αποκλεισμός των Μοσχοβιτών.
ΤΣΣΚΑ: Μπικόφ 6, Σμόντις 11 (1), Σισκάουσκας 10 (2), Χόλντεν 6 (2), Βορόντσεβιτς 11 (1), Λάνγκτον 7 (1), Σοκόλοφ 17, Γκόρντον.
ΠAO: Τέπιτς 9 (1), Περπέρογλου 12 (3), Μπατίστ 8, Φώτσης 7 (1), Σάτο 5, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 17 (4), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (1), Καϊμακόγλου.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες