'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΠΥΓΜΑΧΙΑ:Δύο πυγμάχοι μας, οι Πολυνίκης Καλαμάρας (75 κ.) και Αλέξανδρος Τσανικίδης (64 κ.),εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς των κατηγοριών τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων .



Εντυπωσιάζει το «φυτώριο» της ελληνικής πυγμαχίας

Σπυρ. Σπανεα

Τις βάσεις για το μέλλον βάζει η ελληνική πυγμαχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που διεξάγεται στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Δύο πυγμάχοι μας, οι Πολυνίκης Καλαμάρας (75 κ.) και Αλέξανδρος Τσανικίδης (64 κ.), εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς των κατηγοριών τους. Μάλιστα, η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας (AIBA), σε αφιέρωμά της για τους αγώνες, αποκαλεί τον Τσανικίδη παιδί-θαύμα.

Οι νεαροί πυγμάχοι μας σημειώνουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Ο Αλέξανδρος Τσανικίδης στον πρώτο γύρο επικράτησε εύκολα του Αυστραλού Χίντσκλιφ, τον οποίο κέρδισε με 18-7. Στον δεύτερο γύρο, η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με τον Ρώσο παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης, Σεργκέι Σομπιλίνσκι. Ο πρωταθλητής μας στα 64 κ., όμως, έδειξε ότι ήταν πανέτοιμος για τον αγώνα. Αγωνίστηκε με θεαματικό τρόπο και συνέτριψε τον κορυφαίο αθλητή του κόσμου στους νέους με 21-13. 

Στη συνέχεια, ήρθε η... σειρά του Κινέζου Γουάνγκ. Ο Τσανικίδης κέρδισε με διακοπή στον πρώτο γύρο. Τόσο ο τρόπος που αγωνίζεται όσο και το ήθος του έχουν εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας. 

Η ιστοσελίδα της AIBA τον αποκαλεί παιδί-θαύμα και οι άνθρωποι του χώρου εκτιμούν ότι ο νεαρός πυγμάχος, εάν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, θα αφήσει ιστορία στο άθλημα των ρινγκ.
Στους «8» της διοργάνωσης έχει προκριθεί και ο Πολυνίκης Καλαμάρας. Στον πρώτο γύρο πέρασε «μπάι», στη συνέχεια επικράτησε του Ελβετού Ορφια με 20-11 στα σημεία και στους «16» ξεπέρασε την αντίσταση του Αρμένιου Αρουάν με 15-14. «Τα παιδιά πήγαν καλά προετοιμασμένα. Παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές, προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε», δήλωσε στην «Κ» ο γ.γ. της ΕΟΠ Π. Τρικαλιώτης.

- Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης στο φημισμένο τουρνουά τζούντο της Ιαπωνίας «Τζιγκόρο Κάνο». Εχασε από τον 24χρονο Κομπαγιάσι

kathimerini.gr |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες