'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2012 11:19

Η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που συνεδριάζει στη Ρώμη εξέδωσε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και δικαιώνει απόλυτα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο. Το συγκεκριμένο ψήφισμα εκδόθηκε ως απάντηση στο πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ανακοινώθηκε την 5η Δεκεμβρίου 2012.
Αναλυτικά το ψήφισμα:
Η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ισχυροποίησε την πεποίθησή της ότι η Ολυμπιακή Οικογένεια πρέπει σε όλες τις περιστάσεις να ενεργεί στα ύψιστα επίπεδα εντιμότητας και ακεραιότητας. Υποστηρίζει την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στον ρόλο της ως απόλυτου θεματοφύλακα των αξιών του Ολυμπιακού Κινήματος.
Σε ότι αφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής της 6ης Δεκεμβρίου, που αφορούσαν ισχυρισμούς που είχαν διατυπωθεί κατά ανώτερων στελεχών Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, η Εκτελεστική Επιτροπή ζητά πλήρη σεβασμό στην εφαρμογή και τήρηση των κανόνων δικαίου.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξέφρασαν ομόφωνα την υποστήριξή τους σε αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται στο Πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Συγκεκριμένα μάλιστα υπογράμμισαν ότι, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίσθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας για να διαμορφώσει το πόρισμά της, ουδέποτε τέθηκαν στη διάθεση των εμπλεκομένων, ούτε τέθηκαν στη διάθεση των Ολυμπιακών Επιτροπών τους.
Με δεδομένη τη σοβαρότητα των ισχυρισμών και το πλήγμα στην υπόληψη ανώτερων μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας που διακυβεύεται, η Εκτελεστική Επιτροπή εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σχετικά με την μη ύπαρξη ευκαιρίας προκειμένου οι εμπλεκόμενοι να παρουσιασθούν ενώπιον της πλήρους σύνθεσης της Επιτροπής Δεοντολογίας. Επίσης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την διαδικασία της παγίδευσης μέσω της οποίας ελήφθησαν τα στοιχεία και, τέλος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την απουσία νομικής εκπροσώπησης.

Η Επιτροπή ζήτησε από τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της ΔΟΕ και στον Πρόεδρο της Ενώσεως Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που να αντικατοπτρίζει τις θέσεις των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και των μελών τους.
Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή εξέφρασε την ευρύτερη ανησυχία της σχετικά με την ισχύουσα διαδικασία για τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακαλεί την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αναθεώρηση προκειμένου να διασφαλισθεί ότι η διαδικασία των εισιτηρίων θα βελτιωθεί ,έτσι ώστε να προσφέρει διαφάνεια, ισότητα και δικαιοσύνη σε όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1109%3Ato-----&catid=36%3Apress-release&Itemid=98&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες