'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

JUDO Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο το Σαββατοκύριακο


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο το Σαββατοκύριακο

30 Νοέμβριος 2012
Η κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του τζούντο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου 2012 στο νέο κλειστό γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας... Η συμμετοχή στην αγωνιστική εκδήλωση που παραδοσιακά κλείνει τον κύκλο των εγχώριων διοργανώσεων της ΕΟ Τζούντο, αναμένεται να κινηθεί στα προπέρσινα επίπεδα. Περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ αυτών η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, Ιουλιέττα Μπουκουβάλα αλλά και ο εφετινός πρωταθλητής Ευρώπης στους U20, Αλέξ Ντανατσίδης, θα βρεθούν στα τατάμι με στόχο την ατομική αλλά και τη συλλογική διάκριση.
Αλεξ Ντανατσίδης

Οι μεγάλοι απόντες της διοργάνωσης είναι αναμφίβολα ο δις Ολυμπιονίκης,Ηλίας Ηλιάδης (αγωνίζεται την Κυριακή στο Jigoro Kano, στο Τόκιο) αλλά και ο εφετινός πρωταθλητής Ευρώπης στους U20, Γιώργος Αζωίδης (θα υποβληθεί τα επόμενα 24ωρα σε μικροεπέμβαση). Στην αντίπερα όχθη, την επανεμφάνισή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά από απουσία σχεδόν πέντε ετών, θα κάνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 στους U23, Ταριέλ Ζιντιρίδης.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιστρέφει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας για πρώτη φορά μετά το 2007, ενώ συνολικά αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα φιλοξενήσει την κορυφαία εκδήλωση της ΕΟ Τζούντο (πρώτη το 2005).

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Φίλιππος Αμυνταίου στους άνδρες θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί που έχει από το 2002 οπότε και κατακτά ανελλιπώς τον τίτλο (έχει συνολικά 11 τα τελευταία 12 χρόνια), ενώ τα σκήπτρα στις γυναίκες από το περσινό πρωτάθλημα στα Μουδανιά, έχει ο Ολυμπιονίκης Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Να σημειωθεί ότι στις γυναίκες, την τελευταία εξαετία, τέσσερις σύλλογοι (Πανελλήνιος, Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ., Νικηφόρος Ανατολής, ΣΑΠΚ Νεάπολης) βρέθηκαν με τον τίτλο του πρωταθλητή με την ομάδα των Ιωαννίνων να έχει δύο σερί (2008, 2009).
Στην ομάδα του ΟΤΝΦ που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα συμπεριλαμβάνεται και η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα, μετά την πρόσφατη μεταγραφή 

Οι αγώνες και τις δύο ημέρες αρχίζουν στις 10:30.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012
Άνδρες: -73, -81,-90,-100, +100 κιλά
Γυναίκες: -57, -63, -70, -78, +78 κιλά

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 
Άνδρες: -60, -66 και OPEN
Γυναίκες: -48, -52 και OPEN

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, παράλληλα με την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της ΕΟΤ, στο κλειστό γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων θα πραγματοποιηθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο τυφλών. Τους αγώνες διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) σε συνδιοργάνωση με την ΕΟ Τζούντο.
πηγή: 
http://www.samurai24.gr/portal/judo/637-to-panelliinio-protathlima-tzounto-to-savvatokiriako

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες