'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εντυπώσεις από το 5ο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης Γράφτηκε από την Παγγέα Βασιλική


Εντυπώσεις από το 5ο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης

Γράφτηκε από την  Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εντυπώσεις από το 5ο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης
Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ελλάδα και με πολλούς θεατές ολοκληρώθηκε το 5ο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης στην πόλη των Τρικάλων στις 18 Νοεμβρίου 2012.
Με κυρίαρχο σύνθημα «Από την αλάνα στην Παλαίστρα» το τουρνουά έδωσε την αφορμή και την ώθηση σε μικρά αρχάρια παιδιά να συμμετέχουν στη διοργάνωση αποκομίζοντας όμορφες εμπειρίες από τη συμμετοχή τους. Αυτός ήταν και ο βασικός σκοπός του τουρνουά. Με απλούς κανόνες διεξαγωγής να δώσει σε όλα τα παιδιά που το επιθυμούσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αγώνες και να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα της πάλης. Απώτερος στόχος της διοργάνωσης μέσα από μια πιο ουσιαστική γνωριμία με το άθλημα με τέτοιου είδους αγωνιστικές δραστηριότητες η αναγκαία εισροή νέων μικρών παιδιών στην πάλη, αλλά και η κοινωνική διείσδυση του αθλήματος.
Η διοργάνωση των αγώνων ήταν μια συνεργασία της Ε.Ο.Φ.Π. με το σωματείο Α.Π.Σ. των Τρικάλων. Στο Τουρνουά συμμετείχαν περίπου 250 παιδιά απ' όλη την Ελλάδα, ηλικίας 6 - 12 ετών.
Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους διοικητικοί παράγοντες, παλιότεροι και νεότεροι αθλητές και αθλήτριες, φίλαθλοι, γονείς και συγγενείς των αθλητών.
Το 5ο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά φαίνεται πως σε πρώτη φάση πέτυχε το στόχο του δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετείχαν να δοκιμάσουν τις σωματικές τους ικανότητες, να κοινωνικοποιηθούν, να κάνουν καινούργιους φίλους, να διασκεδάσουν και να αγαπήσουν την πάλη, τον αθλητισμό και την σωματική άσκηση γενικότερα.
Σε δεύτερη φάση το ιδανικό θα ήταν τα παιδιά να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με την πάλη για όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει η πάλη στη σωματική τους υγεία και στην ψυχολογία τους.
Η πάλη, όπως και κάθε μορφή άθλησης, μπορεί αναμφισβήτητα με την τακτική και ομαδική προπόνηση να ενδυναμώσει σώμα και πνεύμα, να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση, να δημιουργήσει υγιείς συνήθειες για μια ζωή και να εμφυσήσει στους μικρούς αθλητές την αγάπη για τη δια βίου άσκηση.
Από την ιστοσελίδα της Ε.Ο.Φ.Πάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες