'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Με όνειρα στην Πόλη




Με όνειρα στην Πόλη

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 13:38
Γράφει ο/η Άρης Kόντας


Εδώ και καιρό οι παλαιστές είχαν σημειώσει κάποιες ημερομηνίες στο μπλοκάκι τους, στο κομπιούτερ ή νοερά στο μυαλό τους.
Πως αλήθεια να ξεχαστούν σημαντικές εκδηλώσεις του αθλήματος; Αλλωστε οι πρωταγωνιστές προετοιμάζονται ρίχνοντας το βάρος τους σε συγκεκριμένους αγώνες.
Προσπαθούν λοιπόν να εμφανιστούν στην καλύτερη δυνατή φόρμα την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω τους.
Γιατί οι φίλοι και οι ειδικοί της πάλης δεν χάνουν ούτε δευτερόλεπτο από την δράση στο άθλημα των δυνατών.

Ειδικά οι Τρικαλινοί διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με την πάλη και αναγνωρίζουν ότι συμπολίτες αθλητές με το ταλέντο τους, το πάθος και τον χαρακτήρα τους κράτησαν πολλές φορές ψηλά το γόητρο του Τρικαλινού αθλητισμού.
Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι άνθρωποι του χώρου ακόμη προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το μυστικό των τοπικών επιτυχιών.
Είναι σημαντικό πάντως να μένουν οι αθλητές για μεγάλο χρονικό διάστημα στο προσκήνιο και την επικαιρότητα. Μην φανταστεί κανείς ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο, αφού οι συνθήκες αλλάζουν και νέοι αθλητές και καινούργια δεδομένα βγαίνουν στον αφρό.
Κατά συνέπεια οι έμπειροι παλαιστές καλούνται να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση και να ανακαλύψουν νέους δρόμους για να μείνουν εκεί ψηλά που τους θέλει η κοινή γνώμη.
Γενικά ο χώρος έχει θέσεις και για τους μπαρουτοκαπνισμένους παλαιστές αλλά και για τους ανερχόμενους.
Ασφαλώς η αλυσίδα πρέπει να ανανεώνεται και στην προσέλκυση των πιτσιρικάδων παίζουν μεγάλο ρόλο οι επιτυχίες των καταξιωμένων παλαιστών, που έχουν γράψει ατέλειωτες ώρες πτήσεων στις διοργανώσεις Ελλάδας και εξωτερικού.
Το νέο αίμα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τακτική και το ξεχωριστό στιλ των μεγάλων αθλητών και παίρνει ιδέες για το μέλλον.
Απ' ότι φαίνεται παρά τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα στην χώρα καταγράφεται μια κινητοποίηση στον χώρο της πάλης. Και αυτή πέρασε τις δύσκολες στιγμές της αλλά άπαντες πρέπει να κοιτάζουν μπροστά.
Η απλόχερη στήριξη των αθλητών είναι απαραίτητη προϋπόθεση ούτως ώστε να προκύψουν νέες σελίδες δόξας.
Φυσικά και η οργάνωση παίζει μεγάλο ρόλο, όπως και ο εμπλουτισμός παραστάσεων.
Οι Αφοί Κουτσιούμπα δεν χρειάζονται συστάσεις, αφού έχουν γεμάτο βιογραφικό. Ωστόσο όταν έχουν μπροστά τους μια εκδήλωση ξεκινούν από μηδενική βάση. Ξεχνούν δηλαδή τι έχουν πετύχει στην καριέρα τους και προσπαθούν να κάνουν τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις συνδυάζοντας ουσία και θέαμα.
Αλλωστε δεν παίζουν μόνοι τους και οι αντίπαλοι ειδικά στις μεγάλες διοργανώσεις είναι μεγάλης αξίας.
Παρόλα αυτά προσπαθούν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώνουν όσους πιστεύουν στην κλάση και στο ταλέντο τους.
Η νέα αγωνιστική πρόκληση για τον Φώντα και τον Γιώργο αφορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης. Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα το Τρικαλινό δίδυμο πετάει για τον προορισμό του.
Εννοείται ότι το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να βάλει τις βάσεις για κάτι πραγματικά καλό.
Η προετοιμασία στην πάλη παίζει μεγάλο ρόλο και έτσι οι συμπολίτες παλαιστές δεν έχασαν την ευκαιρία. Από την στιγμή που είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προπονητική δουλειά στην Αμερική δεν το σκέφτηκαν καν και για έναν μήνα είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν σε υψηλούς ρυθμούς.
Παράλληλα είδαν τον τρόπο δράσης μιας αθλητικής υπερδύναμης, που σε όλα σχεδόν τα αθλήματα έχει σχολή.
Στην επιστροφή ο Φώντας πρόλαβε να δώσει και έναν νικηφόρο αγώνα για το πρωτάθλημα Γερμανίας.
Είναι φανερό ότι οι Αφοί Κουτσιούμπα έψαξαν τη δουλειά αφού θέλουν να εμφανιστούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την ώρα των αγώνων.
Φυσικά και οι δυο τους τηρούν χαμηλούς τόνους, αφού ξέρουν τις παγίδες και τις ιδιαιτερότητες των μεγάλων αγώνων. Κάτι να μην σου βγει την στιγμή που θέλεις, λίγο το πρόγραμμα να είναι δύσκολο στα πρώτα ματς αρκεί για να σε βγάλει από τον αρχικό σχεδιασμό.
Συνεπώς οι ίδιοι θα συγκεντρωθούν στον στόχο και θα παλέψουν κάθε αγώνα ξεχωριστά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμη ότι στους κορυφαίους αγώνες εκτός από τους συνήθεις υπόπτους προκύπτουν και ευχάριστες εκπλήξεις.
Συνεπώς οι αθλητές δεν έχουν την πολυτέλεια να υποτιμήσουν κανέναν αντίπαλο και πραγματικά όλοι οι αγώνες χαρακτηρίζονται ντέρμπι.
Πάντως για την Τρικαλινή πάλη η Κωνσταντινούπολη ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις. Μακάρι και αυτή την φορά τα πράγματα να εξελιχτούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι πρωταγωνιστές να δώσουν σάρκα και οστά στα όνειρά τους.
Ο Ελληνικός αθλητισμός και φυσικά και ο Τρικαλινός έχει ανάγκη από διακρίσεις και μακάρι η πάλη να μας βγάλει ξανά ασπροπρόσωπους, αφού η προϊστορία είναι λαμπρή.
Με σεβασμό
Αργά την Πέμπτη το βράδυ εντοπίσαμε τηλεφωνικά τους Αφούς Κουτσιούμπα. Οπως μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκονταν στην προπόνηση, όπου δούλεψαν τις τελευταίες λεπτομέρειες του πρωταθλήματος.
Φυσικά άρχισαν να μπαίνουν σε ρυθμούς αγώνων, αφού άλλωστε η δράση δεν αργεί να ξεκινήσει.
Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα πρώτος θα ριχτεί στην μάχη, την Δευτέρα ο Γιώργος, που θα λάβει μέρος στα 96 κιλά.
Την επόμενη η σκυτάλη θα περάσει στα χέρια του Φώντα.
Οι Τρικαλινοί παλαιστές μιλώντας στην “Σέντρα” φώτισαν πτυχές της μεγάλης εκδήλωσης και υπογράμμισαν ότι βλέπουν κάθε αγώνα ξεχωριστά και σέβονται κάθε αντίπαλο, αφού σ'αυτό το επίπεδο όλοι έχουν περγαμηνές και αξία.
Ο Γιώργος σημείωσε: “Είμαστε καλύτερα σε σύγκριση με το Πανευρωπαϊκό και σίγουρα μας βοήθησε αρκετά η προετοιμασία που κάναμε στην Αμερική. Το επίπεδο εκεί ήταν ανεβασμένο και είδαμε από μέσα κάποια πράγματα.
Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγώνες είναι διαφορετικοί και έχουν άλλο βαθμό δυσκολίας.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το παγκόσμιο θα είναι πολύ δυνατό, αφού οι χώρες θα κατεβάσουν τους καλύτερους αθλητές τους.
Είναι σημαντικό άλλωστε ότι η διοργάνωση αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς. Οι 6 πρώτοι αθλητές προκρίνονται απευθείας γι'αυτούς. Συνεπώς το κίνητρο είναι μεγάλο για όλους.
Πρώτος στόχος μου λοιπόν είναι να μπω στην 6άδα και στην πορεία θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει η μέρα στην οποία θα βρεθεί ο κάθε παλαιστής, η κλήρωση, η τύχη καθώς και ορισμένοι αστάθμητοι παράγοντες.
Πάντως στην πορεία υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για να πάρεις εισιτήριο για την Ολυμπιάδα αλλά όσο γρηγορότερα καθαρίζεις τόσο καλύτερα είναι”.
Ο Γιώργος έχει μια εικόνα των αντιπάλων του από Ευρώπη και Αμερική και το ταπί θα δείξει περισσότερα.
Από την πλευρά του ο Φώντας στάθηκε και αυτός στην προετοιμασία της Αμερικής που κύλησε πολύ καλά και σημείωσε για τους αγώνες: “Εχω καιρό να συμμετάσχω σε παγκόσμιο και έτσι θα πρέπει να δούμε από μέσα τους αθλητές και το κλίμα.
Μια πρώτη ματιά δείχνει ότι θα συναντήσω παλαιστές με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί από το εφηβικό αλλά υπάρχουν και νέα πρόσωπα. Ολοι θέλουν την προσοχή τους και αξίζουν κάθε σεβασμό, αφού δεν έφτασαν τυχαία μέχρι το παγκόσμιο.
Και για 'μένα αρχικός στόχος είναι η είσοδος στην 6άδα και φυσικά σε τέτοιους αγώνες δεν μπορείς παρά να πορευτείς βήμα-βήμα.
Ως προς την πρόκριση τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα σε σχέση με το παρελθόν αφού έπαιρναν το εισιτήριο οι 10 πρώτοι και τώρα μόνο οι 6. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει την ποιότητα της εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες