'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011


Raiko Petrov (1930-2011)

Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 08:47Κουκλίδης Χαράλαμπος
Απεβίωσε ο Raiko Petrov (1930-2011)Στη φωτογραφία: Απεβίωσε ο Raiko Petrov (1930-2011)FILA
Με μεγάλη θλίψη η FILA ανακοινώσε το θάνατο του καθηγητή Raiko Petrov (BUL) στις 17 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 81 ετών και δια του Προέδρου της κου Martinetti εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην κα Petrova και την οικογένειά του, καθώς και στη Βουλγαρική Ομοσπονδία Πάλης.
Γεννημένος το 1930 στην Slivovitsa, της επαρχίας Veliko Tarnovo, ο Raiko Petrov σπούδασε στη Βουλγαρική Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού στην οποία αργότερα κατέλαβε σημαντικές θέσεις ως καθηγητής.
Αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη και προετοίμασε τους πρώτους Βούλγαρους πρωταθλητές κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων που διετέλεσε προπονητής της εθνικής ομάδας. Η συμβολή του στην άνοδο της βουλγαρικής πάλης ήτανσημαντική και έχει συμμετάσχει σε 12 Ολυμπιακούς Αγώνες ως προπονητής και διαιτητής.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ο καθηγητής Petrov έγινε Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Πάλης,Αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, μέλος της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής,Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Καθηγητής της έδρας "πάλης-τζούντο" στηΒουλγαρική Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού, και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ένωσης Επιστήμης του Αθλητισμού.
Κατέχει μια θέση στην Αίθουσα Διασημοτήτων πάλης της FILA (Hall of Fame) και έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο της διεθνούς ομοσπονδίας πάλης. Το 2005, βραβεύτηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ένωση των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της πάλης ανά τον κόσμου. Ο Raiko Petrov δημοσίευσε πάνω από 350 επιστημονικά άρθρα και 67 βιβλία που ασχολούνται με διάφορα επιστημονικά θέματα, όπως η θεωρία και η μεθοδολογία της πάλης, η παιδαγωγική, ψυχολογία, βιοκινητική, αθλητική ιστορία, κ.λπ.
Πολλά από τα έργα του έτυχαν ευρείας διεθνούς αναγνώρισης και έχουν μεταφραστεί σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Αραβικά, Ιταλικά, Ιρανικά, Ρουμανικά, Σερβικά, Πολωνικά, Εβραϊκά, Ουγγρικά, και άλλες γλώσσες.
Τα περισσότερο γνωστά βιβλία του και τα οποία εξέδωσε η FILA στα αγγλικά και στα γαλλικά ήταν τα: Αρχές της ελευθέρας Πάλης για Παιδιά και Εφήβους (1977)Τα παιδιά στην παλαίστρα (1978)Ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη (1986),Η Ολυμπιακή Πάλη στο πέρασμα των χιλιετιών (1993)Το αλφαβητάρι της πάλης (1996)100 χρόνια Ολυμπιακή Πάλη (1997)Οι ρίζες της πάλης (2000). Το τελευταίο του έργο, Η πάλη σε επιλεγμένα έργα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, δημοσιεύθηκε το 2010.
Η FILA και οι Εθνικές Ομοσπονδίες μέλη της έχασαν έναν μεγάλο υπέρμαχο του αθλήματος του οποίου η συμβολή ήτανανεκτίμητη.

1 Σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίουΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣΤρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 08:50 δημοσιεύτηκε από ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
    ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!

    Η ΣΥΜΒΟΛΗ TOY ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!

    ΠΗΓΗ:PALEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες