'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

...ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ...



ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ
 Η κατσίκα του γείτονα
Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου
Το «ανέκδοτο» είναι πολύ γνωστό. Ο Θεός αποφασίζει να εκπληρώσει τις επιθυμίες ενός Γερμανού, ενός Αγγλου κι ενός Ελληνα. Πάει πρώτα στον Γερμανό. «Τι θέλεις να κάνω για σένα;», τον ρωτάει.
– Ο γείτονάς μου έχει την τελευταίου τύπου καλύτερη Μερσεντές. Θέλω κι εγώ μία τέτοια, σε παρακαλώ.
Ο Θεός εκπληρώνει την επιθυμία του Γερμανού και πηγαίνει στον Αγγλο. «Εσύ τι θέλεις;».
– Ο γείτονάς μου έχει ένα υπέροχο εύφορο αγρόκτημα. Θέλω κι εγώ ένα παρόμοιο, σε παρακαλώ.
«Εντάξει», του λέει ο Θεός και αμέσως ικανοποιεί την επιθυμία του. Μετά πηγαίνει και στον Ελληνα. «Κι εσύ τι θέλεις;».
– Ο γείτονάς μου έχει μια κατσίκα, που κάνει πολύ και καλής ποιότητας γάλα.
– Και τι θέλεις;
– Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...
Συχνά - πυκνά γίνομαι δέκτης παραπόνων, κυρίως από προπονητές του στίβου, για διάφορους λόγους. Ο συνηθέστερος είναι το ότι δεν τους προσέλαβε ο ΣΕΓΑΣ. Αλλος είναι ότι δεν τους πήρε σε κάποια διεθνή αποστολή. Μπορεί να έχουν δίκιο. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν. Το κακό, όμως, δεν είναι ότι εκφράζουν το παράπονό τους. Είναι το ότι φθονούν τους άλλους. Το ότι προσπαθούν να τους μειώσουν. Το ότι τους υποβλέπουν.
Εχουμε αυτό το κακό οι Ελληνες. Αντί να προσπαθούμε να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι στον τομέα μας, επιδιώκουμε να μειώσουμε τους άλλους, νομίζοντας πως έτσι ανεβαίνουμε εμείς. Αντί να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό, διχαζόμαστε.
Ο στίβος έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα. Αρχισαν καιρό πριν να ξεσπάσει η οικονομική κρίση. Αυτή, απλώς, τα επιτείνει. Από το 2004 φαινόταν τι θα επακολουθούσε. Πολύ κακό έκανε η υπόθεση της αποφυγής του ελέγχου ντόπινγκ εκ μέρους των Κεντέρη - Θάνου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών της Αθήνας. Οι δύο ολυμπιονίκες του 2000 ουδέποτε βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, αλλά ο εκ μέρους τους χειρισμός της υπόθεσης έκανε μεγάλο κακό στο άθλημα. Ακολούθησαν άλλες υποθέσεις ντόπινγκ, με κορυφαίες των «χρυσών» ολυμπιονικών του 2004, Φανής Χαλκιά (2008) και Αθηνάς Τσουμελέκα (2009). Η δυσπιστία του κόσμου μεγάλωνε.
Ενδιαμέσως, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου ντόπινγκ στην άρση βαρών το 2008, η κυβέρνηση της Ν.Δ., πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα έπληττε το ντόπινγκ, περιόρισε πολύ τα κίνητρα και τα προνόμια για τους αθλητές. Και ήλθε το ΠΑΣΟΚ, για να κάνει ακόμη δυσκολότερη την επαγγελματική αποκατάσταση των πρωταθλητών.
Στα στάδια η προσέλευση παιδιών μειώνεται σταθερά. Πολλοί πρωταθλητές ρίχνουν το βάρος στις σπουδές ή στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και ή σταματούν ή υποπροπονούνται. Σε λίγα χρόνια το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο. Στην αντιμετώπισή του πρέπει να ρίξουν το βάρος οι προπονητές, προσπαθώντας να προσελκύσουν παιδιά στον στίβο και μετά να τα κρατήσουν σε αυτόν. Ας αφήσουν στην άκρη τις μικροκακίες.
26|10|010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες