'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ...ΗΜΑΡΤΟΝ ΄΄ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ΄΄ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ...


«Εμφύλιος» στα τατάμι του τζούντο
«Εμφύλιος» στα τατάμι του τζούντο
Η καταγγελία και η ανταπάντηση του ομοσπονδιακού κ. Ηλιάδη και η θέση του μέλους του Δ.Σ. κ. Μπουντάκη
Ο εθνικός προπονητής του Τζούντο κ. Νίκος Ηλιάδης
εκτύπωση  

Τον εμφύλιο πόλεμο που υποβόσκει στην ομοσπονδία τζούντο μεταξύ των «Γεωργιανών» και των «Ελλήνων» φέρνει στο φως η καταγγελία του εθνικού προπονητή κ. Νίκου Ηλιάδη κατά της (προσωρινής) διοίκησης της ΕΟΤ. Ο κ. Ηλιάδης καταγγέλει ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας «πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις εισηγήσεις μου για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας κάτω των 20 ετών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με αποτέλεσμα αθλητές παγκοσμίου κλάσης (και μέλη της προ-ολυμπιακής ομάδας) όπως οι Αζωίδης, Ντανατσίδης, Μουστόπουλος και Γκαρακλώβ να μείνουν εκτός ομάδας». Παράλληλα ο εκ Γεωργίας προερχόμενος προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη χαρακτηρίζει ως αθλητές «με μηδαμινές περγαμηνές» αυτούς που θα αγωνισθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η καταγγελία όμως Ηλιάδη φαίνεται να είναι η κορυφή του παγόβουνου στη διαμάχη που ενδημεί στην ομοσπονδία τζούντο μετά και την αλλαγή διοίκησης. Ενώ στο παρελθόν οι «Γεωργιανοί» είχαν την απόλυτη κάλυψη των διοικήσεων οι νέοι διοικούντες φαίνονται αποφασισμένοι να ανατρέψουν το υπάρχον στάτους και να δώσουν ευκαιρίες και στους αθλητές που δεν προέρχονται από τη Γεωργία αλλά είναι δημιουργήματα του ελληνικού αθλητικού γίγνεσθαι.

Η παρούσα διοίκηση δεν έχει κρύψει τη διάθεσή της να σταματήσει τη συνεργασία με τον κ. Ηλιάδη αλλά δεν μπορεί αφού σαν προσωρινή δεν έχει δικαίωμα να καταγγείλει συμβόλαια. «Το Δ.Σ. δεν αναγνωρίζει το συμβόλαιο του κ. Ηλιάδη το οποίο υπογράφτηκε λίγες ημέρες πριν τη διοικητική αλλαγή» λέει στο «Βήμαonline» το μέλος της προσωρινής διοίκησης κ. Γιώργος Μπουντάκης.

Οσο για τις αιτιάσεις του κ. Ηλιάδη για την επιλογή των αθλητών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 απαντά «Το Δ.Σ. αποφάσισε με βάση τον αθλητικό νόμο και τον κανονισμό της ομοσπονδίας ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα αγωνισθούν οι αθλητές που επικράτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σε αυτό όμως δεν συμμετείχαν οι αθλητές του κ. Ηλιάδη γιατί ήθελαν να το σαμποτάρουν αφού τα σωματεία που ελέγχει είχαν προσπαθήσει να το ακυρώσουν καταφεύγοντας ακόμη και στα δικαστήρια. Εχασαν όμως και έτσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε».
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ηλιάδη κατέφυγε ακόμη και στη ΓΓΑ για το θέμα των επιλογών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΤ κ. Αναστάσιος Μαρκάκης κρίθηκαν επαρκείς. Στην επιστολή-καταγγελία του ο κ. Ηλιάδης καταφέρεται και κατά του κ. Μπουτάκη αναφέροντας ότι «Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι προπονητής αυτών των αθλητών, προφανώς αγοριών και κοριτσιών, είναι ένας πρώην αθλητής και νυν σύμβουλος της ομοσπονδίας, ο Γιώργος Μπουντάκης. Δεν έχει δικαίωμα σε καμμία περίπτωση, ένας προεδρος συλλόγου να κοουτσάρει αθλητές σε μια κορυφαία διοργάνωση, τη στιγμή που ο αθλητικός νόμος το απαγορεύει αυστηρά».

Από την πλευρά του ο κ. Μπουντάκης απαντά ότι «εγώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πηγαίνω ως συνοδός. Από την άλλη πλευρά δεν είμαι μόνο πρόεδρος στον Ομιλο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά έχω υπάρξει ομοσπονδιακός προπονητής. Αν χρειαστεί θα κάτσω και στην καρέκλα αφού ο εθνικός προπονητής για την κατηγορία των κάτω των 20 Βλαδίμηρος Κυριακίδης έχει εξαφανιστεί εδώ και δύο μήνες στη Γεωργία». Εξάλλου όσον αφορά την ποιότητα των αθλητών που θα αγωνισθούν στο Ευρωπαϊκό ο κ. Μπουντάκης τονίζει ότι«αυτοί οι αθλητές αγωνίστηκαν στους Βαλκανικούς Αγώνες και γύρισαν με μετάλλια»...
πηγη:tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες