'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

02/01/2017












Ο Τζιμ Λόντος είναι ο πιο δυνατός Έλληνας. Γι’ αυτούς που γνωρίζουν αθλητισμό αυτός ο παλαιστής, που το όνομά του ήταν Χριστόφορος Θεοφίλου, είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής.
Γιατί και πώς δεν θα το αναλύσουμε. Στο φινάλε ο αποδυτηριάκιας δεν απευθύνεται σε ειδικό κοινό. Μικρό και κλειστό. Παίζει μπάλα σε γήπεδο ανοικτό, όχι σε κλειστό γυμναστήριο, όχι σε μία σάλα με μικρή κερκίδα.
Τι θέλω να πω με την ευκαιρία ότι γεννήθηκε σα σήμερα 2 Ιανουαρίου το 1897 στο Κουτσοπόδι Άργους ο Τζιμ Λόντος, το μικρότερο από τα 13 αδέλφια του. Ότι δεν είμαστε χώρα αθλητική. Ότι δεν γνωρίζουμε από αθλητισμό. Ότι δεν αγαπάμε το αθλητισμό. Ότι δεν μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός, με τον οποίο υποτίθεται έχουμε επαφή μέσω οπαδισμού, μέσω της τηλεοράσεως.
Αυτό θέλω να πω. Ότι αν γνωρίζαμε για αθλητισμό θα ξέραμε ποιός ήταν ο θρυλικός κατσέρ Τζιμ Λόντος, που πέθανε στις 19 Αυγούστου το 1975 στις ΗΠΑ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης το 1930. Ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής. Που οι προπονητές του μάθαιναν περισσότερα απ' αυτόν, περισσότερα απ' όσα εκείνος, ένα στραβάδι, έμαθε από τους δασκάλους του στην παλαίστρα.
Στα 13 του καβάλησε ένα παπόρι και βρέθηκε μετανάστης στην Αμερική. Ποιό σχολείο και ποιά δουλειά. Ό,τι έβρισκε, από αχθοφόρος μέχρι... μοντέλο για φωτογράφους και ζωγράφους. Άρχισε την πάλη και αμέσως ξεχώρισε, ήταν γεννημένος γι' αυτήν. Και δεν είχε σκατόφατσα, αλητόβια, φυλακόβια. Οι λαβές του ήταν σκέτο show, όπως και τα ''αεροπλανικά'' του κόλπα με τα οποία ξάπλωνε τους αντιπάλους.
Άγγλος δημοσιογράφος τον ''βάπτισε'' με το παρατσούκλι που έγινε παγκόσμια γνωστός. Μετά από μιά μεγάλη νίκη του Έλληνα στην αρένα London του Πόρτλαντ. Έγινε ο ''London'', ο Τζιμ Λόντον. Στην Αθήνα ήρθε κάποιες φορές να αγωνιστεί με ξένους και γέμιζε το Παναθηναϊκό Στάδιο. Αγώνες για την κονόμα βέβαια, αλλά οι Έλληνες εθνικά υπερήφανοι επειδή ο Τζιμ Λόντος κέρδιζε τους σπουδαίους ξένους αντιπάλους.
Τομ Πάπας. Εμβληματικό όνομα ελληνοαμερικάνου, με επιχειρηματική δραστηριότητα στα πετρέλαια. Κάποτε ''έπαιξαν'', έδωσαν αγώνα σε αθηναϊκή ταβέρνα Τζιμ Λόντον και Τομ Πάπας. Το περίεργο; Βρέθηκαν άνθρωποι που στοιχημάτισαν υπέρ του Πάπα.

http://www.apodytiriakias.gr/athlitika.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες