'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Στους 192.645 οι επισκέπτες 

στο Καλλιμάρμαρο το 2016

Στους 192.645 οι επισκέπτες στο Καλλιμάρμαρο το 2016

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi 
Αθήνα
Μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά ήταν το 2016 αναφορικά με την προσέλευση του κοινού στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου, το επισκέφτηκαν 192.645 άτομα, από τα οποία οι 44.105 ήταν μαθητές και μαθήτριες σχολείων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Συνολικά από τον Απρίλιο του 2010, έως την 1η Δεκεμβρίου, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 903.770 και εξ αυτών οι 205.783 είναι μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εμπειρία που βίωσαν.

Οι επισκέπτες μέσω του αυτόματου συστήματος ακουστικής ξενάγησης που παρέχεται σε 10 γλώσσες, γνωρίζουν την ιστορία του Σταδίου και ενημερώνονται για όσα έχουν συμβεί σε αυτό.

Στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Αίθριο-Μουσείο του Παναθηναϊκού Σταδίου και να δουν τις αφίσες και τις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως σήμερα. Ταυτόχρονα, μπορούν να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα και συγκινητικές σκηνές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, αλλά και να «περιηγηθούν» στα προγράμματα του Multimedia Touch Screen Table.

Επίσης, στο Παναθηναϊκό Στάδιο διεξάγεται για όγδοη συνεχόμενη σχολική χρονιά, το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό - Kids' Athletics» με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΠΕ και της ΕΟΚ και με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος» και «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου». Από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν πάρει μέρος σε αυτό 132.090 παιδιά από 1.714 δημοτικά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα φέρνει τα παιδιά πιο κοντά - μέσω της εξάσκησης - στα αγωνίσματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, ενώ τους προσφέρει και πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αυτόματης ξενάγησης.

Για τη φετινή χρονιά, εκτός των άλλων, στην εκπαίδευση των παιδιών βοηθούν η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στο πόλο, Γιούλη Λαρά και ο επίσης ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, το 2008 στο Πεκίνο, Δημήτρης Μούγιος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες