'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Οι κακουχίες και ο κοινωνικός ρατσισμός, τα μετάλλια και η δόξα και ο στίβος της πολιτικής!

Ads by Google
Έχασα 38 k χωρίς δίαιταΧωρίς βαρετή δίαιτα, χωρίς πείνα. Δείτε τη λύση.xeniaslim.com/

51
 

  Ο Πύρρος Δήμας είναι από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών που πέρασαν από την Ελλάδα. Για πολλούς είναι ο σπουδαιότερος. Τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και μία χάλκινος. Έχει ανακηρυχθεί ο υπέρτερος αθλητής στην παγκόσμια ιστορία της Άρσης Βαρών έχοντας σηκώσει εκαντοντάδες φορές την μπάρα στους ώμους. Έχοντας σηκώσει τις αντίστοιχες φορές την Ελλάδα στους ώμους του.  Σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις για όλα όσα έχει καταφέρει ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Άρσης Βαρών που κατεβαίνει σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών. Αυτή την Κυριακή, με σύνθημα «να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα», διεκδικεί για ακόμη μία φορά την ψήφο μας.

  Η πολιτική του πορεία

  Κάτι που έκανε και στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 όταν και εκλέχθηκε βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ,[καθώς τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετική ανακοίνωση είχε δηλώσει ότι «Ο Πύρρος με τα 4 ολυμπιακά μετάλλιά του, συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει, συμβολίζει την Ελλάδα που πρέπει να σηκωθεί και πάλι και να σταθεί όρθια». Επανεξελέγη βουλευτής και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.  Ο Πύρρος είναι ένας άνθρωπος πολιτικά ανήσυχος, εργατικός αλλά και πολύ σεμνός. Η ζωή του θυμίζει λίγο παραμύθι. Μεγάλωσε με κακουχίες, βίωσε τον κοινωνικό ρατσισμό και μόχθησε για να εισπράξει επιτυχίες, μετάλλια, δόξα και καταξίωση.

  Τα παιδικά χρόνια και η πορεία προς την επιτυχία

  Γεννήθηκε στη Χειμάρρα της Αλβανίας, στις 13 Οκτωβρίου 1971, από Έλληνες γονείς. Τρίτης γενιάς απόγονος της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Άρχισε να ασχολείται με την άρση βαρών στην ηλικία των επτάμιση ετών.  Το 1991 ήρθε στην πατρίδα που λαχταρούσε διασχίζοντας τα σύνορα με μια μικρή τσάντα. Μέσα σε αυτή είχε λίγα ρούχα και σε μια μεγαλύτερη προτίμησε να κρύψει την αγαπημένη του γατούλα. Την "ψιψίνα" του τη σκότωσαν την ημέρα που ο Πύρρος έφευγε στη Βαρκελώνη για τους Ολυμπιακούς, από εκεί όπου ξεκίνησε μια ονειρεμένη πορεία.

  Έχει αναδειχθεί τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, στην Βαρκελώνη το 1992 στην κατηγορία των 82,5 κιλών, στην Ατλάντα το 1996 στην κατηγορία των 83 κιλών και στο Σίδνεϊ το 2000 στην κατηγορία των 85 κιλών, ενώ στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Είναι ο μοναδικός έως σήμερα Έλληνας αρσιβαρίστας με τρία χρυσά κι ένα χάλκινο ολυμπιακά μετάλλια, ισοφαρίζοντας τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σε χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000.  Στην κατοχή του έχει ακόμη τρεις παγκόσμιους τίτλους (1993, 1995 και 1998), ενώ έχει μείνει στην ιστορία με δύο παγκόσμια ρεκόρ τα οποία θα ζουν αιώνια, καθώς τα έχει πετύχει στη κατηγορία των 83 κιλών, η οποία δεν υπάρχει πια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

  Για τις διακρίσεις του έχει αναδειχθεί πέντε φορές καλύτερος αθλητής στο ετήσιο δημοψήφισμα των αθλητικών συντακτών Ελλάδας ( ΠΣΑΤ ) τις χρονιές 1992, 1993, 1995, 1996 και 2000.   Το Μάρτιο του 2005, στην Κωνσταντινούπολη, βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρσης βαρών ως ο καλύτερος αθλητής του αιώνα. Τον Μάιο του 2012 μαζί με τον Κινέζο Ολυμπιονίκη της γυμναστικής Λι Νιγκ άναψαν τον βωμό στο Παναθηναϊκό στάδιο κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στη διοργανώτρια πόλη του Λονδίνου. Για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας.

  Οι διοικητικές θέσεις

  Από τον Οκτώβριο του 2008 είναι ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ ( Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ), ενώ εξελέγη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών πρόεδρος της επιτροπής αθλητών το Μάιο του 2005.   Ο Παγκόσμιος Οργανισμός αντιντόπινγκ ( WADA ), το Νοέμβριο του 2011 τον ανακήρυξε πρέσβη καταπολέμησης του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Στις 2 Δεκεμβρίου 2009 ίδρυσε στην Κατερίνη Πιερίας τον πρώτο αθλητικό σύλλογο, που φέρει το όνομά του "Αθλητικός Σύλλογος Πύρρος Δήμας", ο οποίος ήδη έχει αναδείξει πρωταθλητές στο άθλημα της άρσης βαρών.

  H οικογένεια και τα όνειρα για τα παιδιά του

  Έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια. ;Το όνειρό του ήταν να κάνει ένα παιδί για κάθε μετάλιο και το πραγματοποίησε!

  Πρώτη γεννήθηκε η περίφημη «κοράκλα», η Ελενίτσα, τον Ιούνιο του 1995, και λίγο αργότερα ο Βίκτωρας. Ακολούθησαν η Μαρία και ο Νίκος.   Η σύζυγός του, Αναστασία, παλιά αθλητική συντάκτρια στην ΕΤ3, άφησε την καριέρα της για χάρη της πολυμελούς οικογένειας.


  H γυναίκα του Αναστασία και την «κοράκλα» τους Ελένη

  Επιθυμώ να δω τα παιδιά μου σωστούς ανθρώπους”, έχει δηλώσει ο Πύρρος Βηmagazino. “Τα έχω ενθαρρύνει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Προέχουν βέβαια οι σπουδές τους. Σχετικά με την πολιτική διακρίνω μια ιδιαίτερη κλίση του μεγαλύτερου γιου μου, ο οποίος φέτος τελείωσε την Α' Λυκείου και θέλει να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες”, συμπληρώνει στην ίδια συνέντευξη.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Αναγνώστες