'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014


Ζητούν εκλογές στην ομοσπονδία

By 
Updated: November 14, 2014
Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στην οικογένεια της άρσης βαρών, αναφορικά με τη διοίκηση της ομοσπονδίας.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπολιτευόμενη παράταξη “η πλειοψηφία των σωματείων ζήτησε στις 13 Νοεμβρίου τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης και τη διενέργεια αρχαιρεσιών”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η πίστωση χρόνου, που τρεις φορές τα Σωματεία έδωσαν στην εξαετή διοίκηση του κ. Πύρρου Δήμα, εξαντλήθηκε και αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες του αθλήματος στα χέρια τους.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των Σωματείων αντιδρώντας στην αδράνεια και την ανυπαρξία της σημερινής διοίκησης, με σχετικό αίτημα που κατέθεσαν στην Ε.Ο.Α.Β. στις 13 Νοεμβρίου 2014, διαμαρτύρεται για την λειτουργία της και ζητούν τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο άθλημα.
Για το φίλαθλο κοινό της Άρσης Βαρών, η παραπάνω αντίδραση των Σωματείων ήταν αναμενόμενη και απόλυτα φυσιολογική, δεδομένου ότι το άθλημα βιώνει μια παρατεταμένη ύφεση, που ξεπερνά κατά πολύ τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.
Αναλυτικά το κείμενο της διαμαρτυρίας και της έγκλησης των Σωματείων είναι το ακόλουθο:
«Το Σωματείο μας, με μεγάλη ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα και τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης της Ε.Ο.Α.Β.
Συγκεκριμένα διαπιστώνουμε:
– Απουσία ετήσιου αγωνιστικού προγράμματος και την τέλεση μόνο δύο αγώνων εντός του τρέχοντος έτους, χωρίς την προκήρυξη νέων αγώνων μέχρι την λήξη του αγωνιστικού έτους.
– Ανυπαρξία συγκρότησης και λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων, και αδυναμία εκπροσώπησης της Χώρας μας σε διεθνείς διοργανώσεις.
– Αυταπόδεικτη δυσλειτουργία των οργάνων της διοίκησης σας, εφόσον μέχρι σήμερα έχουν παραιτηθεί δύο Ταμίες από το ευαίσθητο πόστο παρακολούθησης των οικονομικών της Ε.Ο.Α.Β. και δύο μέλη της Τ.Ε.Μ.Θ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε ενημερωθεί για τους πραγματικούς λόγους των παραιτήσεων τους.
– Έλλειψη ενημέρωσης και δημοσιοποίησης των διοικητικών και οικονομικών αποφάσεων της διοίκησης σας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εφόσον είναι γνωστό ότι το πλειοψηφικό σύστημα άσκησης της διοίκηση σας δεν επιτρέπει τον έλεγχο των πράξεων σας από την αντιπολίτευση.
– Απαράδεκτη η εμμονή σας διαρκώς να επιδιώκετε την αναίτια απόλυση δύο ακόμη άξιων και ικανών εργαζόμενων από τους εναπομείναντες έξι υπαλλήλους της Ε.Ο.Α.Β.
– Ατυχής και καταδικαστέα η άσκηση μήνυσης από αμειβόμενο συνεργάτη της διοίκηση σας σε βάρος εθελοντή και αιρετού μέλους πρώην Ταμία της διοίκηση σας.
– Πλήρης απουσία της στήριξης του έργου των Σωματείων και μη απόδοση των οδοιπορικών εξόδων στους Σωματειακούς Προπονητές.
Όλα τα προαναφερόμενα γεγονότα καταγράφουν την δεδηλωμένη αδυναμία λειτουργίας του Δ.Σ. με τη σημερινή του σύνθεση, το οποίο έχει εκλεγεί από τα Σωματεία για να εξυπηρετεί την πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος.
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. του Σωματείου μας, κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα, να ζητήσει την άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού της Ομοσπονδίας με τα ακόλουθα θέματα:
1. Παύση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής
2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
3. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.»
Την ανακοίνωση της παράταξης “Δύναμη Αναγέννησης και Ενότητας για την Άρση Βαρών” υπογράφουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, Τζήμος Παναγιώτης, Σκιαδάς Νικόλαος, Γαλιατσάτος Νικόλαος, Μαμτσαδέλης Συμεών, Δεπούντης Νικόλαος, Χατζησαββίδης Αριστείδης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες