'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στήριξη στον Πύρρο Δήμα

Με μια μακροσκελή επιστολή, ο Γιώργος Π. Παρασκευόπουλος (μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας άρσης βαρών), εξέφρασε τη στήριξή του στον Πύρρο Δήμα.

Αναλυτικά:
"Το 2008 ο Πύρρος Δήμας αποδέχτηκε πρόταση που του έγινε από στελέχη της τότε Ομοσπονδίας να αναλάβει την ηγεσία της. Ήταν μία απόφαση δύσκολη και επικίνδυνη, η αποδοχή της πρότασης. Εκείνη την εποχή, την Ομοσπονδία την πυροβολήσουν στα πέντε (5) μέτρα, τα πυροβόλα της μαζικής ενημέρωσης, λόγω των τότε θλιβερών γεγονότων. Ο Πύρρος έβαλε ως ασπίδα τα τέσσερα (4) Ολυμπιακά μετάλλια, για να αποκρούσει την επίθεση που θα οδηγούσε με μαθητική ακρίβεια στην αναστολή των δραστηριοτήτων του αθλήματος.  Ο Πύρρος δεν δίστασε, σήκωσε το ανάστημά του, τη φήμη του, το όνομά του, και προάσπισε -ως όφειλε– το άθλημα που τον ανέδειξε. Άξιος επαίνων για την ανιδιοτελή στάση.
Προάσπισε το άθλημά του και κατάφερε όχι μόνο να μείνει ζωντανό αλλά και να βαδίζει σήμερα σε νέους δρόμους επιτυχιών.
- Βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την στρατηγική που ακολούθησε αυτός και οι συνεργάτες του απέναντι στο θέμα του καθαρού αθλητισμού.
- Εκλέχτηκε σχεδόν παμψηφεί, σε επίλεκτη θέση, στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
- Δημιούργησε σε συνεργασία με τους Εθνικούς Προπονητές, αλλά και με τους συλλόγους μία νέα ομάδα, πολλά υποσχόμενη, με σωστές βάσεις, με επιδόσεις, με παιδεία, με ήθος.
- Προχώρησε σε διοικητικές καινοτομίες, και σε ριζοσπαστικές χρηματοοικονομικές περικοπές εξόδων και μισθών.
- Δημιούργησε μια επιτροπή ελέγχου των πράξεων του λογιστηρίου (παρελθόντων ετών αλλά και προσφάτων) και ανακατανομής των εξόδων σε σχέση με το παρεχόμενο όφελος.
- Το Τμήμα Marketing δραστηριοποιήθηκε εκ νέου αποτελεσματικά και έφερε μικρές μεν, μα αρκετές χορηγίες, έτσι ώστε να εξισορροπηθούν οι προϋπολογισμοί ώστε να καλύπτονται όλα τα έξοδα αυτής της δύσκολης περιόδου. (Σήμερα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ να γίνονται αγώνες Πανελλήνιοι ή Διεθνής και τα πάσης φύσεως έξοδα να καλύπτονται από την Ομοσπονδία).
- Προσπάθησε να φέρει ένα νέο άνεμο στην Ομοσπονδία και να περιορίσει τη δραστηριότητα ορισμένων αρτηριοσκληρωτικών νοοτροπιών που την ευαγγελίζονται "αιώνες τώρα" και τις προσκυνούν οι ετερόφωτοι νονοί του αθλητισμού, που λούζονται μες το βούρκο μιας ξεπερασμένης και παρακμιακής πολιτικής νοοτροπίας που βύθισε στη χώρα στο σκοτάδι.
Αυτοί οι άνθρωποι, οι Μαυροκορδάτοι, όπως τους αποκάλεσαν τόσο εύστοχα πρόσφατα στο διαδίκτυο, αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρουν. Θα εγκατασταθούν μονίμως στο ξωκλήσι του περιθωρίου και θα βλέπουν μέχρι το τέλος της ζωής τους από χιλιόμετρα μακριά, τα γήπεδα τα πλατώ και τις παλαίστρες.
Λάθη έγιναν, μα η ανωτερότητα είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου και σε αυτή τη κατηγορία ανήκει ο Πύρρος. Κατηγορήθηκε επίσης ότι είναι μνημονιακός, λόγω της βουλευτικής θέσης και ορισμένων ψηφισμάτων του κόμματός του. Αυτοί που το κατηγόρησαν περισσότερο, είναι αυτοί που δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν, γιατί η θεία δικαιοσύνη θα έπρεπε να τους είχε σφραγίσει τη στοματική τους κοιλότητα με ισόβια απαγόρευση εκφοράς λόγου. “Είναι σαν να έχουμε τη μεγαλύτερη πόρνη της Ευρώπης και να τη διορίζουμε εις το Αρσάκειον Παρθεναγωγείον να διδάξει ηθικήν εις τα κορασίδας” μας δίδασκε κάποια άλλη εποχή ο μεγάλος Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος. Ναι ο Πύρρος μας στεναχώρησε με ορισμένες πολιτικές επιλογές του γιατί τον είχαμε ταυτίσει με όλη την Ελλάδα. Ήταν ο Πύρρος της Ελλάδας. Όμως η πορεία έδειξε ότι ακόμα και τις πολιτικές επιλογές μπορεί κάποιος –με Ολυμπιακό Ήθος- να τις υποτάξει και να τις κατευθύνει για το καλό του αθλήματος που υπηρετεί. Σε αυτή τη κατεύθυνση ενήργησε ο τετράκις Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας. Ο μεγαλύτερος αθλητής στην Παγκόσμια Ιστορία, μετά βέβαια τον Μύλωνα Κοτρονιάτη.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ποδοπατώντας τις κομματικές αντιθέσεις και χρησιμοποιώντας τις πολιτικές επαφές για το καλό του αθλητισμού στηρίζουμε τον Πύρρο. Προπονητές και αθλητές κάθε ηλικίας, παράγοντες και φίλοι γενικότερα του αθλητισμού είμαστε στο πλευρό του. Η συνεργασία με τους Συλλόγους, η λειτουργία των Εθνικών Ομάδων, η ύπαρξη οραματιστών μέσα στην Ομοσπονδία- όλα αυτά τα γεγονότα – θορύβησαν το κατεστημένο περιθώριο του αθλήματος που είχε αραχνιάσει δεκαετίες τώρα στηριζόμενο σε αυτές τις νοοτροπίες και λογικές.
Εμείς, οι μεγαλοϋλιστές του αθλητισμού,
εμείς, που σφετεριστήκαμε τη λειτουργία του, που γέμισε η τσέπη μας πλούτο, που δεχτήκαμε διορισμούς, που μπούκωσαν απ’ τα δολάρια οι λογαριασμοί μας,
εμείς που δε συμβάλλαμε ούτε με ένα ευρώ τον αθλητικό ανήφορο
εμείς που χρόνια τώρα εισπράττουμε από τα έξοδα σίτισης, μετακίνησης και ταξιδιών,
εμείς που είχαμε επαρκείς χρηματοδοτήσεις
εμείς που αναρριχηθήκαμε στις σουΐτες των παρακμιακών κομμάτων
εμείς που δεν έχουμε δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή μας.
ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ και δεν είμαστε λίγοι, στηρίζουμε όχι τον Πύρρο, αλλά με πάθος στηρίζουμε την ριζοσπαστική αυτή πορεία που ξεκίνησε εδώ και δύο (2) περίπου χρόνια, αθόρυβα, ήπια και μεθοδευμένα που σκοπό είχε και έχει να γκρεμίσει αυτούς που αντιστρατεύονται την αθλητική δεοντολογία.
Ο αγώνας θα είναι μέχρι το τέλος και θα είναι νικηφόρος ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως των όποιων πρόσκαιρων αποτελεσμάτων. Ο Πύρρος σε αυτό τον αγώνα είναι ένας δυνατός στρατιώτης που δεν ελέγχεται από κανένα κομματικό κηφήνα παρά μόνο από εμάς, και είμαστε πολλοί και δυνατοί.
Και κάτι τελευταίο, ας προσέξουν οι τυχόν αμέτοχοι και συμμέτοχοι - ή αυτοί που με δόλο κελαϊδούν τηρώντας ίσες αποστάσεις, σε αυτή τη φάση του αγώνα-  να μην ενεργούν ανοήτως γιατί η μη συμμετοχή αποτελεί όπως έχουμε και στο παρελθόν δηλώσει δεοντολογική προδοσία. Η "άψογως στάσις" την εποχή των μεγάλων πολιτικών διλημμάτων ήταν κατάπτυστη από την ιστορική σπουδή.
Μην περιμένετε να καταθέσετε τη γνώμη σας μία μέρα πριν τις επίσημες εκλογές. Εκλογές έχουμε τώρα! Γι’ αυτό καταθέστε δια βοής την άποψή σας, προασπίστε την αλήθεια, όπως ακριβώς συνέβαινε στην Αθήνα και στη Σπάρτη μιας άλλης μεγάλης εποχής, μιας εποχής που ο μη συμμετέχων κατηγορείτο ως Ρίψασπις και είναι γνωστή ιστορικά η κοινωνιολογική και νομική συνέχεια της πράξης".

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6052520672613290311#editor/target=post;postID=5362029724809685885

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες