'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο αγώνας του Πύρρου

By 
Updated: October 26, 2014
purros-dimas-arxeiou
Πύρρειος νίκη για τον Πύρρο Δήμα και τη διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών στην τακτική γενική συνέλευση…
Στις ψηφοφορίες της γενικής συνέλευσης τα θέματα (απολογισμός κλπ) εγκρίθηκαν με οριακή πλειοψηφία 27 ψήφων υπέρ, 25 κατά και 1 λευκού, μία πλειοψηφία που είναι δύσκολο να εξηγηθεί λογικά με όσα θετικά έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην άρση βαρών. Ακόμη πιο δύσκολα εξηγείται η φημολογούμενη πρόθεση κάποιων σωματείων να καταθέσουν πρόταση μομφής.
Τα θετικά είναι η εξωστρέφεια που υπάρχει και πάλι στο άθλημα, οι χορηγίες που ήρθαν, η εξόφληση του χρέους προς την παγκόσμια ομοσπονδία και η δυνατότητα συμμετοχής με πλήρη ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις, η έναρξη μισθοδοσίας αθλητών της Εθνικής ομάδας, η πραγματοποίηση καμπ για τις Εθνικές ομάδες (που τα προηγούμενα χρόνια δεν γίνονταν λόγω έλλειψης χρημάτων), ο προγραμματισμός των μελλοντικών διοργανώσεων (ήδη έχουν κλείσει οι διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς), η απόφαση σύντομα να υπάρξουν και πάλι κλιμακιακοί προπονητές στην περιφέρεια κ.α.
Μέχρι να γίνουν αυτά και κυρίως μέχρι να εξοφληθεί το μεγάλο χρέος στην παγκόσμια ομοσπονδία από το πρόστιμο λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ του 2008, εξαρχής η διοίκηση είχε πει ότι θα πρέπει να γίνουν θυσίες ως προς την επιχορήγηση των σωματείων και αυτό λόγω της δραματικής μείωσης της επιχορήγησης της ομοσπονδίας από τη γενική γραμματεία αθλητισμού. Φυσικά, τα σωματεία που αποτελούν το κύτταρο της άρσης βαρών, μπορούν να πουν ότι ασφυκτιούν οικονομικά, μέσα στη γενικότερη κρίση. Σε αυτή την οικονομική επίθεση που έχει δεχθεί ο ελληνικός αθλητισμός, τα σωματεία σε όλα τα αθλήματα βγάζουν κραυγή απόγνωσης. Ωστόσο, ήταν ζωτικής σημασίας για την άρση βαρών να γίνουν τα παραπάνω, ώστε η ομοσπονδία να μπορεί πλέον να στηρίξει και τα σωματεία.
Αυτό που ουσιαστικά είπε ο Πύρρος Δήμας στους εκπροσώπους των σωματείων, στη γενική συνέλευση, ήταν «μη με κρίνετε για το διάστημα μέχρι τώρα, που τα χρέη έπνιγαν την ομοσπονδία. Κρίνετέ με από εδώ και πέρα, που μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα για το άθλημα, έχοντας απαλλαγεί από το βραχνά των χρεών».
Τα 25 σωματεία που πρόσκεινται στο πρώην πρόεδρο της oμοσπονδίας Νίκο Σκιαδά, δεν θέλησαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση του Πύρρου.
Αυτό που δημιουργεί κάκιστη εικόνα, όμως, είναι ότι ο τετράκις Ολυμπιονίκης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης μέχρι και για τη γνώμη του σχετικά με τη «μεγάλη Αλβανία», με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας και επειδή η αλβανική ομάδα της άρσης βαρών προετοιμάζεται στον Άγιο Κοσμά με έξοδα της αλβανικής ομοσπονδίας!
Αν η οικογένεια της άρσης βαρών ήταν συσπειρωμένη γύρω από το πρόσωπο του Πύρρου και δεν υπήρχαν οι έριδες των τελευταίων ετών, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Άλλωστε, δέκα χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη δράση παραμένει παγκόσμιο σύμβολο του αθλήματος και λόγω της δημοφιλίας του μπορεί να ανοίγει πόρτες που για άλλους είναι κλειδωμένες.
http://sportsfeed.gr/2014/10/26/o-agonas-tou-pirrou/
σχόλιο:

 Ο ΠΥΡΡΟΣ έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά με όπλο την φερεγγυότητα του.  στις δύσκολες ώρες της κρίσης....

Έχει πολλά να δώσει από αγάπη και μόνο προς το άθλημα.Θα μπορούσε να αναπαύεται  στις δάφνες του''4 Ολυμπιακά μετάλλια.Η θέση του προέδρου της ομοσπονδίας ειλικρινά πιστεύω δεν θα του δώσει κάτι περισσότερο.Αγωνίζεται για το άθλημα της καρδιάς του.Ας το καταλάβουν οι εκπρόσωποι των σωματείων της Άρσης Βαρών με την συμπαράσταση τους και μόνο το άθλημα θα γράψει ξανά ιστορία.Λάθη πάντα γίνονται από όποιον δουλεύει.Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

Χρειάζεται την συμπαράσταση όλων μας.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες