'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

S.O.S S.O.S S.O.S Το να αθλείται και να αγωνίζεται κάποιος με υπογεγραμμένο δελτίο, χωρίς εξέταση, είναι κεφαλαιώδες λάθος, που μπορεί να αποβεί μοιραίο.


ΒΟΛΕΣ

«Παιχνίδι» με τη ζωή

Tου Ν. Α. Kωνσταντοπουλου
O τραγικός θάνατος του νεαρού ποδοσφαιριστή του Αρη φέρνει ξανά στην επιφάνεια το μέγιστο θέμα των ιατρικών εξετάσεων, που γίνονται στους αθλητές. Και πριν να εγγραφούν στον σύλλογο και κατά τη διάρκεια της αθλητικής σταδιοδρομίας τους.
Είναι κοινό μυστικό, ότι συχνά οι εξετάσεις ή δεν γίνονται ή είναι επιδερμικές. Μια απλή ακρόαση με το στηθοσκόπιο, λήψη της πίεσης και αυτό είναι όλο. Μας καταγγέλθηκε πως ωτορινολαρυγγολόγοι έχουν υπογράψει δελτία υγείας. Ακόμη χειρότερα, γιατροί υπογράφουν το δελτίο χωρίς καν να έχουν δει τον αθλητή.
Η ευθύνη ανήκει σε όλους. Στον γιατρό, πρωτίστως. Στο σωματείο μετά, που εν γνώσει του αποδέχεται το δελτίο. Στον γονιό, αν δεν συνοδεύει το παιδί στις εξετάσεις. Και τέλος, στον αθλητή, εφόσον είναι σε ηλικία τέτοια που μπορεί να έχει γνώση των κινδύνων και να κρίνει.
Ο πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννης Οικονομίδης, ανέφερε χθες στον ΣΚΑΪ ότι τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφηκαν εννέα αιφνίδιοι θάνατοι ποδοσφαιριστών. Επίσης, ότι προ καιρού έγιναν εξετάσεις σε 1.100 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και αφαιρέθηκαν επιτόπου 110 δελτία παικτών, επειδή είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας που θα έθεταν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.
Συμπέρασμα: Το να αθλείται και να αγωνίζεται κάποιος με υπογεγραμμένο δελτίο, χωρίς εξέταση, είναι κεφαλαιώδες λάθος, που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες