'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013


Αναπτυξιακό Έργο ΕΟΦΠ «Πάλης Ξεκίνημα»

Αναπτυξιακό Έργο ΕΟΦΠ «Πάλης Ξεκίνημα»
Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου του 2013 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Αναπτυξιακού Έργου της ΕΟΦΠ «Πάλης Ξεκίνημα» στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο "Dorian Inn" (Πλατεία Ομονοίας).
Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι για το «Πάλης Ξεκίνημα», Νικόλαος Τσιακάρας και Σπυρίδων Ντάνης,ανέλυσαν τη δομή και τους στόχους του συγκεκριμένου έργου, το οποίο επιχειρεί με μια σειρά προγραμμάτων να δώσει την ευκαιρία της γνωριμίας της πάλης στο ευρύ κοινό (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, φίλους, κτλ), αλλά και να προωθήσει τα στελέχη της (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, κτλ) σε νέους τρόπους και πρακτικές αντιμετώπισης των υφιστάμενων προβλημάτων.
Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη της πάλης σε τρεις βασικούς άξονες: την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό.
Αναπτυξιακό Έργο ΕΟΦΠ «Πάλης Ξεκίνημα»
Αναπτυξιακό έργο ΕΟΦΠ «Πάλης Ξεκίνημα»
Αντικείμενο του έργου
Αντικείμενο του έργου «Πάλης ξεκίνημα» αποτελεί ο εντοπισμός κατάλληλων πολιτικών και ο σχεδιασμός αντίστοιχων δράσεων έτσι ώστε να ενισχυθούν οι αθλητές, οι προπονητές και οι σύλλογοι που ασχολούνται με το άθλημα της πάλης στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο την προώθηση της πάλης από το αρχαιότερο Ολυμπιακό αγώνισμα - άθλημα των Ολυμπιονικών σε ένα άθλημα εξωστρεφές, με έντονη κοινωνική διείσδυση.
Πιο συγκεκριμένα, το «Πάλης Ξεκίνημα» παρουσιάζει μια αλληλουχία ενεργειών, οι οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε τρεις βασικές κατηγορίες:
  • Ενέργειες που αφορούν σε θέματα σχετικά με την ενίσχυση της εισροής μικρών παιδιών στην πάλη (αναπτυξιακός αθλητισμός).
  • Ενέργειες που αφορούν σε θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πρόωρης αποχώρησης των παλαιστών (αγωνιστικός αθλητισμός).
  • Ενέργειες που αφορούν σε θέματα σχετικά με την αναβάθμιση της λειτουργίας του αθλήματος στις μέρες μας (εκσυγχρονισμός, κοινωνική ένταξη, κτλ.).
Ομάδα - Στόχος
Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες του «Πάλης Ξεκίνημα», οι οποίοι πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα από μια σειρά προγραμμάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε τρεις κατηγορίες εμπλεκομένων:
1. Γονείς - Μαθητές
  • Παρεμβατικό πρόγραμμα για την ένταξη της πάλης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, βιβλία πάλης για το Δημοτικό Σχολείο και δημιουργικό παιχνίδι με πάζλ, σταυρόλεξα, αντιστοιχίες και κουίζ για μικρά ... και μεγάλα παιδιά!
2. Επαγγελματίες
  • Επτά προγράμματα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική διείσδυση της πάλης, στην ανάπτυξη του αθλήματος και στην επιμόρφωση των στελεχών της.
Τα παραπάνω προγράμματα αναμένεται να υλοποιηθούν τα έτη 2013 - 2014.
3. Εκπαιδευτικοί
  • Διαλέξεις και σημειώσεις για τη διδασκαλία της πάλης στην εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες:www.eofp.gr/palis-ksekinima

Επιστημονικοί υπεύθυνοι:
Νικόλαος Τσιακάρας & Σπυρίδων Ντάνης
Επικοινωνία: Τηλ.: 6932-212.151, Fax.: 2431-047.062, e-mail: ntsiakar@pe.uth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες