'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Χρυσός ολυμπιονίκης ο… «μέγας» Αλέξανδρος της Πάλης!

Κορυφαία διάκριση για έναν σπουδαίο Έλληνα αθλητή της ελληνορωμαϊκής πάλης τον Αλέξανδρο Παπαδάτο και τον καταξιωμένο προπονητή του Νίκο Αποστόλου και συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λόγια, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Ολυμπιάδας Κωφών που διεξάγεται (17-27/07) στη Σαμψούντα της Τουρκίας!
Ο 24χρονος ολυμπιονίκης, αθλητής του συλλόγου Λεοντίδες Άνω Λιοσίων, επικράτησε με το πάθος, το πείσμα και την άρτια τεχνική του στα ταπί της διοργάνωσης (στην κατηγορία των 130kg) αποκλείοντας στα ημιτελικά με 1-0 στα σημεία τον Τούρκο Cemil Simsek Oguzhan, αγωνιζόμενος σαν λιοντάρι μπροστά στο φανατισμένο κοινό των ομοεθνών του αντιπάλου του! Το ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε δίνοντας έναν συγκλονιστικό τελικό – λαμβάνοντας μάλιστα τις οδηγίες του προπονητή του από τις εξέδρες, λόγω αποβολής του με κάρτες από προηγούμενους αγώνες – με τον Ρώσο Evgeny Zheltukhin (με 4-1), ενώ νωρίτερα είχε κατορθώσει να επιβληθεί στον Καζακστανό πρωταθλητή (πρώτος στον κόσμο το 2016), Khairatkhaan Shonku!
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του χρυσού Ολυμπιονίκη, κ. Νίκος Αποστόλου, φανερά συγκινημένος και υπερήφανος για τον αθλητή του, που επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο τους κόπους ετών, έσπευσε να ενημερώσει για την ύψιστη αυτή αθλητική κατάκτηση με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:
«Η ελληνική σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος κέρδισε τον Ρώσο πρωταθλητή και είναι χρυσός Ολυμπιονίκης. Οι κόποι και ο αγώνας μας δικαιώνονται. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται και αυτοί σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους αυτούς που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, που μας αγαπάνε και μας σέβονται».
Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος που γεννήθηκε κωφός, το 1993 στην Αθήνα, ορφάνεψε από μητέρα μαζί με τα οκτώ αδέλφια του όταν ήταν τριών ετών! Την δύναμη ψυχής και θάρρους που διαθέτει τα οφείλει στην οικογένειά του, που στέκονται πλάι του σε κάθε του κίνηση, αλλά και στον προπονητή του, Νίκο Αποστόλου, με τον οποίο έχει αναπτύξει «πατρικές» σχέσεις εμπιστοσύνης! Το «άστρο» του παλαιστή έλαμψε από πολύ νωρίς, και η εξέλιξη της αθλητικής του πορείας αναμενόταν, αφού και στην πρώτη του συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Κωφών που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2013 στη Σόφια της Βουλγαρίας, είχε αναδειχθεί ασημένιος Ολυμπιονίκης, στην κατηγορία των 120kg!
Ο «ήχος» της κατάκτησης και της επιτυχίας για τον Αλέξανδρο, είναι μια μελωδία μοναδική… Τόσο εσωτερική, που ξεπερνά σε ένταση και σε πάθος ακόμη και τα χειροκροτήματα των περίπου 100.000 θεατών που εισέπραξε ηγούμενος, ως σημαιοφόρος της παρέλασης της ελληνικής αποστολής, στην Ολυμπιάδα Κωφών στην Τουρκία.
«Μεθυσμένος» από την επιτυχία του αθλητή του, ο Νίκος Αποστόλου δεν σταματά να αναρτά δηλώσεις και βιντεοσκοπήσεις των συγκλονιστικών αγώνων του Αλέξανδρου, με πιο πρόσφατη:
«Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ σήκωσε την ΕΛΛΑΔΑ ψηλά. Ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος μέσα στην Τουρκία και η Ελληνική σημαία ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στο πρόσωπο αυτού του παλικαριού δικαιώνονται οι αγώνες τόσων χρόνων…»
Απαρηγόρητος ο Τούρκος αντίπαλος του Αλέξανδρου, μετά τον αποκλεισμό του

Απογειώνοντας με αυτή του την επιτυχία τόσο το αρχαιότερο ελληνικό άθλημα, όσο και τον τοπικό αθλητισμό (όπως είχαμε επισημάνει εξάλλου και σε παλαιότερο άρθρο μας, ο Δήμος Φυλής δημιουργεί… παράδοση στην Πάλη με τους συλλόγους ΔΑΣ Ζεφυρίου, Α.Ο. Ευπυρίδαι και Λεοντίδες Άνω Λιοσίων), ο Αλέξανδρος Παπαδάτος λαμβάνει επάξια το χρίσμα του… «Μεγάλου» Αλεξάνδρου της Πάλης!!!
Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα Κωφών 2017

Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, με τον προπονητή του Νίκο Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες