'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

* Η ΠΑΛΗ ΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ.ΖΥΓΟΥΡΗ ΒΟΥΛΑ

ΖΥΓΟΥΡΗ ΒΟΥΛΑ

Ολυμπιονίκης της πάλης (Αθήνα 2004,

63κιλά ελευθέρας πάλης


Ζυγούρη Σταυρούλα
Ολυμπιονίκης της πάλης (Αθήνα 2004, 63κιλά ελευθέρας πάλης)
Καθηγήτρια φυσικής αγωγής
Ύστερα από διαδρομή στο στίβο, στο αγώνισμα του επτάθλου, προτίμησε να ακολουθήσει το άθλημα της πάλης, που παράλληλα ανήκε στα ενδιαφέροντά της. Εκεί, κατέκτησε την 4η θέση στα 63 κιλά το 2004 στην Αθήνα - στην πρεμιέρα του αθλήματος για τις γυναίκες – ενώ ταυτόχρονα έγινε ιστορικά η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια της πάλης που κατέκτησε μια θέση στην πρώτη εξάδα της διοργάνωσης.
Πριν την κατάκτηση αυτής της θέσεως ήταν 6η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1996, 2ηστους Μεσογειακούς το 2002 και 6η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2003 ενώ μετά ήταν 1η στο Κύπελλο Βαρσοβίας (2005), 2ηστο Austrian Ladies Open (2006 ), 3η στο Haparanda Cup (2006) καθώς και σε άλλες Διεθνείς διοργανώσεις
Από το 1996, όπου διοργανώθηκε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ως σήμερα, έχει κατακτήσει 13 φορές πρώτη Πανελλήνια νίκη με πιο πρόσφατη εκείνη του 2009.
Σήμερα είναι αθλήτρια του ¨Φιλαθλητικού¨ Γ.Σ. ενώ ξεκίνησε από την ¨Πρόοδο¨ Αιγάλεω και εν συνεχεία μετεγγράφηκε στον ¨Άτλαντα¨ Καλλιθέας
Είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, Τεχνική Σύμβουλος του ΠΝ στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) για το άθλημα της πάλης (από το 2009)
Στα πλαίσια της ενεργούς κοινωνικής δράσης της, είναι ακόμα:
Είναι ακόμα Τεχνική Σύμβουλος της Ένωσης Σωματείων Πάλης Αττικής και Νήσων (ΕΣΠΑΝ) από το 2009, επίτιμο μέλος του Συλλόγου ΠΟΨ και Ειδικής Σύμβουλος του Προέδρου του (από το 2008), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), ειδική γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ) από το 2001, μέλος του ΔΣ της ΕΣΟΑ (2007 - 2009), επίτιμη δημότης του Δήμου Αθηναίων (από το 2004)
Εξαιτίας του ενδιαφέροντός της για το χώρο των ατόμων με ειδικές ανάγκες, εργάστηκε ως εθελόντρια στην διοργάνωση Paralympic Games 2004 -στο άθλημα του τζούντο-, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης γονέων και κηδεμόνων ατόμων παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ) από το 2000 και Ιδρυτικό Μέλος του Σωματείου για την αποκατάσταση ΑΜΕΑ ¨Ανέλιξη¨ Χαϊδαρίου.
Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες όπως:
17o International Congress on Physical Education and sports υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (2009).
Ημερίδα για την ανάπτυξη του αθλήματος της πάλης υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσαπίων (2009)
Έχει επισκεφθεί και πραγματοποιήσει ομιλίες σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους και σχολεία όλων των βαθμίδων με θέμα την διάδοση των ιδεωδών του αθλητισμού αλλά και του αθλήματος της πάλης ειδικότερα. Επίσης έχει επισκεφθεί και διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, στα πλαίσια προγράμματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με σκοπό την διάδοση της ρόλου του αθλητισμού ως μέσο πρόληψης της παραβατικότητας αλλά και κοινωνικής επανένταξης.
Στον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα ενώ ασχολείται περιστασιακά και με την αυτόνομη κατάδυση.
Διατηρεί τις ηλεκτρονικές σελίδες:
www.voulazygouri.gr ,
http://pali-voulazygouri.blogspot.com,
facebook: Voula Zygouri και
facebook: THE BLOG OF VOULA ZYGOURI
καθώς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
voulazy@gmail.com καιvoulazy@yahoo.gr όπου και μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα για εκείνη και την δράση της αλλά και να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες