Πριν λίγες μέρες μία επιστολή γονέων αθλητών στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη δημιούργησε μεγάλη εντύπωση στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης για δύο λόγους.
Πρώτον διότι αφορούσε ένα λιγότερο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, την ιαπωνική πολεμική τέχνη του Καράτε, ενός αθλήματος που ωστόσο έχει αρκετούς φίλους στην ελληνική επικράτεια. Δεύτερον, διότι η επιστολή αναφερόταν με λεπτομέρειες που συνέθεταν ένα διαχρονικό σκάνδαλο, το οποίο φαίνεται ότι έχει τρανταχτές πολιτικές προεκτάσεις.
Δείτε εδώ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΓΟΝΕΩΝ (ΥΠΕΒΛΗΘΗ 15-05-2017) Ακριβώς παρακάτω είναι τα σχετικά πρωτόκολλα της επιστολής των γονέων που καταγγέλλουν την Ομοσπονδία Καράτε στη ΓΓΑ και στον υπουργό Αθλητισμού.
Μιλώντας με γονείς που υπογράψανε αυτή τη γενναία επιστολή, συνειδητοποιεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος ώστε να μαζευτούν 1000 περίπου γονείς και να συντονίσουν τις ενέργειες τους κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε. Ένας από αυτούς, ο Σπύρος Δρακόπουλος, τόνιζε στο red pepper news ότι η Ομοσπονδία Καράτε είναι από τις πιο «αμαρτωλές» καθώς έχει τεθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εκτός της κρατικής επιχορήγησης λόγω του ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει παραδώσει απολογισμούς πολλών ετών (ενώ δηλαδή λάμβανε κρατικό χρήμα). Άρα απέκρυψε τι έκανε τα τόσα χρήματα που έλαβε. Το 2012 η βοήθεια από το κράτος κόπηκε και τότε όπως ομολογεί άρχισε ένα ιδιότυπο σύστημα πληρωμών μέσα στην Ομοσπονδία. Όλες οι διοργανώσεις κάθε μήνα, τα διασυλλογικά, τα πανελλήνια, οι αποστολές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα επιβάρυναν μόνο τους γονείς, προκειμένου να πάρουν μέρος οι αθλητές τους και όχι μόνο.
Το χειρότερο, όμως, όπως μας περιγράφει ο γονέας αθλητή είναι ότι ο λογαριασμός της Ομοσπονδίας έχει κατασχεθεί (βάσει δικαστικής απόφασης) από εργαζόμενους της Ομοσπονδίας τους οποίους τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια αποφάσισαν να μην τους πληρώσουν ενώ μέχρι το 2012 λάμβαναν τακτικά τα κονδύλια για την μισθοδοσία τους.  Έτσι ξεκίνησαν να γίνονται οι πληρωμές χέρι με χέρι και κανείς δεν ξέρει που πάνε όλα αυτά τα λεφτά που μαζεύει η Ομοσπονδία, από την στιγμή που τα λειτουργικά της έξοδα είναι μηδενικά μιας και γραφεία, ρεύμα, νερό και γυμναστήριο της (εξακολουθούν να) παρέχονται από το κράτος στα Άνω Λιόσια.
Ένας άλλος γονέας, ο Τηλέμαχος Κυρλόγλου αναπτύσσει στο red pepper news ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την Ομοσπονδία. Το κράτος μέσω των Ομοσπονδιών δίνει διάφορα ευεργετήματα στους αθλητές που διακρίνονται στα πανελλήνια, ευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα. Από την απευθείας είσοδο στην σχολή ΤΕΦΑΑ ή σε πανεπιστήμιο της επιλογής του, μέχρι την μοριοδότηση έως 30%  στο πανεπιστήμιο της επιλογής του. Αυτό που καταγγέλλει είναι ότι υπάρχουν αθλητές που έχουν μοριοδοτηθεί παράνομα και έχουν περάσει σε πανεπιστήμια της επιλογής τους εις βάρος άλλων αθλητών καθώς προέρχονται από συλλόγους Καράτε που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν θα έπρεπε εξ αρχής να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα. Όπως εξηγεί, η ειδική αθλητική αναγνώριση ήταν ένας όρος την ανάγκη του οποίου δημιούργησαν φαινόμενα ακραίας ανομίας όπως αυτά που σύλλογοι Καράτε συμμετείχαν στην δημιουργία άλλων Ομοσπονδιών όπως αυτές του Τριάθλου και του Κέρλινγκ. Μία απίστευτη πρακτική που επιβεβαιώνει ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά.
Βεβαίως, το τελευταίο έχει αρκετές προεκτάσεις καθώς η δημιουργία ομοσπονδιών “με το έτσι θέλω” ήταν και είναι μέρος του αθέμιτου ανταγωνισμού για την πρωτοκαθεδρία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Όσοι έχουν με το μέρος τους τις περισσότερες ομοσπονδίες την κατακτούν. Ακόμα και αν αυτές, είναι ανενεργές ή ελλείπεις, χωρίς τρομερή αθλητική δραστηριότητα, ακόμα και αν υπάρχουν σύλλογοι Καράτε που προπονούν τους μαθητές τους στο Τρίαθλο και το Κέρλινγκ…  Το red pepper news υπόσχεται στους αναγνώστες του ότι θα εξετάσει όλο τον φάκελο Καράτε, το φάκελο του Τριάθλου και όσα μας έχουν έρθει για διερεύνηση, θα αναδείξει όλες τις πτυχές των σκανδάλων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα ονομάσει όλες τις πολιτικές προεκτάσεις και τις κολεγιές και πιστέψτε με είναι πάρα πολλές…
πηγη:https://rpntv.gr/