'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016


Το μεγαλύτερο γεγονός της Οικουμένης

Γράφει ο :  
Το μεγαλύτερο γεγονός της Οικουμένης
Οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται από σήμερα στο Ρίο της Βραζιλίας συγκεντρώνουν τα φώτα ολόκληρης της Οικουμένης . Είναι το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο κι αυτό φαίνεται και από την τεράστια επικοινωνιακή του δύναμη.
Και η δύναμή τους δεν είναι μόνο επικοινωνιακή. Ανέκαθεν είχαν και τεράστια πολιτική δύναμη , την οποία έχουν ...αξιοποιήσει κυρίως αρνητικά πολλοί και όχι μόνο οι ισχυροί του κόσμου. Είναι κι αυτό ένα δείγμα της τεράστιας επιρροής που έχει η διοργάνωση.
Ο θρύλος που τους ακολουθεί από την Αρχαία Ολυμπία, οι αρχές με τις οποίες γαλούχησε τεράστια τμήματα της Παγκόσμιας Κοινωνίας και το δικαίωμα της της συμβολικής συμμετοχής, που διατηρεί ακόμα και σήμερα για τις πιο μικρές χώρες, τους καταξιώνουν σαν το κορυφαίο γεγονός της γης.
Βεβαίως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξένησε το Καλλιμάρμαρο Στάδιο το 1896. Γιατί ενώ ξεκίνησαν σαν ένας θεσμός για την ανάδειξη των πανάρχαιων Ολυμπιακών αρχών με την πάροδο του χρόνου ο εμπορικός χαρακτήρας τους έγινε κυρίαρχος.
Και φαίνεται φυσιολογική αυτή η εξέλιξη αφού το «προϊόν» πουλάει τρελλά, σε όλα τα επίπεδα. Τα συμφέροντα που αναπτύσονται είναι τεράστια και οι χορηγοί ρυθμίζουν τους όρους του παιγνιδιού. Αν και υπάρχουν ακόμα δυο πλευρές οι οποίες δεν έχουν ενδώσει στο σύστημα. Διατηρείται η απαγόρευση διαφημίσεων στα στάδια των αγώνων καθώς και η απαγόρευση οποιουδήποτε χρηματικού βραβείου για τους νικητές, εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία και ανήκουν τα πάσης φύσεως δικαιώματα σύμβολα και των Αγώνων.
Θα μπορούσαν να γραφούν σελίδες επί σελίδων για όλα αυτά. Έχουμε όμως το χρόνο να τα πούμε. Σήμερα αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο αρχίζουν, έστω κι αν είχαν να αντιμετωπίσουν χίλια προβλήματα. Και διεξάγονται με τη συμμετοχή όλων των χωρών. Και η Ρωσία είναι παρούσα, έστω κι αν κόπηκε για την υπόθεση του ντόπινγκ το ένα τρίτο της αποστολής της. Από τους 389 αθλητές θα αγωνιστούν οι 271. Σκεφτείτε όμως τι θα γινόταν τώρα αν επικρατούσαν οι ακραίες φωνές που ήθελαν τον αποκεφαλισμό όλων των αθλητών. Μας έλεγαν δηλαδή ότι μόνο μια χώρα έχει ντοπέ αθλητές. Αν είναι δυνατόν... Εδώ, λίγες ώρες πριν από την παρέλαση, μάθαμε ότι μια ελληνίδα κολυμβήτρια κι ένας κύπριος αρσιβαρίστας βρέθηκαν στον εκτός αγώνων έλεγχο θετικοί. Το ζήτημα του ντόπινγκ είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για πολιτικά παιγνίδια. Κι ευτυχώς, το ξαναλέω. που ο Γερμανός Μπαχ, ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, δεν έπεσε στο λάκο που του είχαν ανοίξει.
Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων δίνουν πάντα μεγάλη προβολή στη χώρα μας, κάτι όμως που δικαιούμεθα αφού εδώ γεννήθηκαν οι αγώνες. Η τελετή έναρξης με την είσοδο της Ολυμπιακής φλόγας και την παρέλαση της Ελληνικής αποστολής ως επικεφαλής όλων των χωρών είναι από τα γεγονότα που δεν πληρώνονται με τίποτα. Να χαρούμε όλοι λοιπόν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ τη μεγάλη διοργάνωση και να ευχηθούμε οι αθλητές μας, που πλησίασαν τους εκατό, να ξεχωρήσουν και μετά την παρέλαση, τις ημέρες των αγώνων. Η εικόνα που έχουμε είναι καλή. Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα μέλη της αποστολής που έχουν τις δυνατότητες να ξεχωρίσουν. Τους το ευχόμαστε. Όπως ευχόμαστε και σε όλα τα μέλη να ξεπεράσουν τον ευατό τους. Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε ότι στο Ρίο μετέχει η αφρόκρεμα του παγκόσμιου αθλητισμού και τίποτα δεν είναι εύκολο, ακόμα και για τους πολύ μεγάλους αθλητές. Κανένας δεν έχει στην τσέπη του το μετάλλιο.
Κατηγορία ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες