'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ «98 ΕΠΙ ΡΙΟ»

Γράφει ο Γιώργος Λιβέρης


Στην 29η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επί 29 τελέσεων (απλά ουδέποτε απουσιάσαμε) 98 Αθλητές μας έχουν την μεγίστη τιμή και την ανυπέρβατη χαρά να μετάσχουν της διοργάνωσης με το ύψιστο αθλητικό όνομα διαχρονικά
Κάποιοι άτυχοι, κάποιοι τυχεροί της τελευταίας ώρας όπως οι έφηβοι της τετρακώπου που πήραν τη θέση των αποκλεισθέντων Ρώσων.

Άτυχοι: Πάντα υπάρχουν, π.χ οι τραυματίες που αντικαταστάθηκαν. Αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντα πορεύονται με θριαμβευτές και loosers.


Επιγραμματικά ας δούμε τα Αθλήματα μας και τις ελπίδες μας.

ΣΤΙΒΟΣ

15 Γυναίκες και 11(μόνο) Άνδρες με την Κατερίνα Στεφανίδη να συγκεντρώνει σοβαρές ελπίδες μας στο Επί Κοντώ για ένα Μετάλλιο. Αλλά είναι απαραίτητο κάτι περισσότερο από 4.80. Πολύ κοντά στη διάκριση και η Βούλα Παπαχρήστου στο Τριπλούν.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Από τους 9 (6Γ- 2Α) Η Ενόργανη με τους Λευτέρη Πετρούνια και Βλάση Μάρα πρέπει να μας κάνει να χαμογελάσουμε.

ΠΟΛΟ

Εδώ έχουμε πραγματικά τους «13 επί Θήβας» καθώς κουβαλάνε στη πλάτη τους μια Ολυμπιακή Ιστορία 94 ετών αφού λάβαμε για πρώτη φορά μέρες το 1920 και έχουμε ήδη 14 συμμετοχές και ένα Αργυρό Μετάλλιο, αλλά στις γυναίκες που όμως δεν προκρίθηκαν φέτος.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

9 Άνδρες και 5 Γυναίκες με το ενδιαφέρου να στρέφεται προς τις μεγάλες αποστάσεις με τον 36άρη, αλλά 4ο στο Λονδίνο Σπύρο Γιαννιώτη και την 25χρονη Κέλλυ Αραούζου. Εδώ και ο Πρωταθλητής μας στο Πρόσθιο Δημήτρης Κουλούρης Καθηγητής ήδη Φ.Α.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Τρεις Λέμβοι θα μεταφέρουν τα χρώματα μας. Δύο ανδρικές 4κωποι και μια γυναικεία με τις Ασουμανάκη - Νικολαϊδου που συνθέτουν ισχυρό δίδυμο για να ελπίζουμε. Δυστυχώς δυο κωπηλάτες μας είναι αναπληρωματικοί και το ενδεχόμενο να μην μετάσχουν είναι φυσιολογικό.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

7 παιδιά της θάλασσας, 2 οι κοπέλες με τη Σοφία Μπεκατώρου να είναι η Σημαιοφόρος της Αποστολής για πρώτη φορά γυναίκα. 5 κατηγορίες, μονού ή διπλού πληρώματος, εκ των οποίων το ένα μεικτό σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Ο πεπειραμένος Σκητέρ Μάκης Μίτας και η πρωτάρα αλλά φορμαρισμένη Άννα Κορακάκη στα 2 πιστόλια. Όποιος διατηρήσει την ψυχραιμία του.

ΠΑΛΗ

Η συνέχεια της παράδοσης των Ελλήνων Παλαιστών στα χέρια της Μαρίας Πρεβολαράκη, από τον ίδιο Σύλλογο των Μυγιάκη, Γαλακτόπουλου, Μπίρη κ.λ.π.ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Δύο κοπέλες στη Σπάθη και το Ξίφος Άσκησης. Η οδοντίατρος Βασιλική Βουγιούκα έχει το λόγο και τις ελπίδες.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Η Ευαγγελία Ψάρρα για 5η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

Στον υδάτινο χορό Παπάζογλου και Πλατανιώτη θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την πρόκρισή τους στο τελευταίο μόλις διάστημα.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Από τον Πύρρο Δήμα στον Θόδωρο Ιακωβίδη, στα ίδια κιλά. Έτσι είναι ο Αθλητισμός.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Ο Ηλίας Ηλιάδης στα 30 χρόνια του, με ατελείωτες διακρίσεις (2 Μετάλλια στους ΟΑ) επιμένει και μπράβο του.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τρεις για το Κειρίν, ένας στο δρόμο και ένας στο βουνό. Με τις ευχές μας.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ο 2Ος οδοντίατρος της Αποστολής Παναγιώτης Γκιώνης για 4η φορά στους ΟΑ, για την τιμή των όπλων, αλλά και για να κάνει τον Υπαρχηγό της Αποστολής Μανώλη Κολυμπάδη, άνθρωπο του αθλήματος να χαμογελάσει.

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο μετέχουν 207 Ολυμπιακές Αποστολές. Το 2008 και το 2012 είχαν μετάσχει 204.

Από τα μετέχοντα κράτη 3 ουδέποτε απουσίασαν, ούτε από τους Αγώνες του 1906, που πρέπει να υπολογίζονται, είναι η Βρετανία, η Γαλλία και η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες