'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού Α.Ο.
Η επιστολή του Παναθηναϊκού Α.Ο. προς την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό και το Γ.Γ. Αθλητισμού.
"Εν όψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάλης Ανδρών & Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στις 23/24.1.2016 πληροφορηθήκαμε στις 30.12.2015 από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης την έγκριση μεταγραφής των αθλητών Κεσίδη Αλέξανδρου του Ιωάννη και Τουνουσίδη Θεόδωρου του Παύλου. Αμφότεροι αθλητές μεταγράφηκαν στην ομάδα του ΠΑΟΚ ο μεν πρώτος από το σωματείο του Ηφαίστου Βαθυλάκκου, ο δε δεύτερος από το Σύλλογό μας. 
Οι εν λόγω αθλητές αγωνίζονται με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας Σουηδίας, κατέχοντες ελληνική και σουηδική υπηκοότητα, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα της Σουηδίας με την ομάδα της Huddinge BK.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4 του κανονισμού εγγραφών της Ε.Ο.Φ.Π. όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα (Ελληνική και άλλη) εξομοιώνονται με τους ομογενείς. Ακολούθως, το άρθρο 33 του Ν. 2725/1999 ορίζει στην παράγραφο 7 ότι επιτρέπεται να συμμετέχουν ομογενείς ή αλλοδαποί στα ελληνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα και τους αγώνες κυπέλλου με απόφαση του αρμοδίου για τον αθλητισμό υπουργού, ύστερα από πρόταση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Η διάταξη, όμως, αυτή δεν ρυθμίζει την περίπτωση των λοιπών αθλητικών διοργανώσεων (πανελλήνια πρωταθλήματα, παγκόσμια κ.λπ.). 
Δεδομένου, ότι για το άθλημα της πάλης δεν έχει εκδοθεί κάποια σχετική υπουργική απόφαση, όπως έχει γίνει αντιθέτως με τα αθλήματα του στίβου (ΥΑ 18957/2000, ΦΕΚ 910/Β/2000 και ΥΑ 15967/2002, ΦΕΚ10005/Β/2002), της κολύμβησης (ΥΑ 30636/2000,ΦΕΚ 1422/Β/2000), της γυμναστικής (ΥΑ 22163/2000, ΦΕΚ1160/Β/2000) κ.α. είναι προφανές ότι ομογενείς αθλητές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διασυλλογικούς αγώνες πάλης.
 Αν ανατρέξει κανείς, επίσης, στις ως άνω υπουργικές αποφάσεις όπως αυτή για το στίβο καθώς και στον κανονισμό εγγραφών-μεταγραφών ομογενών και αλλοδαπών αθλητών που εναρμονίστηκε με αυτή, θα διαπιστώσει πως ομογενείς και αλλοδαποί αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες, πλην των Πανελλήνιων αγώνων όλων των κατηγοριών (άρθρο 4 παρ. 2 Κανονισμού εγγράφων – μεταγραφών ομογενών και αλλοδαπών αθλητών Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων.).

Έτσι, λοιπόν, ερμηνεύοντας αναλογικά τον ως άνω κανόνα είναι εύλογο ότι οι ομογενείς αθλητές πάλης, πέραν των διασυλλογικών δεν μπορούν να συμμετάσχουν ούτε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και επομένως οι αθλητές Κεσίδης και Τουνουσίδης δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών του έτους 2016.

 Σημειωτέον, δε, ότι σε περίπτωση συμμετοχής και διάκρισής τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα προκύψει τεράστια αναστάτωση στη σύνθεση της Εθνικής μας Ομάδας, δεδομένου ότι η χρονιά που διανύουμε φέρει το βάρος των Ολυμπιακών αγώνων και οι ως άνω αθλητές δεν έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε αυτούς.

Ως εκ τούτου, ο Σύλλογός μας δηλώνει πως θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς τη σωστή εφαρμογή των κανονισμών και των νόμων, πάντα με γνώμονα την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι και σίγουρα μακριά από τακτικές «μεταγραφών-δανεισμών» ενός Σαββατοκύριακου…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες