'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο 16 Απριλίου 2011


       ΑΚΡΩΣ  ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ

 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΟΕ 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πριν από ένα χρόνο είχε πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το Παναθηναϊκό Στάδιο για το κοινό.
Το γεγονός γιορτάστηκε σήμερα με εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, συνοδευόμενος από τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της γυμναστικής, Δημοσθένη Ταμπάκο.
Σε αυτόν τον ένα χρόνο πέρασαν τις πύλες του Παναθηναϊκού Σταδίου περίπου 81.000 Έλληνες και ξένοι.
Όσοι το επισκέφθηκαν είχαν την δυνατότητα  να πάρουν σημαντικές πληροφορίες από το ατομικό σύστημα ξενάγησης που γίνεται σε 11 γλώσσες.
Για τους μαθητές-επισκέπτες έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα "Kids' Athletics", σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ, υπό την αιγίδα της Δ.Ο.Ε.
Μέσω αυτού τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και μαθαίνουν τα πάντα για το Στάδιο στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 1896.
" Ήταν ένα όνειρο που όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά αποδείχθηκε και ιδιαίτερα επιτυχημένο. Ήταν ένα όραμα που το πιστέψαμε και, δουλεύοντας σκληρά, το υλοποιήσαμε", τόνισε στην ομιλία του ο Σπύρος Καπράλος.
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ παρέδωσε στον Δημοσθένη Ταμπάκο το πρώτο εισιτήριο για το Παναθηναϊκό Στάδιο και το βιβλίο με την ιστορία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες