'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Θ. Συνοδινός: Γιατί τέτοια υποβάθμιση στο άθλημα των Ολυμπιονικών;

07.04.2015, 23:59 |

 Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σεβόμενη την ιστορία της Πάλης, του αθλήματος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, επιχορηγεί το άθλημα μέχρι και σήμερα χάρη στις...
επιτυχίες του παρελθόντος.
Γράφει ο Θεόδωρος Συνοδινός*
Αναγνωρίζοντας ότι η Πάλη έδωσε πνοή και όραμα στον ελληνικό αθλητισμό, με τις Ολυμπιακές νίκες των: Πέτρου Γαλακτόπουλου (δυο Ολυμπιακά μετάλλια, Μέξικο-Μόναχο), Στέλιου Μυγιάκη (χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, Μόσχα 1980), Μπάμπη Χολίδη (δυο Ολυμπιακά μετάλλια), Δημήτρη Θανόπουλου (Ολυμπιακό μετάλλιο), Γιώργου Χατζηωάννιδη (Ολυμπιακό μετάλλιο), Όθωνα Μοσχίδη, Γιώργου Ζερβίνη, Νίκου Καρυπίδη, Νίκου Μπίρη, Βασίλη Γανωτή, Στέφανου Ιωαννίδη, Γιώργου και Παναγιώτη Ποικιλίδη, Γιώργου Ποζίδη, Κώστα Θάνου, Βούλας Ζυγούρη.
Η Πάλη ευτύχησε να έχει στο παρελθόν διοικητικά στελέχη με όραμα και πατριωτισμό, όπως τους: Βύρωνα Καραγιάννη, Δημήτρη Ασπρογέρακα, Βασίλη Φυκιώρη, Κωνσταντίνο Χαϊμαλά, Νίκο Μπίρη, Βασίλη Μπέλα, Ντίνο Συντροφιό.
Προπονητές τους: Γιώργο Πετμεζά, Παναγιώτη Αρκουδέα, Δημήτρη Σάββα, Στέφανο Φιλιππίδη, Παράσχο Μπόρα, Γιώργο Δεσκουλίδη, Παναγιώτη Κόκκινο. 
Διεθνείς διαιτητές τους: Βασίλη Σφέτσα, Πολύδωρο Δρόσο, Δημήτρη  Γεωργόπουλο, Στέργιο Κωνσταντούλα, Θεόδωρο Πρεβολαράκη, Βασίλη Παγώνη, Παναγιώτη Μητροβασίλη, Γιώργο Χαμάκο, Στέφανο Γιαννουλίδη, Κώστα Κανελλάκη, Δημήτρη Χριστόφορο.
Στέλιος Μυγιάκης-Πέτρος Γαλακτόπουλος
Το 2004 είχαμε καταταγεί 4οι, όσον αφορά τη βελτίωση της απόδοσης των παλαιστών μας σε σχέση με την προηγούμενη Ολυμπιάδα. Κατακτήσαμε ένα χάλκινο μετάλλιο και εννέα αθλητές μας κατετάγησαν στην οκτάδα.
Ως το  έτος 2010 υπήρχαν οργανωμένες εθνικές ομάδες και στα δύο στυλ. Έκτοτε, με το πρόσχημα της λιτότητας, σταδιακά καταργήθηκαν οι εθνικές ομάδες και τις περισσότερες φορές οι αθλητές κάλυπταν μόνοι τα έξοδα συμμετοχής τους στις εθνικές αποστολές.
Τα αποτελέσματα στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες (2012), ήταν ανύπαρκτα, κάτι που δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί των διοικούντων.
Στην Πάλη με ιστορία 25 συμμετοχών (επί 28 Ολυμπιακών διοργανώσεων) είχαμε στο Λονδίνο το δικαίωμα συμμετοχής μόνο ενός αθλητή και μιας αθλήτριας σε σύνολο 18 κατηγοριών.
Ήταν ο παλαιστής μας Ολέγκ Μοτσαλίν (75κ. ελευθέρας) και  Μαρία Πρεβολαράκη (55κ. ελευθέρας) που δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν.
Η ελληνορωμαϊκή πάλη (που έχει κατακτήσει τα 9 από τα 11 μετάλλια) δεν κατόρθωσε να αναδείξει έστω και έναν αθλητή ικανό να μετάσχει.
Βύρων Καραγιάννης-Θεόδωρος Συνοδινός
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 πλησιάζουν, αντί να ασχολείται η Ομοσπονδία με τις εθνικές ομάδες  τις οποίες έχει εγκαταλείψει... το μόνο που κάνει είναι να φέρνει στη Γ.Σ. αλλαγές διατάξεων του καταστατικού. Αλλαγές προς έγκριση, τις  οποίες και έλαβε από τους εκπροσώπους. Όμως κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής θα τις χαρακτήριζε ως πρωτόγνωρες, ενώ θα ρωτούσε, τι και ποιον εξυπηρετούν;
Με βεβαιότητα πάντως το άθλημα όχι....
Στο εξής λοιπόν, σύμφωνα με την Ομοσπονδία:
Θεωρείται ως αγωνιστική συμμετοχή η παρουσία του αθλητή στην ζύγιση και μόνο! Μέχρι πρόσφατα, όπως άλλωστε προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, ο αθλητής έπρεπε να αγωνιστεί στο ταπί. Δηλαδή να γίνει έναρξη και λήξη του αγώνα για να θεωρηθεί ως συμμετοχή.
Δικαίωμα ψήφου θα έχουν πλέον και τα σωματεία τα οποία θα συμπληρώνουν τους 10 αθλητές με τους αγώνες πάλης στην Άμμο.
Ο Αθλητικός Νόμος είναι υπεράνω αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και οποιαδήποτε απόφαση των μπορεί να είναι ισχυρή μόνο για αυστηρότερες διατάξεις και όχι για ευνοϊκότερες, όπως οι ανωτέρω.
Ερωτήματα που προκύπτουν αβίαστα για κάθε φίλο της Πάλης:Υπάρχει όραμαΘέλουμε επίπεδοΘέλουμε ανάπτυξηΘέλουμε Ολυμπιακό ΆθλημαΘέλουμε Ολυμπιονίκες;  
Είναι φανερό πλέον ότι υπάρχει προσπάθεια μόνο σε: Δημόσιες σχέσεις, αγώνες παραλίας, ωραιοποίηση αποτελεσμάτων.
Είναι βέβαιο ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε παρέκκλιση από τον ορθό δρόμο της….
• Ο κ. Θεόδωρος Συνοδινός είναι πρώην πρόεδρος της Ε.Ο.Φ. Πάλης
http://www.samurai24.gr/portal/martial-arts/wrestling/2131-th-synodinos-giati-tetoia-ypovathmisi-sto-athlima-ton-olympionikon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες