'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΤΖΟΥΝΤΟ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ !!!

JUDO





Γιορτή τζούντο παίδων (οκτώ συλλόγων) στη Ν. Φιλαδέλφεια!

27.05.2015, 02:23 | Μια πρωτότυπη εκδήλωση παιδικού τζούντο, στην οποία έλαβαν μέρος 350 αγόρια και κορίτσια (4-12 ετών), από οκτώ σωματεία, έγινε την...
Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας.
Εμπνευστής και «ψυχή» της εκδήλωσης ήταν ο δάσκαλος και προπονητής του ΟΤΝΦ (BUDO CENTER), Γιώργος Μπουντάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του παιδικού τζούντο, με προτεραιότητα την σωστή εκμάθησή του στα παιδιά, διδάσκοντας με παιδαγωγικό χαρακτήρα».
Η οργάνωση ήταν υποδειγματική, ξεκίνησε στις 10:00 και ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και όπως είπε στο samurai24 ο κ. Μπουντάκης: «Διδάχτηκαν κανόνες διαιτησίας, εθιμοτυπικό του αθλήματος και βασικές αρχές διεξαγωγής αγώνα. Τα οφέλη που αποκόμισαν τα παιδιά μέσα από αυτή την διαφορετική προσέγγιση ήταν πολλαπλά».
Στην γιορτή παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και κληρικός, απεσταλμένος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας & Φιλαδέλφειας.
«Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με την βοήθειά τους ενισχύσαμε το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης μας», είπε στο τέλος της εκδήλωσης ο sensei Μπουντάκης, δίδοντας ευρύτερο κοινωνικό μήνυμα αλληλεγγύης.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτές με μέλη των συλλόγων τους ήταν:
ΑΥΓΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΒΥΡΩΝΑ) 
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΟΣ (ΟΤ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ)
ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΟΤ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ)
ΠΑΥΛΗΣ ΜΑΚΗΣ (ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ) 
ΠΑΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΟΑΚΑ JUDO TEAM)
ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (SHIAI CLUB ΚΗΦΙΣΙΑΣ) 
ΦΥΤΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΑΟ ΡΑΦΗΝΑΣ) 
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧ. ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΩΡΩΠΟΥ)
Δηλώσεις:
ΑΥΓΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με ομογνωμοσύνη και αλληλοεκτίμηση. Σκοπός μας ήταν να διοργανώσουμε μια εκδήλωση που θα βασιζόταν στην άμιλλα. Η άμιλλα έχει συναγωνιστικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Συναγωνιστικό μέσα στην ίδια την ομάδα για τη βελτίωση της ατομικής απόδοσης του καθένα ξεχωριστά με τελικό στόχο τη βελτίωση συνολικά της ομάδας και συναγωνιστικό σε σχέση με τους αντιπάλους. Συνήθως η λέξη άμιλλα συνοδεύεται με το επίθετο «ευγενική». Αυτός ο συνδυασμός βρίσκει άριστη εφαρμογή στο τζούντο (ο δρόμος της ευγένειας), αφού οι κανόνες του παιχνιδιού δεν επιτρέπουν πολλές «παρεκτροπές». Αυτός ακριβώς ήταν και ο σκοπός μας. Μία αγωνιστική γιορτή την οποία θα την διεύθυναν οι ίδιοι οι δάσκαλοι δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά παρεμβαίνοντας άμεσα επάνω και δίπλα στο κάθε παιδί με σκοπό πρωτίστως την ασφαλή εξάσκηση όλων. Θέλαμε μια εκδήλωση για όλα τα παιδιά μάχιμα και μη. Μια γιορτή στην οποία ο κάθε αθλητής θα μπορούσε να  γίνει σεβαστός με τις προσωπικές του ιδιαιτερότητες, χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί  τις προσπάθειες για βελτίωσή του. Για όλους εμάς το τζούντο πάνω από όλα είναι παιχνίδι. Ομαδικό παιχνίδι. Και σαν τέτοιο δεν μπορεί παρά να ψυχαγωγεί και να τέρπει. Για το λόγο αυτό σκεφτήκαμε πως είναι σωστό αντί της λέξης «αγώνας» να χρησιμοποιείται ο όρος «παιχνίδι». Και ουσιαστικά και φιλοσοφικά. Αυτή τη φιλοσοφία πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με το τζούντο, πολύ περισσότερο οι δάσκαλοι, να την έχουν πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Η διαδικασία εκμάθησης του παιχνιδιού αναπτύσσει χαρακτήρες και προσωπικότητες που αντιμετωπίζουν κάθε προσπάθεια, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, με αίσθημα αισιοδοξίας, αφού πολλές φορές οι αθλητές καλούνται να ξεπεράσουν τις σωματικές και ψυχικές τους δυνάμεις, αλλά και τις τυχόν αρχικές τους επιφυλάξεις για την ομάδα και τον εαυτό τους. Θέσαμε από κοινού άξονα για εχεφροσύνη γιατί όπως έλεγαν και οι παλιότεροι, «το μυαλό πρέπει να είναι μέσα στο κεφάλι» ή «να μην παίρνουν τα μυαλά αέρα». Και επειδή αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στα πιο καλοπροαίρετα άτομα, ο ρόλος των εχόντων την ευθύνη της ομάδας και ιδιαίτερα των δασκάλων, είναι καθοριστικός στην προσγείωση στην πραγματικότητα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας με τους συνεργάτες του για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου καθώς και όλους τους γονείς που αγκάλιασαν με ιδιαίτερη ευαισθησία το κάλεσμα για προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου της Ν. Φιλαδέλφειας».
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΟΣ
«Ήταν μια καταπληκτική διοργάνωση που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από άλλες πιο επίσημες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση του συλλόγου μας που κάνει τα πρώτα του βήματα, καθώς και σε όλους που συνέβαλαν σε αυτή».
paidiko otnf9
ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
«Σήμερα, όλοι οι προπονητές μαζί με τους αθλητές μας συμμετείχαμε σε αυτή τη γιορτή του τζούντο. Η διοργάνωση αυτή ήταν αποτέλεσμα συλλογικό με κοινό γνώμονα την ενθάρρυνση και την επιβράβευση της προσπάθειας των μικρών τζουντόκα.
Όλη αυτή η προσπάθεια δε θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη χωρίς την υποστήριξη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και προσωπικά του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου ο οποίος τίμησε τη διοργάνωσή μας με τη παρουσία του.
Τέλος, θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους γονείς που εμπιστεύονται στο σύλλογό μας την εκγύμναση των παιδιών τους και να τους διαβεβαιώσω από τη μεριά μου ότι θα συνεχίσουμε αυτές τις τόσο όμορφες προσπάθειες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των μικρών τζουντόκα όχι μόνο ως αθλητές αλλά πρωτίστως ως προσωπικότητες».
ΠΑΥΛΗΣ ΜΑΚΗΣ
«Η διοργάνωση αυτή ήταν μια από τις προσπάθειες που κάνουμε με σκοπό την ανάπτυξη του judo στην Ελλάδα.
Θελήσαμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας μια ποιοτική μορφή αγώνων που να ανταποκρίνεται στο έπακρο στις ανάγκες της μικρής τους ηλικίας και ο απολογισμός έδειξε πως τα καταφέραμε.
Προσωπικά πιστεύω πως οι επίμονες προσπάθειες μας να προσφέρουμε στους νέους έναν ποιοτικό τρόπο εξάσκησης νου και σώματος έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως, για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς για την καθημερινή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και να κλείσω υποσχόμενος πως τα καλύτερα έρχονται».
ΠΑΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
«Ήταν μια πολύ ωραία προσπάθεια! Μια συνεργασία 8 ομάδων με κοινή φιλοσοφία. Θέλαμε να δώσουμε ένα ωραίο θέαμα στους γονείς και μια παιδαγωγική προσέγγιση των αγώνων στα παιδιά και το αποτέλεσμα ήταν κάτι πολύ δυνατό και ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθειά μας και την αντάμειψε με τα καλύτερα σχόλια! Το σημερινό εγχείρημα πιστεύω ότι θα αποτελέσει “εμπειρία” και θα ανατροφοδοτήσει και άλλες μελλοντικές διοργανώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συντέλεσαν στη διεξαγωγή του εν λόγω γεγονότος, την διασωστική ομάδα M.E.R.T (Medical Emergency Response Team) που το κάλυψε από υγειονομικής πλευράς και όλα τα άτομα που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για μια ομαλή διεξαγωγή».
http://www.samurai24.gr/portal/judo/2173-giorti-tzoynto-paidon-okto-syllogon-sti-n-filadelfeia

σχόλιο:

ΤΖΟΥΝΤΟ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ 
Aγαπητοί συμμετέχοντες εκπαιδευτές οργανωτές ,της ωραίας αυτής προσπάθειας με τα μέλη των συλλόγων σας σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ...σας εύχομαι καλή συνέχεια πάντα επιτυχίες!!!
 Ηταν ΟΙ:
ΑΥΓΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΒΥΡΩΝΑ)
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΟΣ (ΟΤ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ)
ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΟΤ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ)
ΠΑΥΛΗΣ ΜΑΚΗΣ (ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ) 
ΠΑΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΟΑΚΑ JUDO TEAM)
ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (SHIAI CLUB ΚΗΦΙΣΙΑΣ)
ΦΥΤΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΑΟ ΡΑΦΗΝΑΣ)
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧ. ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΩΡΩΠΟΥ)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες