'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σαν σήμερα όταν «έφυγε» ο πατριάρχης του Παναθηναϊκού

ΣΣ15 Οκτωβρίου 2014 - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
http://www.palaimaxoipanathinaikou.gr/
Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός οφείλει την ύπαρξή του στον Γιώργο Καλαφάτη, όμως ως πολυαθλητικός Σύλλογος το Τριφύλλι υπάρχει χάρις στον Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αθλητισμό και στον Όμιλο της Αθήνας και έχασε τη μάχη με το θάνατο σαν σήμερα στις 15 Οκτωβρίου 1980.
Ο «Πατριάρχης» του Παναθηναϊκού Απόστολος Νικολαίδης που υπήρξε πολυαθλητής, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Παναθηναϊκού και πρόεδρος της ομάδας από το 1974 ως το 1979, είχε γεννηθεί στη Φιλιππούπολη το 1896 και πέθανε σε ηλικία 84 χρονών στην Αθήνα, στις 15 Οκτωβρίου του 1980.
Στα νιάτα του εκτός από ποδοσφαιριστής υπήρξε αθλητής στο δέκαθλο, στο βόλεϊ και στο μπάσκετ. Μάλιστα ως αθλητής του δεκάθλου είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920 στην Αμβέρσα, όπου συμμετείχε και ως ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας.
Στην ελληνική πρωτεύουσα είχε φτάσει τον Ιούνιο του 1914 από την Κωνσταντινούπολη. Διετέλεσε ακόμα πρόεδρος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην ΕΛΠΑ και στον ΣΕΓΑΣ (1945-1968). Ηταν από τους πρωτοπόρους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και νικητής της ανάβασης της Πάρνηθας το 1932 και το 1933.
Την κενή θέση στο ΔΣ του ΠΑΟ θα έπαιρνε οΓιώργος Βασιλακόπουλος στις 23/10.
Στην κηδεία του που έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας, παραβρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού, ενώ τη σορό του πήραν στους ώμους όκτω αθλητές του συλλόγου που έγραψαν ιστορία. Οι αθλητές ήταν: ΟικονομόπουλοςΚαμάραςΑντωνίαδης (ποδόσφαιρο),Ζαχαρόπουλος(στίβος), ΓεωργαντήςΗλιόπουλος(βόλεϊ), Γκάρος,Καλογερόπουλος(μπάσκετ).
Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε τη μετονομασία του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε «Απόστολος Νικολαϊδης».
Ακολουθεί η σελίδα που αφιέρωσε η Αθλητική Ηχώ στον άνθρωπο που γεννήθηκε την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και υπηρέτησε τον αθλητισμό όσο ελάχιστοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες