'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2014

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Κος Σπύρος Καπράλος εξέφρασε την ικανοποίησή του

 γιατί ο  Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης 

Ανδριανός αποδέχθηκε προτάσεις της ΕΟΕ.


Παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό, η συνάντηση των εκπροσώπων των Αθλητικών Ομοσπονδιών και του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού
που έγινε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με πρωτοβουλία του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου, έγινε σε θετικό κλίμα και με διάθεση εξεύρεσης λύσεων για το καλό των Ελλήνων αθλητών.
Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Αθλητισμού, άκουγε για πέντε ώρες τους ανθρώπους των Ομοσπονδιών για τα μεγάλα θέματα του αθλητισμού και έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και για τις δύο πλευρές.
Όσον αφορά στο οικονομικό, παρόλο που τα περιθώρια είναι στενά, θα γίνει κοινή προσπάθεια για εξεύρεση περισσότερων πόρων, εφόσον το 90% της κρατικής επιχορήγησης προς τις Ομοσπονδίες, δαπανώνται για διοικητικά και λειτουργικά έξοδα και απομένουν ελάχιστα για τον πραγματικό αθλητισμό.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο κ. Γιάννης Ανδριανός αποδέχθηκε τις εξής προτάσεις της ΕΟΕ:
1) Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Πολιτεία να παραχωρούνται δωρεάν για προπόνηση των Εθνικών ομάδων όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων.
2) Οι αθλητικές εγκαταστάσεις επίσης να παραχωρούνται δύο φορές το χρόνο δωρεάν στις Ομοσπονδίες για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.
3) Η Πολιτεία να αναλάβει το οικονομικό κόστος διεξαγωγής όλων των ελέγχων ντόπινγκ.
4) Να γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα των Ομοσπονδιών που έχουν υπεράριθμο προσωπικό.
5) Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες και προβλήματα δημιουργούν και περισσότερα έξοδα δημιουργούν για τον ελληνικό αθλητισμό.
6) Τέλος, ο κ. Ανδριανός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει από την αρχή, με τη συμμετοχή της ΕΟΕ, η αξιολόγηση των αθλημάτων βάσει της οποίας δίνεται η ετήσια επιχορήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες