'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο Τζάκι Τσαν υποστηρίζει το μπέιζμπολ

24 Αύγουστος 2013
Σε δύο εβδομάδες (7/9) η ολομέλεια της ΔΟΕ θα επιλέξει το άθλημα που θα συμπληρώσει το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, όπως και τον τόπο τέλεσης των Αγώνων...

Όπως είναι γνωστό υποψήφιες πόλεις είναι το Τόκιο, η Μαδρίτη και η Κωνσταντινούπολη, ενώ τα αθλήματα που διεκδικούν ψήφο είναι η πάλη, τοσκουός και το μπέιζμπολ/σόφτμπολ.
Είναι αυτονόητη η δική μας επιλογή, καθώς δεν μπορούμε να φανταστούμε τον κορυφαίο θεσμό του Αθλητισμού χωρίς την πάλη, που ήταν «ιδρυτικό» άθλημα και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.


Σε αυτή την «μάχη» είμαστε απέναντι από τον κινηματογραφικό αστέρα Τζάκι Τσαν, ο οποίος έχει πάρει θέση υπέρ του μπέιζμπολ/σόφτμπολ.

Ο Κινέζος πρώην αθλητής του κουνγκ φου,  δήλωσε σχετικά: "Έχω παρατηρήσει πως αυτά τα δύο αθλήματα έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή σε παγκόσμιο επίπεδο. Μαθαίνουν στα παιδιά την ομαδική δουλειά και πειθαρχία για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Υποστηρίζω ανεπιφύλακτα πως το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ πρέπει να συμπεριληφθούν στο καλεντάρι της ΔΟΕ".

Η αγάπη του Τζάκι Τσαν για το μπέιζμπολ είναι γνωστή. Αρκετές είναι οι φορές που έχει ρίξει την εναρκτήρια μπαλιά σε αγώνες της μέιτζορ λιγκ στις ΗΠΑ.

Ο διάσημος ηθοποιός ήταν λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα 2004 και στο Πεκίνο 2008. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες