'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΣΠΟΡ ΜΑΧΗΣ/www.samurai24.gr/

Ο απολογισμός των Σπορ Μάχης στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες

07 Ιούλιος 2013

Ένα αργυρό μετάλλιο στο Taekwondo (Αλέξανδρος Νικολαΐδης), ένα αργυρό μετάλλιο στο karate (Γιώργος Τζάνος) και ένα χάλκινο στο Judo (Βασιλική Λυμπεροπούλου), ήταν ο απολογισμός στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες για τα... σπορ Μάχης που έχουν αφετηρία τις μαχητικές τέχνες των χωρών της Άπω Ανατολής.


Ο Γιώργος Τζάνος με το ασημένιο μετάλλιο των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και δίπλα του ο ομοσπονδιακός προπονητής της ΕΛΟΚ, Κώστας Γκουβούσης
Για τα μαχητικά αθλήματα που έχουν αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα, την Πάληκαι την Πυγμαχία, στην Μερσίνα της Τουρκίας είχαμε:

ΠΑΛΗ: Μαρία Πρεβολαράκη (χρυσό μετάλλιο), Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, (αργυρό), Αγόρω ΠαπαβασιλείουΕυδοξία ΠαυλίδουΤιμόθεος Ξενίδης,Θεοχάρης ΚαλανίδηςΧρήστος Νυφαδόπουλος (χάλκινα).
ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Αλέξανδρος ΤσανικίδηςΦώτης Αράπογλου (χάλκινα).

Ο προπονητής του τζούντο Ντούρου Γκόγκουα, η Βασιλική Λυμπεροπούλου, η Μαρία Καραγιαννοπούλου και ο διεθνής διαιτητής, Νίκος Χεκήμογλου
Με μια εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων, τηρουμένων των αναλογιών και κάτω από συνθήκες σκληρής λιτότητας και πνεύματος οικονομίας, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την απόλυτα αξιοπρεπή παρουσία της στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας: 15 χρυσά, 18 ασημένια και 26 χάλκινα, σύνολο 59!


«Εγιναν ωραίοι αγώνες στη Μερσίνα», καθώς «οι Τούρκοι έδωσαν πάρα πολλά χρήματα, για μεγαλύτερη προβολή της χώρας ενόψει της απόφασης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που διεκδικεί η Κωνσταντινούπολη», σημείωσε ο Αντώνης Νικολόπουλος, αρχηγός της ελληνικής αποστολής.
«Η συμπεριφορά των διοργανωτών, αλλά και των απλών ανθρώπων ήταν άψογη. Δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν με τη χώρα μας, χαίρονται να ακούνε για την Ελλάδα, χαίρονται να μιλάνε για τα νησιά μας και θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι -όπως έλεγαν- εάν έρχονταν στη χώρα μας για διακοπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες