'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τζούντο/www.tovima.gr




Τζούντο: Δικαστική δικαίωση Μπουκουβάλα και Μπουντάκη
Απόφαση χαστούκι του ΑΣΕΑΔ για την ομοσπονδία τζούντο. Αθωώθηκε η ελληνίδα πρωταθλήτρια και ο προπονητής της
Τζούντο: Δικαστική δικαίωση Μπουκουβάλα και Μπουντάκη
Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα

Ελεύθερη να επιστρέψει στα τατάμι είναι η ελληνίδα πρωταθλήτρια Ιουλιέτα Μπουκουβάλα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) που ακύρωσε την απόφαση της δικαστικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο με την οποία της είχε επιβάλει 12μηνο αποκλεισμό. Με άλλη απόφαση του το ΑΣΕΑΔ ακύρωσε τον δωδεκάμηνο αποκλεισμό του προπονητή της κ.Γιώργου Μπουντάκη αλλά και του συλλόγου της, του Ομίλου Τζούντο Νέας Φιλαδέλφειας.

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ αποτελεί κόλαφο για την ομοσπονδία τζούντο και τις διαδικασίες που ακολούθησε. Σύμφωνα με το ΑΣΕΑΔ η δικαστική επιτροπή της ΕΟΤ παραβίασε το Σύνταγμα αλλά και το καταστατικό της ΕΟΤ καθώς οι κλήσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις τους δεν γνωστοποιήθηκαν στην Μπουκουβάλα, στον κ. Μπουντάκη και στο ΟΤΝΦ με συνέπεια η απόφαση τιμωρίας τους να έχει εκδοθεί χωρίς να τους έχει δοθεί η δυνατότητα να λάβουν γνώση όλων των εγγραφών της δικογραφίας προ της καταθέσεως των απολογητικών υπομνημάτων τους.

Η απόφαση λήφθηκε στις 30 Μαΐου και δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου αλλά μέχρι στιγμής όπως καταγγέλλουν οι Μπουκουβάλα και Μπουτάκης «δεν έχει σταλεί άδεια από την ΕΟΤ στην εργασία της αθλήτριας ώστε να επιστρέψει στις προπονήσεις της».

  Στην ίδια δήλωσή τους επισημαίνουν ότι «Η απόφαση όμως του ΑΣΕΑΔ, δείχνει περίτρανα δύο πράγματα: 1)      Ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας διακατέχεται από τυφλό πάθος εναντίον μας, και 2)      Ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας. Ήταν τόσο εξόφθαλμο ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε εναντίον μας ήταν παράνομη, που δυστυχώς η αλγεινή αυτή εντύπωση συνεπικουρείται και από το ότι η σύνθεση της συγκεκριμένης Δικαστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό και με την σύνθεση του Δ.Σ. δεν πληροί τα απαιτούμενα στοιχειώδη εχέγγυα μιας αμερόληπτης λειτουργίας. 
Επί αυτού όμως θα επανέλθουμε και από άλλη θέση». 

Επιπλέον μέμφονται την ομοσπονδία διότι «Δεν υπολόγισαν άλλωστε και την βλάβη που ήδη υπέστησαν αθλητές μας, που δεν είχαν καμιά σχέση με τα γεγονότα και αποκλειστήκαν από πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς, βαλκανικούς, διεθνή τουρνουά με μεγάλο πλήγμα στην συλλογή βαθμών για την πρόκριση των ολυμπιακών του 2016».

Εξάλλου με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΤΝΦ κ. Νεκτάριος Σαμιώτης τονίζει: «Δεν θα ήθελα κανένας σύλλογος η αθλητής στο μέλλον να περάσει τα όσα πέρασε ο δικός μας σύλλογος και οι αθλητές του που έχασαν άδικα τόσες διοργανώσεις όπως πανευρωπαϊκό, διεθνές τουρνουά, βαλκανικό, το masters και το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων - νεανίδων του 2013, παιδιά που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τα γεγονότα. Η Ομοσπονδία είναι δημιούργημα των σωματείων και θα πρέπει να υπηρετεί τα σωματεία, όπως και τα σωματεία πρέπει να υπηρετούν τους αθλητές τους και την Ομοσπονδία, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξής μας στον χώρο. Καλώ λοιπών την ΕΟΤ να αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης της καθώς και να αποκαταστήσει άμεσα τους αθλητές μας στις εθνικές ομάδες και την Ιουλιέττα Μπουκουβάλα που μπορεί και θέλει ακόμα να δώσει στην πατρίδα μας μετάλλια».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες