'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η Ολυμπία το επίκεντρο της προσπάθειας διατήρησης της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Ψηφιακή αναπαράσταση του ιερού της Αρχαίας Ολυμπίας.Ψηφιακή αναπαράσταση του ιερού της Αρχαίας Ολυμπίας.
Το Σαββατοκύριακο, 20 & 21 Ιουλίου, παλαιστές από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, για να συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά Ολυμπία 2013.
Η δεύτερη αυτή κατά σειρά διεθνής διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εντάχθηκε από την FILA στην εκστρατεία της διατήρησης του αθλήματος της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και πέραν του 2016.
Αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αγωνιστούν σε αυτό το τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί με τον νέο κανονισμό που θέσπισε η FILA στο Έκτακτο Συνέδριο, τον Μάϊο.
Όπως πέρσι έτσι και φέτος οι προκριματικοί θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργο το Σάββατο 20 Ιουλίου ενώ οι τελικοί την Κυριακή 21 στην Ολυμπία, με απευθείας διαδικτυακή κάλυψη των αγώνων και τις δύο ημέρες. Εκτός από το αγωνιστικό μέρος του προγράμματος, οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν και το χώμα της Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας.
Ο πρόεδρος της FILA Nenad Lalovic, ο οποίος θα παραβρεθεί στη διοργάνωση, δήλωσε:"Έχουμε βρεθεί στο χώρο αυτό, 3.000 χρόνια πριν, στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, με αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση που δείχνει το πάθος μας για το άθλημα της πάλης. Θέλουμε οι παλαιστές μας να ανατρέξουν πίσω στα χρόνια εκείνα και να αισθανθούν όπως οι αθλητές της αρχαιότητας στο ιερό χώρο της Ολυμπίας αιώνες πριν, όταν το άθλημά μας συνετέλεσε στο ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων."
Ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ Κωνσταντίνος Θάνος πρόσθεσε: "Είναι μεγάλη τιμή η φιλοξενία μιας τέτοιας εκδήλωσης στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η νέα γενιά των ελλήνων αθλητών και αθλητριών πάλης είναι ενθουσιασμένη και πιστεύει ότι η εκδήλωση αυτή θα αντηχήσει στον κόσμο την ιστορική σημασία του αθλήματος της πάλης ως αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ήταν για τους Αρχαίους."
www.palema.gr      http://www.palema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες