'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Διεθνές τουρνουά Πάλης «Ολύμπια» στον Πύργο

14 Ιούλιος 2013

Εν όψει της σημαντικής και καθοριστικής συνεδρίασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.), τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου θα αποφασισθεί αν το άθλημα της Πάλης θα... παραμείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης προσδίδει, σε συνεννόηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FILA), ιδιαίτερη διάσταση στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Πάλης «Ολύμπια 2013». Τουρνουά που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της FILA και αποτελεί πόλο έλξης για τις ξένες ομοσπονδίες.


Στους αγώνες, που θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/7) στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου Ηλείας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν περισσότερες από 20 χώρες.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί να γίνει ειδική τελετή σκυταλοδρομίας πάπυρου - μηνύματος στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην οποία θα συμμετάσχουν παιδιά ακαδημιών, Έλληνες Ολυμπιονίκες, που συμβολίζουν την ιστορία της ελληνικής Πάλης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εθνικών αποστολών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, οι τελικοί των οποίων, όπως και οι απονομές, θα γίνουν αμέσως μετά την τελετή στον διαμορφωμένο χώρο του στίβου της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.


Στην κορύφωση της ειδικής τελετής ο πάπυρος που θα περιέχει το μήνυμα θα παραδοθεί στον πρόεδρο της ΕΟΦ Πάλης και Ολυμπιονίκη, Κώστα Θάνο, για να το παραδώσει στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Nenad Lalovic, ο οποίος με τη σειρά του θα μεταφέρει το μήνυμα αυτό με τα λόγια του αείμνηστου βαρόνου Pierre de Coubertin γραμμένα στον πάπυρο για την ιστορικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλήματος της πάλης στη Δ.Ο.Ε. τον Σεπτέμβριο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Μπουένος Άιρες.


Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στο μνημείο του Coubertin θα υπάρξει ταυτόχρονα κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλοκαι τους προέδρους της FILA και της ΕΟΦΠ, ως φόρο τιμής στον αείμνηστο αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

http://samurai24.gr/portal/martial-arts/pali/1090-diethnes-tournoua-palis-olympia-ston-pyrgo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες