'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


Διεθνές τουρνουά «Παλαίστρα» 2013

Γράφτηκε από την  WWW,PALEMA.GR
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Αγώνες Πάλης στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαγυνών - Λαγκαδά, Κυριακή 12 Μαΐου 2013.Αγώνες Πάλης στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαγυνών - Λαγκαδά, Κυριακή 12 Μαΐου 2013.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Διεθνές τουρνουά «Παλαίστρα» της ΕΟΦΠ στο κλειστό γυμναστήριο Λαγυνών - Λαγκαδά, την Κυριακή 12 Μαΐου.
Συναρπαστικοί αγώνες παίδων/κορασίδων, εφήβων/νεανίδων, υψηλό επίπεδο αθλητών, πλήθος κόσμου, αρκετές και δυνατές συγκινήσεις, ένθερμο φίλαθλο κοινό και προσωπικότητες της πάλης συνέθεσαν ένα αθλητικό γεγονός που σίγουρα θα έπρεπε να έχει την έμφαση που του άξιζε, ειδικά αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύει το άθλημα της πάλης!
Οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαγυνών ήταν τελικά μικρές για τη διοργάνωση, αφού υπήρξε μεγάλος αριθμός φιλάθλων που παρακολούθησαν ως αργά με αμείωτο ενδιαφέρον τους αγώνες.
Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από την Ελλάδα, συμμετείχαν άλλες 10 χώρες με τριακόσιους συνολικά αθλητές: Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ισραήλ, Κιργιστάν, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία και Σκόπια.
Από ελληνικής πλευρά υπήρξε, επίσης, μεγάλη συμμετοχή. Αθλητές απ' όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, πολλοί από τους οποίους απέσπασαν μετάλλια.
Οι αγώνες κύλησαν χωρίς φασαρίες και παρεκτροπές μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού.
Η φιλοξενία και η διαμονή των αθλητικών αποστολών στα Λουτρά του Λαγκαδά ήταν άψογες μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.
Μερικοί από τους παλαίμαχους αθλητές της πάλης που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση και τιμήθηκαν και οι ίδιοι είναι: Αμιράν Καρντάνωφ, Γιώργος Ποζίδης, Τάσος Σοφιανίδης, Γιάννης Αρζουμανίδης κ.ά.
Το διεθνές τουρνουά τίμησε και ο Instructor της FILA Iatro Konstantinov.
Οι αγώνες άρχισαν με μία μικρή καθυστέρηση και τελείωσαν αργά το βράδυ με τους τελικούς όλων των κατηγοριών.
Την έναρξη των αγώνων σήμανε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε την πρόθεση της Διοίκησης να συνεχίσει να στέκεται αρωγός στους αθλητές και τους ανθρώπους που αγαπούν το Ολυμπιακό Άθλημα, προτείνοντας η φιλοξενία της διοργάνωσης «Παλαίστρα» να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Δήμου Λαγκαδά.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Κωνσταντίνος Θάνος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Λαγκαδά ευχαριστώντας τον εκ μέρους της Ομοσπονδίας και των αθλητών για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, αλλά και για την έμπρακτη στήριξή του στην ανάδειξη του αθλήματος.
Ακολούθησε η παρέλαση των αθλητικών αποστολών, ακούστηκε ο όρκος του αθλητή και βραβεύτηκαν τιμητικά παλαίμαχοι αθλητές για τις διακρίσεις τους και για την προσφορά τους στο άθλημα της πάλης, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών, σε επιμέλεια της Προέδρου του, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Λαγκαδά κας Ειρήνης Μπόρα.
Από το φετινό διεθνές τουρνουά της «Παλαίστρας» φάνηκε πως η τοπική κοινωνία στηρίζει περισσότερο την πάλη, τη στιγμή που η Πολιτεία αντί να σταθεί αρωγός και να προστατέψει το ιστορικό άθλημα της πάλης δημιουργεί θέματα στην ανάπτυξη του δυναμικού της, που είναι οι νέοι αθλητές, καθώς με την κατάργηση των αθλητικών σχολείων δεν έχει φροντίσει για την απρόσκοπτη κι αν όχι επιδοκιμασμένη, τουλάχιστον τη δικαιολογημένη συμμετοχή των νεαρών αθλητών σε αγώνες.
Ναι, σίγουρα φάνηκαν κάποια κενά και παραλείψεις στη διοργάνωση. Το πάθος όμως των αθλητών και των φιλάθλων στο συγκεκριμένο τουρνουά και ο παλμός που δημιούργησε έδωσαν αισιοδοξία για το άθλημα της πάλης σε όσους παραβρέθηκαν! Ναι, η πάλη έχει ένα δυνατό παρόν και ένα ακόμη πιο δυνατό μέλλον!
Διεθνές τουρνουά «Παλαίστρα» 2013Ο Νίκος Αποστόλου, ένας εκ των προπονητών της Εθνικής Ομάδας, μίλησε για τη διοργάνωση, για το αθλητικό επίπεδο και φάνηκε αισιόδοξος για τους νέους αθλητές της Εθνικής Ομάδας:
«Η φιλοξενία ήταν άψογη. Η διοργάνωση, επίσης, πολύ καλή. Στο περσινό τουρνουά της «Παλαίστρας» έλαβαν μέρος 3 χώρες και φέτος συμμετέχουν 10. Και αυτό είναι το θετικό. Δηλαδή, παρά την κρίση που υπάρχει, πάμε προς το καλύτερο.
Τα νέα παιδιά της Εθνικής Ομάδας δείχνουν ότι έχουν πολλές προοπτικές. Δεν υστερούν σε κάτι σε σύγκριση με τους ξένους αθλητές, απλώς θέλουμε παραστάσεις, θέλουμε αγώνες. Μας λείπουν οι αγώνες και οι εμπειρίες, απαραίτητες για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας. Αν τα έχουμε αυτά θα μπορούμε και εμείς να είμαστε μία μεγάλη δύναμη στην πάλη.
Από τις 10 χώρες που συμμετέχουν στους αγώνες, η Ρουμανία φαίνεται πως διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα. Οι Σέρβοι το ίδιο. Γενικώς το φετινό τουρνουά έχει πολύ ανεβασμένο επίπεδο. Πολύ καλύτερο από πέρσι και αυτό θα μας βοηθήσει. Πρέπει όμως να έχει και διάρκεια. Πρέπει να ξανακάνουμε κι άλλους αγώνες, κι άλλο Τουρνουά και να μετέχουμε σε προετοιμασίες για να έχουμε παραστάσεις και για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες.
Είναι η πρώτη φορά πάντως που βλέπω τόσο πολύ κόσμο σε αγώνες. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη περισσότερο, αλλά σε σύγκριση με τους αγώνες που παρακολουθώ βλέπω το γήπεδο γεμάτο. Αυτό δείχνει πως ο κόσμος εδώ στη Βόρεια Ελλάδα αγαπάει την πάλη!»
  • Click to enlarge image 1-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 10-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 11-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 12-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 13-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 14-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 15-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 16-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 2-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 3-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 4-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 5-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 6-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 7-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 8-palaistra.jpg
  • Click to enlarge image 9-palaistra.jpg
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες