'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Για αθλητισμό θα μιλάμε τώρα; Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου

AΘΛHTIΣMOΣHμερομηνία δημοσίευσης13-01-13

ΒΟΛΕΣ
Για αθλητισμό θα μιλάμε τώρα;Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου

Η «ώρα της αλήθειας», για την οποία γράφαμε προχθές, για τις ομάδες μας που μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο αποκάλυψε στους πολλούς όσα γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε επισταμένως με το άθλημα: Αν δεν αποκτήσουμε ξανά δυνατό πρωτάθλημα, δύσκολα οι σύλλογοί μας θα είναι ουσιαστικά ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Και ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο Ολυμπιακός διαθέτουν ισχυρές ομάδες, αλλά τους λείπουν ο ρυθμός και η διάρκεια. Είναι λογικό. Οταν δίνουν ελάχιστους δυνατούς αγώνες στο πρωτάθλημα –και αυτούς προς το τέλος της περιόδου– δεν είναι εύκολο ν’ ανταποκριθούν στις δυσκολίες των σκληρών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τούτο πλήρωσαν την Τετάρτη. Κάποια «νεκρά» διαστήματα τους οδήγησαν στην ήττα.

Πώς, όμως, θα αποκτήσουμε ξανά δυνατό πρωτάθλημα; Στο ορατό μέλλον, δεν φαίνεται δυνατόν κάτι τέτοιο. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα δεν επιτρέπει την ύπαρξη αισιοδοξίας. Φθάσαμε στο σημείο, ο ιστορικός Ηρακλής να κάνει έρανο για να συγκεντρώσει... 2.500 ευρώ, ώστε η γυναικεία ομάδα πόλο του συλλόγου να μπορεί να παίξει το προσεχές Σάββατο στους προημιτελικούς του Τροπαίου ΛΕΝ.
Είναι καλύτερα τα πράγματα στο βόλεϊ; Φυσικά, όχι. Ο Δημήτρης Καζάζης, προπονητής της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία είναι η μόνη ελληνική που συνεχίζει να παίζει στα κύπελλα Ευρώπης, επεσήμανε ότι η έλλειψη δυνατών αγώνων μπορεί να της στοιχίσει στη συνέχεια. 

Σκεφθείτε: ο Ολυμπιακός, που κάποτε έπαιρνε τη 2η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, προβληματίζεται για το αν θα μπορέσει να φθάσει στους 8 της τρίτης, τη τάξει, ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κι όμως, μετά τη 12η αγωνιστική της Α1, βρισκόταν 11 βαθμούς μπροστά από τον 2ο της κατάταξης... Ή μήπως γι’ αυτό;
«Πού είναι οι αθλητές;», αναρωτιούνται στον στίβο. Κι έχουν δίκιο. Η δραματική περικοπή των κινήτρων και των προνομίων το 2008 έφερε... θαυμαστά αποτελέσματα: το 2007 είχαν αξιολογηθεί (είχαν πάρει βαθμούς στις αξιολογημένες διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ) 341 σύλλογοι, το 2008, 334, το 2009, 327, το 2010, 321, το 2011, 299 και πέρυσι 281.

Παιδιά ψάχνουν και πολλά άλλα αθλήματα. Οι αγώνες της πυγμαχίας γίνονται με ελάχιστους αθλητές, η άρση βαρών φθίνει –ειδικά η γυναικεία– κάποια άλλα αθλήματα ουσιαστικά έχουν σβήσει.

 Ποιος ακούει για το τρίαθλο, το μοντέρνο πένταθλον και τόσα άλλα ολυμπιακά αθλήματα; οι περισσότερες ομοσπονδίες αδιαφορούν ή δεν μπορούν να προβάλουν το άθλημά τους και οι αθλητές ό,τι κάνουν, το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία και, συχνά, με χρήματά τους. Αλλά αθλητισμός έτσι δεν γίνεται. Για αθλητισμό, όμως, θα μιλάμε τώρα;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες