'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΠΥΓΜΑΧΙΑ...ΑΘΛΗΜΑ-ΤΕΧΝΗ -ΘΕΑΜΑ!!!


ΠυγμαχίαΕκτύπωσηE-mail
Πυγμαχία
Η νίκη στο άθλημα της Πυγμαχίας δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη με την επίθεση και τα βαριά χτυπήματα αφού... "ου γαρ το παίειν και το ετρώσκεσθαι ανδρείαν ενόμιζαν"...-Δίων (...ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δεν θεωρούνται γνωρίσματα της ανδρείας...). 
Αντίθετα, στην αρχαία Ελλάδα ο αθλητής της πυγμαχίας είχε σαν στόχο τη συνεχή άμυνα και αποφυγή χτυπημάτων έως ότου ο αντίπαλος εξαντληθεί επιτιθέμενος και οδηγηθεί σε "απαγόρευση", να υψώσει, δηλαδή, το ένα ή τα δυο του δάχτυλα, σημάδι πως παραδεχόταν την ήττα του. 
Ξακουστός "ατραυμάτιστος" πυγμάχος ήταν ο Μελαγκόμας από την Καρία της Μικράς Ασίας, ο οποίος μπορούσε να αποφεύγει τα χτυπήματα των αντιπάλων και να αμύνεται για δύο μέρες, μέχρι οι αντίπαλοι να αποδεχτούν την ήττα τους.
Περιγραφή
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν μόνο άνδρες. Αγώνες Πυγμαχίας γυναικών εμφανίστηκαν το 1993 αλλά δεν έχουν ακόμα συμπεριληφθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
 Οι πυγμάχοι στην αρχαιότητα αλλά και σήμερα αγωνίζονται σε ζευγάρια κατόπιν κλήρωσης, ανά κατηγορία κιλών και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 17 χρονών και όχι μεγαλύτεροι από 34 χρονών. Ο αγώνας διαρκεί τέσσερις γύρους των δύο λεπτών με μονόλεπτο διάλειμμα ενδιάμεσα των γύρων. 
Ένας βαθμός δίνεται όταν ο αθλητής χτυπήσει τον αντίπαλό του στο μπροστινό σημείο της κεφαλής ή στον κορμό πάνω από τη ζώνη. Βαθμός σημειώνεται μόνο όταν τουλάχιστον τρεις από τους πέντε κριτές δώσουν το χτύπημα ταυτόχρονα.
Το σύνολο των έγκυρων βαθμών μετά το τέλος του 4ου γύρου αναδεικνύουν το νικητή. Αν υπάρχει ισοβαθμία στο τέλος του αγώνα αφαιρείται ο καλύτερος και ο χειρότερος συνολικός βαθμός των πέντε κριτών. 
Κερδίζει εκείνος που έχει τους περισσότερους βαθμούς από τους υπόλοιπους τρεις κριτές.
http://www.hoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες