'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Να είναι ο Ολυμπιακός του 2020 σύγχρονος σύλλογος, χωρίς χρέη...


Tο πλάνο σωτηρίας για τον Ερασιτεχνικό
 Τον τρόπο που ο Ολυμπιακός θα βγει από την κρίση παρουσίασε χθες η διοίκηση του «ερυθρόλευκου» σωματείου
Ν. Α. Κωνσταντοπουλος
Να είναι ο Ολυμπιακός του 2020 σύγχρονος σύλλογος, χωρίς χρέη, είναι ο στόχος της διοίκησης του ερασιτεχνικού σωματείου. Τώρα, όμως, τα χρέη είναι πολλά και προέχει ο σύλλογος να ξεχρεώσει και, όπως είπε ο «υπηρεσιακός» πρόεδρος, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Χθες παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, με το οποίο η διοίκηση φιλοδοξεί να βγάλει τον Ολυμπιακό από την κρίση και να ξεχρεώσει ώς το τέλος της περιόδου. Παρουσιάστηκαν, όμως, και «ανάγλυφα» μερικά από τα μεγάλα προβλήματα των αθλητών.
Το πρόγραμμα, που εκπόνησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος, Νίκος Καραχάλιος και οι συνεργάτες του, προβλέπει βραχυπρόθεσμα τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε ο σύλλογος ν’ αρχίσει να ξεχρεώνει. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν εντός εξαμήνου περί τα τρία εκατ. ευρώ. Προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο η διεξαγωγή φιλικού αγώνα «αστεριών» του Ολυμπιακού με «αστέρια» του διεθνούς ποδοσφαίρου και για τις 10 Μαρτίου το «πάρτι γενεθλίων», μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση, που θα γίνει στο «Ειρήνης και Φιλίας». Εσοδα θα υπάρχουν και από τα μηνύματα (sms), τα οποία θα μπορούν να στέλνουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Θα κοστίζουν, ανάλογα, 1, 3 και 5 ευρώ.
Κατά τη διοίκηση, ο Ολυμπιακός του 2010 έχει 1.150 εν ενεργεία αθλητές σε 12 αθλήματα, 85.000 μέλη (τα περισσότερα, πάντως, δεν είναι ταμειακώς εντάξει), 10 αθλητικά κέντρα με περισσότερα από 4.000 παιδιά, ενώ, βάσει μετρήσεων, περίπου 550.000 άνθρωποι ενημερώνονται καθημερινά για τις δραστηριότητες του συλλόγου και το 44% των Ελλήνων φιλάθλων είναι οπαδοί του Ολυμπιακού. Στην Αττική ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στο 52%. Χιλιάδες είναι οι φίλοι του συλλόγου και στο εξωτερικό, γι’ αυτό η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί και στ’ αγγλικά.
Ο αντιπρόεδρος είπε, ότι οι κ. Μαρινάκης, Σ. και Π. Κόκκαλης, Παν. και Γ. Αγγελόπουλος, Σαλονίκης και Γλου (ο πρώην αντιπρόεδρος ήταν παρών και κάλεσε όλους να ενεργοποιηθούν) έχουν υποσχεθεί πως θα βοηθήσουν. «Ομως θέλουμε λίγα από πολλούς, όχι πολλά από λίγους». Τόνισε, ότι οι αθλητές έχουν 100% δίκιο, αλλά ζήτησε να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη. «Να είναι βέβαιοι, ότι θα πάρουν τα χρήματά τους», υπογράμμισε.
«Θα κάνουμε κι άλλη υπομονή, αλλά η κατάσταση είναι δραματική. Είμαστε απλήρωτοι 16 μήνες. Δεν ζητήσαμε πλήρη εξόφληση. Μόνο 10% των οφειλών της περασμένης περιόδου και κάποιους μήνες της φετινής», είπε ο πολίστας, Βαγγέλης Δελακάς.
Ο Ανδρέας Ανδρεάδης επισήμανε ότι η κατάσταση στο βόλεϊ είναι σχεδόν ίδια με του πόλο και παίκτες με μικρές απολαβές έχουν πρόβλημα στην καθημερινή τους ζωή. «Οι Ελληνες θα κάνουμε υπομονή. Αν, όμως, φύγουν οι ξένοι, η ομάδα θ’ αποδυναμωθεί. Εχω συνηθίσει να πρωταγωνιστώ. Πρέπει να βρεθεί λύση», έκανε έκκληση προς τη διοίκηση. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν», απάντησε ο κ. Θεοδωρακάκης.
Τα εφετινά Χριστούγεννα τα χαρακτήρισε τα χειρότερα, που έχουν περάσει, η βολεϊμπολίστρια, Αννα Καβαθά. «Δεν έχουμε βοήθεια από τον σύλλογο από τον Αύγουστο», είπε.
Το γυναικείο πόλο εκπροσώπησε ο προπονητής, Χάρης Παυλίδης. «Είμαστε τυχεροί, διότι πέρσι είχαμε τη χορηγία από τον κ. Κεντ. Εχουμε, όμως, μικρό μπάτζετ και παίκτριες που παίρνουν 600-700 ευρώ τον μήνα κι αν είναι τρεις μήνες απλήρωτες, δύσκολα τα καταφέρνουν. Εχουμε συμφωνήσει, όμως, πως ό,τι κι αν γίνει, θα συνεχίσουμε κανονικά, διότι έχουμε στόχο τίτλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αισιοδοξώ, ότι τον Απρίλιο η ομάδα μπορεί να κάνει υπερήφανο τον σύλλογο», είπε.
Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας, Αιμίλιος Παπαθανασίου τόνισε πως στο τμήμα δεν γίνονται μεταγραφές και με τη δουλειά στις υποδομές, αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου, Ευρώπης και Ελλάδος.
«Στόχος είναι σε 10 χρόνια οι περισσότεροι αθλητές να προέρχονται από τα σπλάγχνα του συλλόγου», είπε ο κ. Καραχάλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες