'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοβουλία ομοσπονδιών για τα σχολικά...

AΘΛHTIΣMOΣHμερομηνία δημοσίευσης28-01-11
Πρωτοβουλία ομοσπονδιών για τα σχολικά πρωταθλήματα
Ν. Α. Κωνσταντοπουλος
Οι ομοσπονδίες επιθυμούν, πάση θυσία, να διεξαχθούν και φέτος τα σχολικά πρωταθλήματα λυκείων, τα οποία το υπουργείο Παιδείας δεν θα διοργανώσει για οικονομικούς λόγους. Και μολονότι τα χρήματα που θα πάρουν το 2011 θα είναι λιγότερα από πέρυσι, που ήταν λιγότερα από πρόπερσι, είναι διατεθειμένες, κάνοντας περικοπές από άλλους αγώνες, να τις οργανώσουν εκείνες, ώστε τα παιδιά να μη χάσουν τα προνόμια. Αν χρειαστεί δε, θα καλέσουν τους γονείς ή τα σωματεία ν’ αναλάβουν μέρος, έστω, της δαπάνης.
Η άρση βαρών θα επιδιώξει να το εντάξει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων. Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος, Πύρρος Δήμας, δεν θα τελέσει τα υπόλοιπα περιφερειακά πρωταθλήματα του έτους. Το πρωτάθλημα επιλέκτων, δε, θα «σπάσει» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι συμμετοχές θα περιοριστούν πολύ. Με όλα αυτά θα εξοικονομηθούν χρήματα.
Απαραίτητη θεωρεί τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος λυκείων ο πρόεδρος της πάλης, Κ. Θάνος. Γι’ αυτό ενημέρωσε τον διευθυντή Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Στέλιο Δασκαλάκη, ότι παρότι η ομοσπονδία έχει χίλια μύρια οικονομικά προβλήματα, θα το οργανώσει. «Αλλά του επισήμανα, ότι αυτό ισχύει μόνο για φέτος. Από του χρόνου πρέπει να το αναλάβει ξανά το υπουργείο Παιδείας», μας είπε.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διοργανώσουμε το πρωτάθλημα. Εστω με λιγότερους αθλητές, που θα φιλοξενηθούν στον Σχινιά», μας είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κωπηλασίας, Γιάννης Καρράς.
Και του πιγκ πογκ θ’ αναλάβει η ομοσπονδία, υπό την προϋπόθεση ότι το υπουργείο θα καταβάλει μόνο τα έξοδα της διαιτησίας. Η πρόταση του προέδρου, Μανώλη Κολυμπάδη, είναι τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής - διατροφής των παιδιών ν’ αναλάβουν οι γονείς. Πιστεύει, δε, ότι θα το δεχθούν, δεδομένου ότι είναι ισχυρό το κίνητρο για τη συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες