'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ετησίως 20.000 νέα εμφράγματα...



Ετησίως 20.000 νέα εμφράγματα

Κατά 40% αυξήθηκαν μετά το 1970 στην Ελλάδα οι θάνατοι από ισχαιμική καρδιοπάθεια σε άτομα κάτω των 65 ετών, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ολλανδία, μειώθηκαν από 44% - 75%. 


Κάθε χρόνο στη χώρα μας έχουμε 20.000 νέα εμφράγματα, τα περισσότερα των οποίων θα μπορούσαν να προληφθούν. Στην πρόληψη και την εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου αποβλέπει η τριήμερη εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας από αύριο έως και την Κυριακή (09.30 - 17.00) στην αίθουσα Mετρό στο Σύνταγμα. 


Οι γιατροί του Ιδρύματος, με την επιστημονική συνδρομή της Kαρδιολογικής Kλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου, θα ενημερώνουν τους πολίτες και θα μετρούν την αρτηριακή τους πίεση. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν την ολική χοληστερόλη τους θα μπορούν να πληροφορηθούν πόσο μεγάλο καρδιαγγειακό κίνδυνο αντιμετωπίζουν, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. 


«Η στρεβλή άποψη του πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου αποτελεί για μας μια μεγάλη πρόκληση για ενημέρωση», υπογράμμισε ο διευθυντής του ΕΛΙΚΑΡ, καθηγητής Παύλος Τούτουζας.


 «Η επιδημία των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, που αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στη χώρα μας, θα λάβουν διαστάσεις πανδημίας εάν δεν αλλάξουμε τρόπο ζωής. Το έμφραγμα σε μικρή ηλικία αποτελεί θλιβερό προνόμιο των καπνιστών, αφού πάνω από το 90% όσων παθαίνουν έμφραγμα πριν από τα πενήντα είναι καπνιστές».


ΠΗΓΗ:news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες