Η ΕΦΙΒΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ
ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
Το δραματικό αντίο του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκιο και το αποχαιρετιστήριο φιλί του στο πλατό, μετά τον εκεί τελευταίο του αγώνα, όπου κατατάχτηκε 11ος, συγκλόνισε τους Έλληνες φιλάθλους που δικαιολόγησαν τα δάκρυα του.
Η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή του, μετά το Ρίο όπου το 2016 ήταν 12ος, στην Ιαπωνία, προμήνυε την απογοήτευση του καθώς δεν ήταν μόνο η απέλπιδα προσπάθεια του το τελευταίο διάστημα να προετοιμαστεί καλά αλλά και η πλήρης αδιαφορία της Ομοσπονδίας.
Ουσιαστικά προετοιμασία δεν μπορούσε να γίνει καθώς με 250 € το μήνα που του έδιναν δεν ήταν δυνατόν να καλύψει διατροφή, οδοιπορικά, γιατρό και φυσιοθεραπευτή.
Μετά το ξέσπασμα του στο Τόκιο, ο Πύρρος Δήμας, πρώην πρόεδρος και νυν Γ.Γ. της Ομοσπονδίας που μένει μόνιμα στις ΗΠΑ δήλωσε:
«Με 300.000 € από την πολιτεία τι να πρωτοκάνουμε όταν 250.000 το χρόνο είναι τα λειτουργικά έξοδα». Όμως τα γραφεία και το άνετο προσωπικό δε βοηθούν την ανάπτυξη της άρσης βαρών όπως δεν την βοήθησαν ουσιαστικά και οι πληθωρικές ελληνοποιήσεις κατά το παρελθόν.
Οπωσδήποτε το φαινόμενο της αδιαφορίας της ΕΟΑΒ στα οικονομικά διοικητικά και τεχνικά προβλήματα του ενός και μοναδικού της εκπροσώπου στους Ολυμπιακούς αγώνες δεν είναι αποκλειστικά δικό της κάθε άλλο μάλιστα. Μερικά παραδείγματα οι προπονητές του ΣΕΓΑΣ έχουν να πληρωθούν ένα χρόνο.
Η Ομοσπονδία Τοξοβολίας έστειλε για έκτη φορά την ίδια αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μία 47χρόνη σήμερα, καθώς για 25 χρόνια δεν μπόρεσε να αναδείξει έναν νέο αθλητή τη στιγμή που η Τουρκία κέρδισε το χρυσό αντρών (για πρώτη φορά) στο Τόκιο.
Στη σκοποβολή η Άννα Κορακάκη, ένα τέτοιο ταλέντο που παρουσιάζεται κάθε 1000 χρόνια μετά τα μετάλλια της στο Ρίο αφέθηκε
για πέντε χρόνια στην θαλπωρή της οικογένειας της στην Δράμα χωρίς ψυχολόγο, χωρίς διατροφολόγο και χωρίς έναν προπονητή διεθνούς επιπέδου. Η ΣΚΟΕ με πολύ αφέλεια περίμενε να έρθουν κι άλλα μετάλλια ενώ η Άννα δηλώνει πως αισθανόταν πίεση και να της λείπουν οι τελικοί των αγωνισμάτων της.
Η Ομοσπονδία Πάλης ευρισκόμενη σε χάος δεν είχε καμία ουσιαστική συμπαράσταση στους δύο αθλητές της Ελυθέρας πάλης Μαρία Περβολαράκη και Γιώργο Πηλίδη
που προκρίθηκαν και συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα ''ΤΟΚΙΟ 2020''
Δεν τους έδωσε κανένα κίνητρο και κατά βάση προκρίθηκαν από ατομικές προσπάθειες των προπονητών τους.
Ενώ στο ιστορικό μας άθλημα, με παράδοση ,της Ελληνορωμαϊκής πάλης, δεν αξιώθηκε να έχει προκρίνει αθλητή τις 3 τελευταίες Ολυμπιάδες 2012-2016-2020 ...με όλες τις συνέπειες.
Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας εδώ και αρκετά χρόνια είναι εξαφανισμένη.
Ο Στέφανος Ντούσκος μόλις κατέκτησε το χρυσό στο σκιφ, από τους πρώτους που ευχαρίστησε ήταν ο προπονητής Τζιάνι Ποστιλιόνε που όμως δεν ήταν στην Αποστολή του Τόκιο.
Οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών ζητούν συνεχώς χρήματα και αγνοούν την δική τους υποχρέωση να βρουν χορηγούς για τους αθλητές τους. Θέλουν να αποφασίζουν διοικητικά με χρήματα του κράτους να διαχειρίζονται κατά το δοκούν, δηλαδή με προσωπικά κριτήρια τις περισσότερες φορές αναποτελεσματικά.
Εν κατακλείδι.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι Αγώνες που αφορούν τις χώρες και οι Αθλητές ακριβώς εκπροσωπούν τις πατρίδες τους. Οι Ομοσπονδίες έχουν στην περίπτωση αυτή μεγαλύτερες ευθύνες και δε φαίνεται να το κατανοούν για να βρουν χορηγούς.
Εάν δεν μπορούν να το πράξουν ας αφήσουν τις καρέκλες για άλλους πλέον ικανούς.
Για την ΕΦΙΒΑ 1985
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου