'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Nτοπέ αρσιβαρίστρια της εθνικής, ακύρωσε ελέγχους η ΕΟΑΒ!

Αθλήτρια της προ-Μεσογειακής ομάδας άρσης βαρών βρέθηκε θετική στο στεροειδές αναβολικό, στανοζολόλη σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις 16/03/2018 στο πλαίσιο της αγωνιστικής συνάντησης των εθνικών ομάδων ανδρών γυναικών για την πρόκριση στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Nτοπέ αρσιβαρίστρια της εθνικής, ακύρωσε ελέγχους η ΕΟΑΒ!
Αθλήτρια της προμεσογειακής ομάδας άρσης βαρών βρέθηκε θετική στο στεροειδές αναβολικό, στανοζολόλη σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις 16/03/2018 στο πλαίσιο της αγωνιστικής συνάντησης των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών για την πρόκριση στους Μεσογειακούς Αγώνες.  

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός  ότι με έγγραφο της στις 28/03 η ΕΟΑΒ κοινοποίησε στα 16 μέλη της εθνικής ομάδας και τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Χρήστο Κωνσταντινίδη και Οδυσσέα Δήμα κλήση, προκειμένου στις 03/04/2018 στις 16:00 να βρεθούν στο προπονητήριο της Άρσης βαρών στον Άγιο Κοσμά για να υποβληθούν σε έλεγχο αντιντόπινγκ ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων της Ταραγόνα. Η αθλήτρια έχει δικαίωμα έως την προσεχή Τρίτη 17/04 να ζητήσει ανάλυση του β' δείγματος, με τις πληροφορίες να θέλουν την ίδια να μην κάνει χρήση του δικαιώματος της, καθώς το κόστος της ανάλυσης βαραίνει αποκλειστικά την ίδια.
Ωστόσο, μετά το θετικό δείγμα της αρσιβαρίστριας, με νέο έγγραφο η ΕΟΑΒ ενημέρωσε αθλητές και προπονητές ότι ο έλεγχος ακυρώνεται!
To πρώτο έγγραφο υπογράφεται από τον α' αντιπρόεδρο της ΕΟΑΒ, Δημήτρη Βαλασιάδη και τον γενικό γραμματέα, Φώτη Καϋμενάκη, ενώ το δεύτερο από τον πρόεδρο της ΕΟΑΒ, Πύρρο Δήμα και τον γενικό γραμματέα. 
Η στανοζολόλη είναι αναβολικό στεροειδές και περιλαμβάνεται μεταξύ των απαγορευμένων ουσιών, αφού συγκαταλέγεται στην κατηγορία των εξωγενών αναβολικών ανδρογόνων στεροειδών.
http://www.gazzetta.gr/other-sports/arsi-varwn/article/1219159/ntope-arsivaristria-tis-ethnikis-akyrose-eleghoys-i-eoav

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες