'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Παρουσιάστηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το βιβλίο του Γιώργου Λιβέρη με τίτλο «Oι Ελληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και αποτελεί το Who Is Who των 1573 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που έχουν πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 ως το 2012.

Το βιβλίο θα διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά με παραγγελία στο 
info@hoa.gr και η αποστολή του θα γίνεται δωρεάν με αντικαταβολή κατά την παραλαβή. Η τιμή του είναι 35 ευρώ για τους φιλάθλους και 25 ευρώ για τα μέλη της Ενωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που έχει αναλάβει την έκδοση του βιβλίου.

Ο συγγραφέας Γιώργος Λιβέρης είπε:
«Ήταν καθολική η διαπίστωση στις πολλές δεκαετίες της δημοσιογραφικής μου δράσης η φανερή έλλειψη στοιχείων των Ελλήνων Πρωταθλητών (όλων των Σπορ) που είχαν την τύχη και την τιμή να επιλεγούν για να μετάσχουν Ολυμπιακών Αγώνων.
Ονόματα με μεγάλο ειδικό βάρος του παρελθόντος, αλλά και της σύγχρονης εποχής, σταδιακά χάνονταν στη λήθη του χρόνου, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα κάπου – κάπως να βρει, όχι ο φίλαθλος, αλλά ο Αθλητικός Συντάκτης ή ο υπεύθυνος κάθε Ομοσπονδίας ποιοι και πόσοι από κάθε Άθλημα, μετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το 1960 που έλαβα μέρος ως Αθλητής και τις εν συνεχεία 10 παρουσίες μου σ’ αυτούς, προσπάθησα και κράτησα μνήμες και στοιχεία για όλα τα Αθλήματα.

Η κυριότερη δυσκολία ήταν το γεγονός ότι μέχρι το 1912 η συμμετοχή Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ελεύθερη, χωρίς φιλτράρισμα επίσημου φορέα.

Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια συστηματοποιήθηκε, η αναζήτηση μεθοδεύτηκε και οι κόποι ανταμείφθηκαν με την απόκτηση δεδομένων για το 98% των μετασχόντων.

Η τελική διαμόρφωση των κειμένων με όλα τα Μετάλλια (με ακριβή ημερομηνία), η τακτοποίηση των 31 Σπορ σε αλφαβητική σειρά – όπως και των Αθλητών, οι πίνακες με τους Αρχηγούς, τους Σημαιοφόρους και ο συγκριτικός έλεγχος με τις ξένες πηγές, πρόσφεραν ένα έργο που ικανοποίησαν, ώστε να το προλογίσουν, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και φυσικά ο Γιώργος Ανδρεάδης, Πρόεδρος της ΕΣΟΑ.

Το βιβλίο αυτό των 781 σελίδων και 64 επιλεγμένων φωτογραφιών, κατέστη δυνατόν να εκτυπωθεί με τη συμπαράσταση μελών του Προεδρείου της ΕΣΟΑ ενώ τα έσοδά του θα διατεθούν αποκλειστικά στο Σωματείο των Ελλήνων Olympians

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες