'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 11 Μαΐου 2016



Η αθλήτρια Μαρία Περβολαράκη 
και ο διαιτητής Χρήστος Λιάκος στο Ρίο.
The wrestler Maria Pervolaraki and the referee Christos Liakos in Rio.


Η θέση μου, ως μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (UWW) και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής (UWW-Europe) δεν μου επιτρέπει να παίρνω δημόσια θέση για το έργο διοικήσεων, που έχουν εκλεγεί από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων-μελών τους, όποιες και να είναι αυτές.


Απλά σαν Έλληνας εξέφρασα την δίκαιη αγανάκτησή μου και την απογοήτευσή μου για την απουσία Έλληνα άνδρα αθλητή της Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από 120 χρόνια.


Ως εκεί όμως. Πέρα από μένα οι μικρόψυχες τακτικές και αντιλήψεις, που κάποιοι περίμεναν και κατά βάθος ίσως προσδοκούσαν.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες, για τους ανθρώπους του αθλητισμού, είναι η κορυφαία εκδήλωση στον κόσμο και πρέπει πέρα από την ανάπτυξη, την προοπτική και το μέλλον του αθλήματος στον εσωτερικό χώρο, ο κύριος και κορυφαίος στόχος να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας στην κορυφαία συνάντηση των χωρών του κόσμου και βέβαια οι καλλίτερες δυνατές διακρίσεις.

Αυτός άλλωστε, ως εκ της ύπαρξής τους, είναι ο σκοπός και ο ρόλος των Ελληνικών Εθνικών Ομοσπονδιών και όχι μόνο η περιχαράκωσή τους στα εσωτερικά πλαίσια και μόνο. Πρέπει να προσφέρουν μετάλλια και διακρίσεις στη χώρα μας, λειτουργώντας σαν άριστος πρεσβευτής της στο εξωτερικό, πολύ περισσότερο δε η Πάλη, με την ιστορία και τα Ολυμπιακά της μετάλλια.

Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στη Μαρία Περβολαράκη για την άξια πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της ευχόμαστε όλοι το καλλίτερο δυνατόν.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στον Έλληνα διαιτητή Χρήστο Λιάκο, που επάξια επιλέχθηκε ομόφωνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης, μέσα στους καλλίτερους 50 διαιτητές στον κόσμο, που θα διευθύνουν τους αγώνες Πάλης στο Ρίο.
Θοδωρής Χαμάκος
Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (UWW)
Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάλης (UWW-Europe).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες