'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013


Νέλσον Μαντέλα, Ο πυγμάχος της ανθρωπότητας

Για όσους δεν γνωρίζουν Ο Νέλσον Μαντέλα (Nelson Rolihlahla Mandela, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στο χωριό Μβέζο (Mvezo) της περιοχής Τράνσκεϊ της Νότιας Αφρικής και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2013). Ήταν αγωνιστής της Νότιας Αφρικής και στη συνέχεια πολιτικός και ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής (1994-1999) .

Ο Νέλσον απολάμβανε να προπονείται καθημερινά στην πυγμαχία. Μάλιστα καθ όλη την διάρκεια των 27 ετών της φυλάκισης του ο Μαντέλα έκανε προπόνηση κάθε πρωί.
Όπως γράφει στην αυτοβιογραφία του ,

“Δεν απολαμβάνω τόσο το κομμάτι της βίας όσο το κομμάτι της επιστήμης στην πυγμαχία. Ήμουν περίεργος να ανακαλύψω το πώς κινείται το σώμα κάποιου για να προστατεύσει τον εαυτό του. Το πώς κάποιος χρησιμοποίησε μια στρατηγική τόσο για να επιτεθεί όσο και να υποχωρήσει. Το πώς κάποιος κρατάει τον ρυθμό του πάνω σε ένα αγώνα.  Η πυγμαχία είναι ισότιμη. Στο Ρινγκ πάνω, το χρώμα σου, η περιουσία σου, το κοινωνικό σου στάτους δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Ποτέ μου δεν πάλεψα πραγματικά αφού μπήκα στον χώρο της πολιτικής. Ο κύριος σκοπός μου ήταν η εκπαίδευση και η προπόνηση. Ανακάλυψα πως η έντονη άσκηση είναι έξοχος καταλύτης για το στρες την ένταση και το άγχος. Μετά από κάθε προπόνηση ένοιωθα σωματικά και πνευματικά ξαλαφρωμένος.  “

Μάλιστα έχει απονεμηθεί ζώνη πρωταθλητή από τoν Sugar Ray προς τιμήν του Μαντέλα.

Δείτε επίσης









Αναφορές
http://en.wikipedia.org/wiki/Long_Walk_to_Freedom
 http://www.pygmaxia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες