'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

No image
25.4.2013

Ευρωπαϊκό 2013: 

Δήλωση του Νίκου Ηλιάδη για τις ελληνικές συμμετοχές


Η ώρα για την πρώτη σημανική αγωνιστική δοκιμασία του ελληνικού τζούντο μέσα στο 2013, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, έφτασε. Έως και την Κυριακή 28 Απριλίου, στην Papp Laszlo Budapest Sportarena, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Ηλίας Ηλιάδης, ο πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους το 2012, Αλέξης Ντανατσίδης, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού τζούντο, ο Ρομάν Μουστόπουλος, θα βρεθούν στα τατάμι της σπουδαιότερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης για εφέτος, η οποία αποτελεί προπομπό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η τριάδα των Ελλήνων τζουντόκα, θα λάβει μέρος και στο ομαδικό, θέλοντας να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την ευκαιρία που δίνεται ειδικά στα νέα παιδιά, να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες ενόψει των προσεχών υποχρεώσεών τους μέσα στη χρονιά.

«Σε ό,τι αφορά τον Ηλία, στοχεύει στο καλύτερο. Μπορεί να μην είναι απόλυτα προετοιμασμένος, καθώς ο εφετινός του στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όπως σε όλους τους αγώνες που συμμετέχει θα παλέψει και στη Βουδαπέστη για το μετάλλιο. Σχετικά με τους νέους κανονισμούς, έχει προσαρμοστεί, αλλά ακόμη υπάρχουν ασάφειες με αποτέλεσμα πολλοί διαιτητές να αποφασίζουν με διαφορετικούς τρόπους. Είμαι αισιόδοξος και για τον Ντανατσίδη, όπως και για τον Μουστόπουλο-είναι νέα παιδιά και έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με άντρες κερδίζοντας σε εμπειρίες. Βέβαια και στην προετοιμασία τους έρχονταν σε επαφή με αθλητές αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Πιστεύω ότι έχουν τις δυνατότητες τουλάχιστον για είσοδο στην επτάδα, γιατί όχι και στην πεντάδα», είπε αναφερόμενος στην ελληνική παρουσία στη διοργάνωση, ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Οι Μουστόπουλος (-73κ.) και Ντανατσίδης (-81κ.) αγωνίζονται την Παρασκευή, ενώ το... βαρύ πυροβολικό, ο Ηλίας Ηλιάδης θα μπει στο τατάμι το Σάββατο. Την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η διοργάνωση, η ελληνική τριάδα θα λάβει μέρος στο ομαδικό.

Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέος 360 αθλητές και αθλήτριες από συνολικά 44 χώρες. Εκτός της οικοδέσποινας Ουγγαρίας, τέσσερις ακόμη χώρες συμμετέχουν στη διοργάνωση με συνολικά 18 (9+9) τζουντόκα. Πρόκειται για τις Γαλλία, Ουκρανία, Ιταλία και Ρωσία.

Οι κατηγορίες με τις περισσότερες συμμετοχές είναι τα -73 και -81 κιλά ανδρών (από 40 αθλητές η κάθε μία), ενώ στις γυναίκες τα πρωτεία κατέχουν τα -52 και -57 κιλά (από 25 αθλήτριες η κάθε μία).

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετέχουν: τέσσερις χρυσοί Ολυμπιονίκες, 12 μεταλλιούχοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, τέσσερις κάτοχοι του ευρωπαϊκού τίτλου, έξι αθλητές που ηγούνται στην παγκόσμια κατάταξη κ.α.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες