'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο 27 Απριλίου 2013

www.palema.gr


Δυνατή η Πάλη στην Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας

Γράφτηκε από την  Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Ο αργυρός ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος εκφωνεί τον Ολυμπιακό Όρκο.Ο αργυρός ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος εκφωνεί τον Ολυμπιακό Όρκο.www.newsports.eu
Το άθλημα της πάλης έδωσε ένα ισχυρό παρών στις 12 Απριλίου, την Ημέρα της Ολυμπιακής Παιδείας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τονίζοντας την αναγκαιότητα της παραμονής του στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Τον Ολυμπιακό Όρκο απήγγειλε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, ένας από τους μεγάλους αθλητές της πάλης, αργυρός ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής. Η επιλογή του έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση της αθλητικής και ολυμπιακής οικογένειας ως ένδειξη τιμής και υποστήριξης για το αρχαιότερο άθλημα, το οποίο βάλλεται και κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.
Δυνατή η Πάλη στην Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας
Περισσότεροι από 35.000 μαθητές, οι γονείς τους και οι δάσκαλοί τους είδαν το μήνυμα:
«SAVE THE OLYMPIC WRESTLING
Στο δρόμο και στο ΠΑΛΕΜΑ και στο λιθάρι ...»
Τα ευχαριστήρια ανήκουν στην ΕΘΝ.Ο.Α., τον πρόεδρό της, Ισίδωρο Κούβελο, τη διευθύντριά της, Ιλεάννα Κλοκώνη και τους συνεργάτες τους για τη συμπαράσταση που προσέφεραν στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Πάλης για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και στον Πέτρο Γαλακτόπουλο.
Τη διοργάνωση για την παρουσία της πάλης στο μεγάλο αυτό γεγονός επιμελήθηκε η ολυμπιονίκης αθλήτρια της πάλης Βούλα Ζυγούρη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΦΠάλης και έφορος υλικού Γιώργος Γαρδεράκης.
Οι αθλητές που υποστήριξαν τη διοργάνωση εντός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η Μαρία Βρυώνη, η Μαρία Πρεβολαράκη, ο Παπαδάκης Φώτης, ο Βουρδάνος Κώστας, ο Μπούκης Ηλίας, ο Σάκης Μπαλαμούτης και ο Δισακιάς Αλέξανδρος και ο έφορος πάλης του συλλόγου «Άτλας» Καλλιθέας Παπαδάκης Ιωάννης.
Η εκφώνηση του όρκου από τον Πέτρο Γαλακτόπουλο, η ανάρτηση του πανό στις κερκίδες και η παρουσίαση του θέματος από τους συντελεστές της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε κατόπιν της άδειας που παραχωρήθηκε στην ΕΟΦΠάλης από τον πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α., Ισίδωρο Κούβελοέπειτα από ενέργειες του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΦΠάλης και εκπροσώπου της στην ΕΟΕ Ξενοφώντα Αθανασίου. Να σημειωθεί πως έχει ήδη σταλεί από τον Ισίδωρο Κούβελο σχετική επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα της πάλης προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ.
Ακολουθούν οι αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο μείζον αθλητικό θέμα της πάλης και η δήλωση-μήνυμα του Πέτρου Γαλακτόπουλου.
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης: "Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας".
39ο λεπτό ...
Εκφωνητής: «Να επισημάνουμε για το πανό που λέγαμε νωρίτερα. Το πανό που έχει αναρτηθεί και είναι πάρα πολύ σημαντικό ως μήνυμα, διότι ένα από τα δέκα αθλήματα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων - το άθλημα της πάλης - κινδυνεύει να μείνει μετά από απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εκτός Αγώνων. Είναι μία πρόταση που έχει γίνει προς το παρόν, δεν έχει περάσει, αλλά μια πρόταση, την οποία θα χαρακτηρίζαμε εξωφρενική, διότι είναι παράλογο! Αυτό που είπαμε: ένα από τα δέκα αθλήματα που ξεκίνησαν την όλη ιστορία - τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σύγχρονο κομμάτι τους -, να μένει εκτός αγώνων για τον άλφα ή βήτα λόγο. Υπάρχει, λοιπόν, και το σχετικό πανό το οποίο έχει αναρτηθεί εδώ και ο σχετικός αγώνας που έχει ξεκινήσει όχι μόνο από την Ομοσπονδία Πάλης της Ελλάδας, αλλά από όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες πάλης, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχει αυτή η σκέψη για να ληφθεί αυτή η παράλογη, επαναλαμβάνουμε, απόφαση. Άρα το πανό καλώς έχει πάρει τη θέση του στα μαρμάρινα σκαλοπάτια του Παναθηναϊκού Σταδίου».
55ο λεπτό ...
Παρουσιαστής - Αλέξης Κωστάλας: «Στηρίζοντας το αρχαιότερο αγώνισμα - της πάλης -το οποίο βάλλεται και κινδυνεύει - και εδώ παρακαλώ θέλουμε την προσοχή σας και την υποστήριξή σας - να βρεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων (δείχνει στην κερκίδα τους αθλητές της πάλης με το πανό) αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση της αθλητικής και ολυμπιακής οικογένειας τον Ολυμπιακό Όρκο να εκφωνήσει ο αργυρός ολυμπιονίκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη, ο Πέτρος ο Γαλακτόπουλος».
120ο λεπτό ...
Πέτρος Γαλακτόπουλος:
«Στο όνομα όλων των αθλητών,
υπόσχομαι να πάρω μέρος σ' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες,
σεβόμενος τους κανονισμούς που τους διέπουν,
μετέχοντας στους αγώνες χωρίς τη χρήση πρόσθετων ουσιών και ναρκωτικών
σύμφωνα με το αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας
για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας και της πατρίδος μας».
Και αμέσως μετά προσθέτει:
«Η πολιτεία και η ΕΟΑ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) να κρατήσει την πάλη στη θέση της! Ευχαριστώ!».
Εκφωνητής: «Αυτά από τον Πέτρο Γαλακτόπουλο και το μήνυμα που έστειλε προς στον κόσμο. Ένας Ολυμπιονίκης που έγραψε και αυτός τη δική του ιστορία και βέβαια σε ένα άθλημα, το οποίο κινδυνεύει άμεσα από τις παράλογες σκέψεις. Σκέψεις που ουσιαστικά θέλουν να το εκπαραθυρώσουν από τους ολυμπιακούς Αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες