'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης


ΠΡΟΣ:
Γραφείο Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. ΠαύλουΓερουλάνου
Γραφείο Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. ΓεώργιουΝικητιάδη
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή
Γραφείο Υπουργού Υγείας Διατροφής & Άθλησης κ. ΑνδρέαΛοβέρδου
Γραφείο Υφυπουργού Υγείας Διατροφής & Άθλησης κ. ΧρήστουΑηδόνη
Βουλή των Ελλήνων
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Τύπο & ΜΜΕ
ΠΣΥΑΣ
Αθλητικές Ομοσπονδίες

Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α
ΤΟΥ  ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΛΗΣ


Εμείς οι τακτικοί διοικητικοί υπάλληλοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠδιαμαρτυρόμαστε έντονα προς όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους φορείς για τη μη καταβολή των νόμιμων μισθών μας (5 μηνών)  που έχει  φτάσει εμάς και τις οικογένειές μας  στα όρια της εξαθλίωσης.

Για να βάλουμε τέλος στις κακοήθειες πολλών που έρχονται και παρέρχονται στο χώρο της πάλης επί σειρά ετών και μας έχουν δυσφημίσει σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα κατά καιρούς, συγκρίνοντάς μας με άλλους που παίρνουν δύο και πλέον μισθούς από τον Ελληνικό Λαό, χωρίς να βρίσκονται καν στις εργασίες τους, σας γνωρίζουμε, λοιπόν, με όλη την ειλικρίνεια και τιμιότητα που μας διακατέχει ( γιατί εμείς έχουμε), ότι οι μισθοί μας των 1.000 - 1200 ευρώ μηνιαίως με 20ετή προϋπηρεσία συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμων επιδομάτων, είναι η μόνη βασική και αποκλειστική μας εργασία που θρέφει τις οικογένειές μας, πληρώνει τα δάνεια κατοικίας μας, τα ενοίκια μας, τα σχολεία των παιδιών μας, τους λογαριασμούς μας και όλες τις λοιπές κρατικές και κοινωνικές μας υποχρεώσεις, όπως και οποιουδήποτε άλλου εργαζόμενου σε αυτή τη χώρα.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί οριστικά. Κουραστήκαμε με τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της Πολιτείας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που είναι ο αρμόδιος φορέας επιχορήγησης και ελέγχου όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Η διοικητική κατάσταση στο άθλημα της πάλης αγγίζει τα όρια του παραλόγου με την ΓΓΑ να παρακολουθεί αμέριμνη τις όποιες εξελίξεις, χωρίς να παίρνει την θέση που της αρμόζει.

Από την ΓΣ στις 31/3/2010, όπου καταψηφίστηκε η μέχρι τότε διοίκηση της πάλης, η ομοσπονδία είναι διοικητικά υπό αμφισβήτηση. Η προσωρινή διοίκηση στις 7/5/2010 και η «εκλεγμένη» διοίκηση στις αρχαιρεσίες της μετέπειτα ΓΣ στις17/7/2010, δεν κατάφεραν να φέρουν στο Ταμείο της ΕΟΦΠ τις υπό εκκρεμότητα (2) αποφάσεις επιχορηγήσεων συνολικού ποσού περίπου 330.000 ευρώΟι υπάλληλοι της ΕΟΦΠ με τους πενιχρούς βιοποριστικούς μισθούς είμαστε απλήρωτοι από τις 15/4/2010 μέχρι και σήμερα, οι προπονητές και τα σωματεία επί μακρόν χρονικό διάστημα, τα ενοίκια των γραφείων μας δεν έχουν καταβληθεί για  (9) εννέα μήνες, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και το φάξ δεν υφίσταται επί τριμήνου, όλοι οι συνεργάτες – πιστωτές αποστέλλουν κατασχετήρια στα γραφεία της Ομοσπονδίας με κοινοποιήσεις στην ΓΓΑ, η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις θυμάται το αυτοδιοίκητο και δεν παίρνει ουδεμία θέση.

Υπομείναμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, με την συνείδησή και το φιλότιμό μας ως λειτουργοί του αθλήματος της πάλης που μας θρέφει, δεν καταφύγαμε άμεσα σε έντονες διαμαρτυρίες στην ΓΓΑ, στον Τύπο και στα ΜΜΕ, στην Επιθεώρηση Εργασίας (στην οποία αναγκαστήκαμε να κάνουμε πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 6/9/2010 και μετά από πέντε (5) μήνες απαξίωσης από όλους τους ιθύνοντες, καταγγελία για τα νόμιμα δεδουλευμένα μας), δεν κάναμε ακόμη επίσχεση εργασίας και παρότι βρισκόμαστε σε άθλια οικονομική και ψυχολογική κατάσταση είμαστε στις θέσεις μας, διεκπεραιώνοντας  απρόσκοπτα όλες τις λειτουργίες του αθλήματος της πάλης, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι αθλητές, οι προπονητές και οι διαιτητές του αθλήματος με δικά τους έξοδα μεταβαίνουν στο εξωτερικό σε επίσημους διεθνείς αγώνες ( Ευρωπαϊκά & Παγκόσμια Πρωταθλήματα) προσπαθώντας να κρατήσουν μαζί με εμάς ψηλά την σημαία του αθλήματος της πάλης και τη σημαία της Ελλάδας.

Και τα καταφέραμε! Ο αθλητής μας ΙωάννηςΑρζουμανίδης με επιμονή και πείσμα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 120 κιλά ελευθέρας πάλης στους Αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών που διεξήχθησαν στη Μόσχα 6-12 Σεπτεμβρίου 2010.

Αντιστάθηκε! Αντιστεκόμαστε!

Το μαχαίρι όμως έχει ξεπεράσει και το κόκαλο!!

Κουραστήκαμε όλοι μας με τον εμπαιγμό και την αδιαφορία όλων!!

Οι υπάλληλοι των Αθλητικών Ομοσπονδιών γίνονται μπαλάκι κάθε φορά που διοικητικοί παράγοντες δεν τα «βρίσκουν» μεταξύ τους και μένουν απλήρωτοι κάθε φορά που ξεσπούν οι διαμάχες για το ποιος θα είναι ο «τυχερός» που θα γίνει Πρόεδρος και Ομοσπονδιάρχης. Εκβιάζονται έμμεσα με απολύσεις, πιέζονται από τις αντίπαλες πλευρές και κατηγορούνται ότι παίρνουν το μέρος του ενός ή του άλλου όταν προσπαθούν να διασφαλίσουν τις  διοικητικές λειτουργίες της εκάστοτε Ομοσπονδίας.

Αρκετά!
Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας όλων των συναδέλφων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Ομηρία όχι μόνο από τα Διοικητικά Συμβούλια που έρχονται και παρέρχονται ( ενώ εμείς ήμασταν και θα είμαστε στις επάλξεις), αλλά και από την Πολιτεία, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία κατά τα συμφέροντά της μας θεωρεί πότε Δημόσιους Υπαλλήλους (υφιστάμεθα όλες τις αλλαγές και περικοπές μισθών που αφορούν το Δημόσιο Τομέα ), αλλά ποτέ τις τυχόν αυξήσεις γιατί τότε θεωρούμαστε υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου άνευ παρόμοιου δικαιώματος, αναφέροντας το «αυτοδιοίκητο» των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: Ο πολυδιαφημιζόμενος αθλητικός νόμος 2725/99, για τον οποίο είχε γίνει τόση φασαρία, συναντήσεις και συζητήσεις, υποτίθεται ότι θα καθόριζε οριστικά το καθεστώς που θα διέπει όλους τους υπαλλήλους των αθλητικών ομοσπονδιών. Θα καθόριζε τα εργασιακά τους δικαιώματα & υποχρεώσεις (με εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας), καθώς και το δικαίωμα μετάταξης σε άλλους τομείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Αλλά μάταια!

Συνεχίζουμε να είμαστε έρμαια της Πολιτείας και των Διοικητικών Συμβουλίων.

Φτάνει πια!

Ζητάμε την άμεση επέμβαση της Πολιτείας, όλων των αρμόδιων υπουργών, του Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, του Υφυπουργού Πολιτισμού ΓεώργιουΝικητιάδη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. ΠαναγιώτηΜπιτσαξή  και του Υπουργού Υγείας Διατροφής και Άθλησης κ. Ανδρέα Λοβέρδου, του Υφυπουργού για θέματα Αθλητισμού κ. Χρήστου Αηδόνη και του να αναλογισθούν τις ευθύνες της θέσεώς τους, ευθύνες που απορρέουν από τις προσωπικές επιλογές να γίνουν λειτουργοί της Ελληνικής Κοινωνίας και να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημά μας, με απευθείας επιχορήγηση μόνο για την μισθοδοσία μας και να σκύψει σοβαρά και υπεύθυνα στα προβλήματα όλων των συναδέλφων των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Η Ελλάδα μας , ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός μας δεν είναι μόνο απλές λέξεις για αγόρευση και για να γεμίζουν οι σελίδες των βιβλίων στις απανταχού βιβλιοθήκες του Κόσμου.

Είναι σκέψεις, σοβαρότητα, ουσία, πράξεις με πλήρη αίσθηση της ευθύνης, καθαρή συνείδηση και ήθος!!

Με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μας
Το τακτικό προσωπικό της ΕΟΦΠ
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2010

σχόλιο:
Είναι απαράδεκτο .τις διαμάχες των αθλητικών στελεχών της Ε.ΟΦ.Π ,να πληρώνουν οι οικογένειες του μόνιμου προσωπικού.
Εάν χάσαμε την ευαισθησία και το φιλότιμο μας,τι μπορεί άραγε να περιμένει ο κόσμος ,  το άθλημα των Ολυμπιονικών από όλους εμάς;;;
Θόδωρος Συνοδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες