'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τέλος στην υποκρισία...


Eπι σκοπον
Τέλος στην υποκρισία

Tου Ν.Α. Κωνσταντοπουλου

Επί χρόνια θέταμε προς την πολιτεία ένα ερώτημα: Tι αθλητισμό θέλει; Χωρίς φάρμακα αλλά και χωρίς μετάλλια; Ή με μετάλλια, πάνω από τα οποία θα πλανάται η σκιά του ντόπινγκ; Kι αν πράγματι επιθυμεί το πρώτο, όπως διακηρύττει η εκάστοτε ηγεσία του αθλητισμού, γιατί δεν δηλώνει δημοσίως και ευθαρσώς: Eμείς θα κάνουμε αγνό, «καθαρό» αθλητισμό. Γι’ αυτό, Oλυμπιακά και άλλα μετάλλια δεν θα κερδίζουμε, εκτός αν μπορούμε να παίρνουμε σε αθλήματα, όπου τα φάρμακα δεν παίζουν ρόλο. Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό, από το να λένε όλοι «δεν θέλουμε μετάλλια με ντόπινγκ» ή «θέλουμε μόνο” καθαρά” μετάλλια». Aλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να μην υπολογισθεί το πολιτικό κόστος...

Πλέον, πρέπει να θέσουμε προς την Πολιτεία και ένα άλλο ερώτημα: Θέλει πρωταθλητισμό ή απλό αγωνιστικό αθλητισμό και μαζικό - λαϊκό; Αν θέλει το πρώτο, πρέπει πολλά ν’ αλλάξουν στην πολιτική της. Αν θέλει το δεύτερο -με το οποίο δεν είμαστε αντίθετοι, αν αυτή είναι η επιλογή της- πρέπει να είναι ειλικρινής. Να το δηλώσει, και αυτό, δημοσίως και ευθαρσώς. Αλλά, για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά. Πρώτα από όλα, να δώσουν στον λαό τη δυνατότητα να γυμνάζεται και ν’ αθλείται. Ν’ ανοίξουν τα εθνικά αθλητικά κέντρα τις πόρτες τους στο κοινό, που θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί ή δωρεάν (όπου οι λειτουργικές δαπάνες δεν είναι μεγάλες) ή μ’ ένα πολύ μικρό τίμημα, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες λειτουργικές δαπάνες. Και μην πείτε, πού θα βρεθούν τα χρήματα για να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις. Θα εξοικονομηθούν από αυτά, που δεν θα δίνονται στον υψηλό αθλητισμό.

Αν γίνουν αυτά, φυσικά οι πολιτικοί πρέπει να εξηγήσουν στον κόσμο, ότι εφεξής η συμμετοχή της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς θα είναι συμβολική. Εκτός κι αν βρεθούν κάποιοι αθλητές ευκατάστατων οικογενειών ή κάποιοι άλλοι, που θα βρουν χορηγούς.

Α, επιπλέον, οι πολιτικοί θα πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα σε αθλητές και ομάδες, που διακρίνονται διεθνώς και να μη διοργανώσουν ξανά τελετές προς τιμήν τους.


ΠΗΓΗ/news.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες